ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

صنعت مخابرات استراتژی ندارد

| چهارشنبه, ۱۰ مرداد ۱۳۸۶، ۰۷:۱۷ ب.ظ | ۱ نظر

یکی از چالش‌های اساسی صنعت مخابرات کشور وجود رقبای قدرتمند خارجی است؛ شرکت‌های چینی با ایجاد دامپینگ در بازار کشور، برای صنایع داخلی مشکلات زیادی ایجاد کرده‌اند.

علیرضا آزادی - یک کارشناس مخابرات - در گفت‌وگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب و با تاکید بر این که در سال‌های گذشته صنعت مخابرات رشد زیادی داشته و بازارهای گسترده‌ای را در جهان به دست آورده است، اظهار کرد:‌ صنعت مخابرات یک صنعت استراتژیک و با اهمیت است که باید در آن سرمایه‌گذاری شود؛ در سال‌های اخیر نیز سرمایه‌گذاری خوبی در توسعه‌ی نیروی انسانی شده است که در کنار بازار گسترده یکی از مزیت‌های این صنعت به شمار می‌رود.

وی در خصوص سیاست فعلی دولت در صنعت مخابرات گفت:‌ سیاست دولت در این بخش در حال حاضر سیاست واضح و روشنی نیست؛ دولت گرایش زیادی برای حمایت و توسعه‌ی این بخش دارد اما بدنه‌ی دولت آمادگی لازم را ندارد و بسیاری از مواقع فشار زیادی برای تحقق سریع اهداف تعیین شده به بدنه صنعت و مدیران میانی وارد می‌شود، در صورتی که باید برای تحقق اهداف تعیین شده به این بخش‌ها فرصت داد.

به گفته‌ی او این عوامل گرایش بازار در صنعت مخابرات را به سمت واسطه‌گری و دلالی برده و تولید داخلی ضعیف است؛ یکی دیگر از چالش‌های ما نبود حمایت نظام بانکی از این صنعت است.

وی ادامه داد: بانک‌ها در مناقصات کشورهای خارجی به عنوان یک طرف سوم در قراردادها برای تضمین پرداخت به شرکت‌ها حضور دارند،‌ در صورتی که در مناقصات داخلی شرکت‌های مخابراتی فقط با مصرف کننده که عمدتا هم دولت است قرارداد می‌بندند که در صورت عدم دریافت مالی ورشکست می‌شوند.

آزادی با بیان این که متولی یک صنعت نمی‌تواند وزارتخانه باشد تاکید کرد:‌ صنعت مخابرات دارای یک سندیکا، متشکل از شرکت‌های مخابراتی است که نقش اصلی را برای حمایت از این صنعت به عهده دارد، وزارتخانه‌های ICT و صنایع نیز می‌توانند از این صنعت بیشترین حمایت را بکنند؛ وزارت ICT نقش مصرف کننده‌ی اصلی را در صنعت مخابرات و وزارت صنایع نقش تولید کننده را دارند.

این کارشناس، همچنین در خصوص راهکار چالش‌های پیشروی صنعت مخابرات اظهار کرد: کشورهای پیشرفته در این عرصه دارای استراتژی کلان و دراز مدت هستند، در صورتی که کشور ما دارای هیچ برنامه و استراتژی در این زمینه نیست و در نتیجه صنعت دچار سردرگمی‌ و بی‌برنامگی می‌شود.

او تاکید کرد: باید به فکر تدوین یک استراتژی با مشارکت فعالان این عرصه چه در دولت و چه صنعت باشیم، همچنین برای افزایش توان تحقیقاتی صنعت باید صنایع را مجتمع کرده و از رشد نامتوازن صنعت جلوگیری کنیم.

  • ۸۶/۰۵/۱۰

نظرات  (۱)

به سایت tct.ir منتقل شود در تالار گفتگو

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">