شگرد جدید کلاهبرداری از عابر بانک
متاسفانه برخی افراد که دو یا چند کارت عابربانک دارند بدون توجه به پیامدهای حقوقی و قانونی فروش کارت بانکی یکی از کارت های خود را به فرد دیگری که هیچ شناختی هم ممکن است از او نداشته باشند، می فروشند.
رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی ضمن هشدار به فروشندگان کارت های حساب بانکی، گفت: اگر جرمی با استفاده از این کارت ها انجام شود، فروشنده کارت هم مجرم محسوب می شود.
به گزارش خراسان، سرهنگ سیدمحسن عرفانی افزود: به تازگی کلاهبرداری از طریق کارت های عابربانک گسترش یافته است به گونه ای که برخی کلاهبرداران با شگرد خرید تلفنی کالا، کالایی را سفارش می دهند و آن گاه به بهانه واریز پول از طریق کارت بانکی، فروشنده را پای دستگاه های خودپرداز می کشانند و از فروشنده می خواهند تا با منوی انگلیسی عابربانک کار کند.
وی افزود: از آن جا که بسیاری از فروشندگان با زبان انگلیسی آشنا نیستند کلاهبرداران اعداد و رقمی را به فروشنده می گویند تا آن را در دستگاه وارد کند و به این ترتیب مبالغی را از حساب فروشندگان سرقت می کنند.
وی به یک مورد کلاهبرداری با همین شگرد اشاره کرد و گفت: کلاهبرداری خارج از استان به یکی از فروشگاه های لوازم صوتی و تصویری در مشهد سفارش خرید چند عدد ال سی دی را داده و گفته بود تلویزیون های خریداری شده را به آدرسی که وی داده، ارسال کنند.
وی افزود: فرد کلاهبردار قبل از تحویل تلویزیون ها فروشنده را به پای دستگاه عابربانک کشاند و مبلغ ۳ میلیون تومان از حساب او برداشت کرد.
وقتی فروشنده پس از بررسی حساب بانکی خود دریافت که مبالغی از حساب او برداشت شده است، به آدرسی که قرار بود ال سی دی ها به آن جا فرستاده شود، رفت اما در کمال تعجب دریافت که کسی از آدرس موردنظر سفارش ال سی دی نداده است.
سرهنگ عرفانی افزود: در برخی پرونده هایی که از طریق کارت های بانکی کلاهبرداری انجام شده، مشخص شده است که مالک کارت فرد کلاهبردار نبوده است، بلکه وی یک کارت بانکی را از فردی که دارای چند کارت بانکی بوده، خریداری کرده است و با آن کلاهبرداری می کرده است.
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی اضافه کرد: متاسفانه برخی افراد که دو یا چند کارت عابربانک دارند بدون توجه به پیامدهای حقوقی و قانونی فروش کارت بانکی یکی از کارت های خود را به فرد دیگری که هیچ شناختی هم ممکن است از او نداشته باشند، می فروشند.
وی افزود: پلیس در پی گیری پرونده های سرقت و کلاهبرداری به چنین مواردی برخورد و مالک عابربانک را دستگیر کرده است اما مشخص شده که وی کارت بانکی خود را به فرد دیگری فروخته که این فرد با آن کارت از مردم کلاهبرداری کرده است.
وی افزود: در این قبیل پرونده ها مالک کارت بانکی نیز به علت این که کارت خود را فروخته و یا در اختیار کسی دیگر قرار داده، مجرم است.
سرهنگ عرفانی گفت: بانک ها باید تدابیری را بیندیشند تا هم از خرید و فروش کارت های بانکی جلوگیری شود و هم برخی ها به راحتی نتوانند چند کارت بانکی بگیرند.
وی گفت: مجرمان و کلاهبرداران برای این که ردی از خود بر جای نگذارند و یا در دام پلیس گرفتار نشوند، مبادرت به خرید کارت بانکی دیگران می کنند.
- ۹۱/۰۲/۲۳