ظرفیت خالی و صف انتظار
علی شمیرانی - «هم اکنون از 50 درصد ظرفیت ایجاد شده برای خطوط اینترنت پرسرعت (ADSL) در کشور استفاده می شود و مابقی ظرفیت ایجادشده بدون استفاده و خالی است.»
این بخشی از اظهارات رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم راه اندازی فاز اول شبکه ملی اطلاعات کشور است. بر این اساس زیرساخت های ارتباط اینترنتی کشور از تقاضا جلوتر است.
این در حالی است که یکی از درگیرهای قدیمی و همیشگی خصوصی ها با شرکت مخابرات، جدال بر سر دریافت فضای بیشتر برای فراهم سازی بستر اینترنت پرسرعت بوده و هست. از سوی دیگر کم نیستند متقاضیانی در تهران که در برخی از نقاط شهر با جمله ظرفیت نداریم و یا باید منتظر خالی شدن ظرفیت های جدید باشید مواجه می شوند.
به هر تقدیر از آنجا که بر اساس قوانین حمایتی توسعه اینترنت پرسرعت موقتاً در انحصار بخش خصوصی بود، فعالان این بخش تنها قسمت هایی از بازار را مورد هدف قرار داده اند که از بازگشت سرمایه خود و وجود مشترک اطمینان قاطع داشتند. از این رو مقصود وزیر ارتباطات از خالی ماندن نیمی از ظرفیت ایجاد شده برای اینترنت پرسرعت با توجه به متقاضیان در انتظار دریافت اینترنت پرسرعت روشن نیست.
اما اگر مقصود وزیر ارتباطات از خالی ماندن نیمی از ظرفیت های اینترنت پرسرعت در نقاط خاصی از کشور باشد، که این موضوع با توجه به سرمایه گذاری های ایجاد شده از سوی بخش خصوصی و دولتی، مستلزم سیاست گذاری و طراحی بسته های تشویقی و قیمت گذاری هایی است که زمینه افزایش ضریب نفوذ کاربری اینترنت را فراهم آورد.
به خصوص آن که یکی از مهمترین دغدغه های مطرح شده در فاز دوم اجلاس جهانی هفت سال قبل سران درباره جامعه اطلاعاتی (WSIS) بروز پدیده جدیدی به نام شکاف دیجیتالی داخل کشورها و رشد نا همگون و نامتوازن اینترنت بود.
منبع : فناوران اطلاعات
- ۸۹/۱۲/۰۷