عرضه سیمکارتهای نسل سوم در آذر ماه
بهره برداری از سومین شبکه اپراتوری موبایل کشور که قرار بود اول خرداد ماه سیمکارتهای نسل سوم خود را وارد بازار کند طبق گفته رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی به آذر ماه امسال موکول شد.
به گزارش خبرنگار مهر، تلاش برای راه اندازی نسل سوم موبایل و بهره برداری از سومین اپراتور تلفن همراه در کشور به بهمن ماه سال 86 برمی گردد که هیئت دولت در جلسه خود طی مصوبه ای چارچوب این پروژه را مشخص کرد تا براساس آن استفاده از فناوری نسل سوم GSM یا همان 3G، استفاده از سرمایه گذار خارجی با حداکثر حق السهم 49 درصد و امکان اپراتوری منطقه ای در کشور پیاده سازی شود.
اما پس از کش و قوسهای فراوان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موفق شد اردیبهشت ماه سال 89 شرکت تامین تله کام وابسته به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی - شستا - را به عنوان بهره بردار این پروژه اعلام کند که طبق پروانه صادر شده برای این اپراتور قرار بود از اوایل خرداد ماه 90 شبکه نسل سوم موبایل در ایران راه اندازی و سیمکارتهایی با قابلیت این تکنولوژی که در دنیا نیز فراگیر شده وارد بازار شود اما این امر تاکنون محقق نشده است.
علی مطهری رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر در مورد پیگیری های انجام شده از سوی این کمیته برای دلایل تاخیر در راه اندازی پروژه اپراتور سوم به حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در کمیسیون صنایع و معادن مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اظهارات وزیر ارتباطات به نظر می رسد سیمکارتهای اپراتور سوم، آذر ماه عرضه شوند.
وی با بیان اینکه پروژه اپراتور سوم برای سرویس دهی به تاخیر افتاده است ادامه داد: البته همه پروژه ها تاخیر دارند و تاخیر در این پروژه مسئله خاصی نیست.
مطهری با اشاره به پیش بینی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سرویس دهی اپراتور تامین تله کام در آذر ماه سال جاری اضافه کرد: مسائل موجود در پروژه اپراتور سوم باید حل شود.
رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حتی اگر پروژه اپراتور سوم موبایل 6 ماه هم با تاخیر به بهره برداری برسد بهتر ازاین است که پروژه تعطیل شود، خاطرنشان کرد: برخی دلایل این اپراتور برای تاخیر در راه اندازی شبکه اش موجه است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیشترین مشکلات مربوط به تاخیر در شبکه اپراتور سوم موبایل را مشکلات بانکی کشورها و تامین تجهیزات عنوان کرد و به مهر گفت: این اپراتور می تواند سرمایه گذار خارجی برای این پروژه جذب کنند و جذب سرمایه گذار بلامانع است.
مطهری تصریح کرد که برای راه اندازی این پروژه ملی بهتر است که به آن نگاه مثبت داشته باشیم.
در همین حال مسئولان اپراتور سوم موبایل هم در معدود اظهارات خود خواستار تحمل و بردباری بیشتر اهالی مطبوعات و ذینفعان درباره این پروژه ملی شدند و اعلام کردند که طی ماههای آینده خبرهای خوشی در زمینه راه اندازی این شبکه اعلام می کنند. این مسئولان در گفتگو با مهر تاکید کردند که این شبکه همچنان مراحل تست فنی خود را می گذراند.
امکان دسترسی همزمان به صدا و تصویر و جابجایی اطلاعات با سرعت حداقل 512 کیلوبیت و حداکثر 2 مگابیت بر ثانیه از جمله مزایای سیمکارتهای نسل سوم خواهد بود.
- ۹۰/۰۶/۰۵