ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

عرضه سیم کارت ایرانسل متوقف می شود

| چهارشنبه, ۱۶ تیر ۱۳۸۹، ۱۰:۵۰ ق.ظ | ۰ نظر

محمد کرم پور، معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات پس از ماه‌ها تکیه زدن بر پست جدید خود با لبخندی بر لب دیروز در برابر رسانه‌ها حاضر شد. در این نشست خبری رییس جدید از ادبیات نو، تغییر نگاه رگولاتور به حوزه کاری و صراحت در بیان مسایل و مشکلات در دور جدید گفت. گزارش کامل این نشست را می‌خوانید.
شمارش معکوس برای رسیدن ایرانسل به سقف پروانه

به گفته رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پروانه ایرانسل نیز همانند سایر اپراتورها سقف دارد و ایرانسل نمی‌تواند بیشتر از 15 میلیون و 800 هزار مشترک جذب کند که اپراتور دوم با توجه به مشترکان فعال خود فاصله زیادی تا رسیدن به سقف پروانه‌اش ندارد.
محمد کرم‌پور در پاسخ به سوال خبرنگار فناوران در مورد سقف پروانه اپراتور دوم گفت: طبق قانون، تمامی اپراتورها سقف مشخصی دارند، چون بدون تعیین سقف امکان کنترل و نظارت بازار وجود ندارد.

حسن رضوانی، معاون نظارت رگولاتوری در تکمیل صحبت‌های کرم‌پور گفت: به دلیل اینکه در پروانه اپراتور دوم صراحتا ذکر نشده بود که ایرانسل چه تعداد سیم‌کارت فعال می‌تواند داشته باشد، به منظور رفع این ابهام شورای اقتصاد در زمان واگذاری پروانه موردی را به طرح تجاری افزود که براساس آن ایرانسل می‌تواند حداکثر 15 میلیون و 800 هزار مشترک داشته باشد.

در ادامه لطف‌‌الله سبوحی، معاون صدور پروانه سازمان تنظیم نیز گفت: در پروانه اپراتور دوم آمده است که این اپراتور باید براساس بیزینس پلن (طرح تجاری) ظرف 15 سال، 15 میلیون و 800 هزار مشترک جذب کند.

وی گفت: همچنین در اسناد پشتیبانی و پیوست ایرانسل آمده است که براساس نگاه کلی اقتصادی هر بنگاه اقتصادی نمی‌تواند بیش از 40 درصد از سهم بازار را در اختیار داشته باشد که بر اساس همین اصل نیز سقف 38 میلیون مشترک برای اپراتور اول تعیین شد.

کرم‌پور گفت: اپراتورها می‌توانند درخواست افزایش سقف تعداد مشترکان را با رگولاتوری مطرح کنند، همچنین رگولاتوری با مطالعه بازار می‌تواند به این درخواست هم جواب مثبت دهد هم جواب منفی.

وی گفت: درخواستی برای افزایش سقف پروانه از سوی اپراتورها ارایه نشده است.

کرم‌پور در پاسخ به این سوال که آیا ارایه سیم‌کارت‌های مخصوص پیامک هم در سقف پروانه اپراتورها دیده خواهد شد، گفت: از نظر رگولاتوری هر سیم‌کارت، گذشته از خدماتی که روی آن ارایه می‌شود به عنوان یک مشترک محسوب می‌شود و کافی است حتی برای یک بار در شبکه روشن و خاموش شود، این به منزله فروش سیم‌کارت توسط اپراتور محسوب می‌شود؛ حال اپراتور دوم باشد یا اول فرقی نمی‌کند.

کرم‌پور همچنین درباره احتمال جلوگیری از فروش سیم‌کارت توسط ایرانسل گفت: رگولاتوری موظف است براساس تعداد مشترکان فعال اپراتور با این موضوع روبه‌رو شود اما از نظر ما وجود یک سیم‌کارت فعال بیشتر از 15 میلیون و 800 هزار شماره در VLR اپراتور دوم تخلف است و با این موضوع برخورد می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر اپراتور دوم اقدام به واگذاری سیم‌کارت بیشتر از سقف پروانه‌اش کرده است و اگر مشترکان اقدام به فعال کردن سیم‌کارت‌های خود کنند تکلیف چیست، گفت: ایرانسل طرحی را به رگولاتوری پیشنهاد کرده که اگر به عنوان مثال سیم‌کارتی طی مدت زمان شش ماه فعال نشد اپراتور امکان فروش شماره به غیر را داشته باشد که در دست بررسی است و این موضوع در تمامی کشورها معمول است.

رییس سازمان تنظیم مقررات در مورد شفاف‌سازی تعداد مشترکان اپراتورها و کیفیت ارایه خدمات اپراتورها گفت: از این به بعد ماهانه لیست تعداد مشترکان و نیز رتبه‌بندی اپراتورها در کیفیت ارایه خدمات به مشترکان از طریق سایت اطلاع‌رسانی سازمان رگولاتوری اعلام می‌شود. وی افزود: اعلام رتبه اپراتورها در ارایه خدمات باکیفیت در ایجاد فضای رقابتی موثر خواهد بود.
منافع مصرف‌کنندگان بر هر چیزی مقدم است

به گفته کرم‌پور، مصرف‌کنندگان خدمات، اپراتورها، دولت، صنعت و مجامع بین‌المللی ذی‌نفعان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات‌اند که رگولاتوری در برخورد با این ذی‌نفعان، از همه بیشتر به دنبال تامین منافع مصرف‌کنندگان خدمات است.

رییس سازمان تنظیم مقررات گفت: در تمامی آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها، نرخ‌گذاری‌ها و نظارت‌ها، رگولاتوری پیش از همه به دنبال تامین منافع مشترکان است.

وی افزود: البته رگولاتوری در این فضا مانع پیشرفت اپراتورها نبوده و منافع دولت را نیز نادیده نمی‌گیرید.

به گفته کرم‌پور، منافعی که دولت به دنبال آن است شامل منافع معنوی است که همان رضایتمندی مردم از سرویس‌های ارایه شده توسط اپراتورهاست و نیز منافع مادی که از محل حق سهم درآمد، حق صدور مجوزها و غیره تامین می‌شود.

وی رقم انتفاع مادی دولت از اپراتورها در سال 88 را حدود هزار و 300 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: دولت هرچند به دنبال منافع مادی و معنوی از استقرار اپراتورهاست، اما خود از رگولاتوری می‌خواهد فضای پیشرفت برای اپراتورها را ایجاد کند.

کرم‌پور گفت: صنعت هم در این میان با فروش تجهیزات و امکانات لازم برای استقرار اپراتورها سود می‌برد که رگولاتوری همواره نگاه خود را به این بخش نیز دارد. از طرفی رگولاتوری با عمل به استانداردها و الگوهایی که در سازمان‌های بین‌المللی مصوب می‌شوند و همچنین با حضور موثر در جوامع بین‌المللی این بخش را بیشتر از گذشته تقویت خواهد کرد.
وظایف شورا و رگولاتوری همپوشانی ندارد

وی در پاسخ به این سوال که آیا شورای رقابت و سازمان تنظیم مقررات در انجام وظایف خود همپوشانی دارند یا نه و اینکه چرا رگولاتوری مواضع خود را در این مورد مشخص نمی‌کند، گفت: طبق بند 5 ماده 58 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 وظایف و اختیارات شورای رقابت این‌گونه تعریف شده است: «این شورا وظیفه تصویب دستورالعمل تنظیم قیمت و تعیین مقدار دسترسی به کالا و خدمات انحصاری در هر مورد با رعایت قوانین ضد انحصار را برعهده دارد.»

وی افزود: مطابق با این قانون، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی موظف می‌شود دستورالعمل تنظیم قیمت از سوی شورای رقابت را اجرا کند، اما تاکنون هیچ دستورالعملی از سوی این شورا ارایه نشده است.

کرم‌پور گفت: دستورالعمل تنظیم قیمت‌های بازار به منزله نرخ‌گذاری یا قیمت‌گذاری تعرفه‌ها نیست و شورای رقابت قواعد نرخ‌گذاری را مشخص می‌کند نه خود قیمت‌ها را.

وی افزود: پس از ارایه دستورالعمل تنظیم قیمت‌ها از سوی شورای رقابت، کمیسیون تنظیم مقررات نرخ کالاها یا خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات را براساس دستورالعمل شورا مشخص می‌کند، پس از آن سازمان تنظیم مقررات ملزم به اجرای مصوبات کمیسیون خواهد بود.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مورد مواضع و واکنش رگولاتوری در مقابل رسانه‌ها گفت: اصولا منطقی نمی‌دانم که مسوولان دو بخش دولتی در کشور در رسانه‌ها با یکدیگر صحبت کنند.
نقشه راه تنظیم می‌کنیم

کرم‌پور در مورد نقش سازمان رگولاتوری برای معرفی فناوری‌های نوین و ایجاد بازار این فناوری‌ها به عنوان پیشگام در این حوزه گفت: در دنیا مرسوم است که رگولاتورها نقشه راهی را برای بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ارایه دهند، بر همین اساس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تاکنون حدود 50 موضوع را تعریف کرده و در جلسات منظمی که به صورت منظم دو هفته یک‌بار برگزار می‌شود، روی این موضوعات کار می‌کند.
پارازیت‌های ماهواره‌ زیانی برای سلامت انسان ندارد

وی در مورد پارازیت‌های ماهواره‌ای و ضرر و زیان ناشی از آن بر سلامت انسان گفت: موضوع امواج مورد بحث سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده و تاکنون هیچ‌یک از این نهادها گزارشی مبنی بر مضر بودن این تشعشعات نداشته‌اند.

وی افزود: یک نمونه از تمامی تجهیزات الکترونیکی که امواج و تشعشعاتی دارند، پیش از ورود به کشور از گمرک جمهوری اسلامی گرفته می‌شود و در آزمایشگاه‌های سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات آزمایش می‌شوند و در صورتی که میزان تشعشعات این دستگاه‌ها با استاندارد تعیین شده مطابقت داشته باشد، اجازه ورود به کشور می‌یابند.

کرم‌پور گفت: روندی که گفته شد به تمامی کالاها و تجهیزاتی مربوط می‌شود که از کانال‌های رسمی و از گمرک جمهوری اسلامی وارد کشور می‌شوند و رگولاتوری مسوول کنترل و پاسخگویی در مورد کالاها و تجهیزات قاچاق نخواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که ممکن است وزارت بهداشت درخصوص تشعشعات پارازیت‌ها آمار درستی را ارایه ندهد، آیا بهتر نیست که رگولاتوری تحقیق و مطالعه بیشتری روی اثرات زیان‌آور پارازیت‌ها انجام دهد، گفت: تایید این نکته که پارازیت‌ها برای سلامت انسان مضر نیستند تنها از سوی وزارت بهداشت نبوده، بلکه سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات نیز هر کدام به صورت جداگانه انجام آزمایش‌های لازم آن را تایید کرده‌اند، اما در هر صورت پسندیده است که تحقیقات روی این موضوع و موارد دیگر متوقف نشود و همچنان ادامه یابد.
با برگزاری جشنواره، اپراتورها رقابت را جدی می‌گیرند

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنین برگزاری جشنواره انتخاب اپراتور برتر را یکی از راه‌های تشویق اپراتورها برای ایجاد فضای رقابتی دانست و گفت: یکی از وظایف رگولاتوری خلق روش‌ها و مدل‌هایی است که به واسطه اجرای آن اپراتورها خود را در فضای رقابتی احساس کنند و تمرکز بیشتری روی ارایه محصولات یا خدمات باکیفیت بالاتر داشته باشند.

وی افزود: این شیوه‌ای است که تمامی رگولاتورها در دنیا دنبال می‌کنند بنابراین از دید رگولاتوری برگزاری جشنواره انتخاب رگولاتور در راستای همان مدل‌های خلاقانه برای ایجاد فضای رقابتی است.
اینترنت بی‌سیم در حال حرکت در پروانه اپراتورهای وایمکس وجود ندارد

کرم‌پور در پاسخ به سوال فناوران مبنی بر اینکه مهلت تعیین شده برای ارایه سرویس‌های سیار وایمکس به منظور حفاظت از بازار اپراتور سوم از زمان ارایه مجوز به اپراتور سوم خواهد بود یا پس از ارایه مجوز به اپراتورهای وایمکس گفت: در پروانه ارایه شده به اپراتورهای وایمکس اصلا ارایه سرویس اینترنت در حال حرکت و تلفن همراه دیده نشده است و اپراتورها می‌توانند برای ارایه این سرویس‌ها به رگولاتوری درخواست بدهند.
تدوین آیین‌نامه سرویس چندرسانه‌ای

رییس سازمان تنظیم در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تمهیدات سازمان تنظیم برای ارایه سرویس‌های نسل سوم از سوی اپراتور سوم گفت:‌ آیین‌نامه سرویس‌های چند‌رسانه‌ای در کمیسیون تنظیم مقررات در حال تنظیم است که آیین‌نامه MMS در این زمینه تا حدودی راهگشا بود و قبل از اینکه سیم‌کارت‌‌های این اپراتور بین مردم توزیع شود این آیین نامه نیز تدوین خواهد شد.
اپراتور اول مجاز به خرید سهام مبین‌نت نیست

کرم‌پور درخصوص واکنش رگولاتوری در مورد 4 اپراتور وایمکسی که مقید شده بودند در مهلت 9 ماهه سرویس ارایه دهند و تاکنون تنها یکی از آنها اقدام به ارایه سرویس کرده است، گفت: با توجه به اطلاعاتی که از اپراتورهای وایمکس داریم، این اپراتورها از برنامه 9 ماهه تعیین شده عقب نیستند و در حال انجام مراحل کاری خود با نظارت رگولاتوری هستند.

وی افزود: تاکنون از سوی 4 اپراتور وایمکس حدود 10 هزار مشترک وایمکس جذب شده است و به زودی اپراتور سراسری وایمکس مبین‌نت نیز اقدام به ارایه سرویس می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که نظر رگولاتوری برای فروش 40 درصد از سهام شرکت مبین‌نت به همراه اول چیست، گفت: شرکت مبین‌نت برای فروش سهام هیچ مشکلی از نظر قانونی ندارد اما با توجه به پروانه اعطا شده به اپراتور اول که در ماده 5 آن گفته شده شرکت مخابرات اجازه ورود و مشارکت در خدماتی مشابه آنچه خود ارایه می‌کند را ندارد و از آنجا که ارایه اینترنت وایمکس از نوع خدمات انتقال داده است، بنابراین در حوزه کاری مخابرات نیز هست و مخابرات اجازه ورود به آن را ندارد.

وی افزود: این موضوع روز گذشته طی نامه‌ای رسما به مبین‌نت اعلام شد و بنابراین خرید 40 درصد از سهام مبین‌نت از سوی همراه اول مجاز نیست.
حضور موثر در مجامع بین‌المللی

رییس رگولاتوری حضور ایران در مجامع بین‌المللی را یکی از اهداف وزارت ارتباطات و رگولاتوری عنوان کرد و گفت: علاقه‌مندیم در برنامه‌های بین‌المللی حضوری گسترده و فعال داشته باشیم تا روی تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی اثرگذار باشیم و شرکت در کنفرانس سران ITU نیز که در چند ماه آینده برگزار خواهد شد در راستای همین طرز فکر است.

وی افزود: ارایه نظرات و پیشنهاد‌هایی از سوی منطقه جنوب شرق آسیا، اتحادیه جهانی مخابرات موثرتر از حالتی است که ایران به عنوان یک کشور منفرد نظرات خود را ارایه کند، بنابراین ایران در اجلاس سران منطقه جنوب شرق آسیا حضور فعال خواهد داشت.

به گفته وی، هر چند که منطقه جنوب آسیا شامل 12 کشور است اما همین 12 کشور حدود یک چهارم جمعیت جهان را در خود دارد.
آیین‌نامه سایت شیرینگ در دست تدوین است

کرم‌پور در مورد مسایل و مشکلاتی که در جریان نصب آنتن‌های BTS برای رگولاتوری و شورای شهر پیش آمد، گفت: در جلسات مشترکی که رگولاتوری با شورای شهر داشت، اعضای شورا متقاعد شدند که با هماهنگی و همکاری با رگولاتوری به نتایج بهتری می‌رسند و در همین راستا آیین‌نامه سایت شیرینگ در حال تدوین است.
کاهش قیمت اینترنت در جهت منافع کاربران انجام شد

رییس رگولاتوری در پاسخ به این سوال که آیا رگولاتوری با تعیین کاهش 20 درصدی قیمت اینترنت توسط شرکت‌های ارایه‌دهنده اینترنت به جای تسهیل فضای رقابت، در امور رقابتی مداخله کرده است، گفت: این روش رگولاتوری نه تولید انحصار است، نه مداخله در نحوه رقابت و نه تزریق قیمت‌های مصنوعی. با این توضیح که رگولاتوری در تمامی مصوبات خود سقف نرخ‌ها را معین می‌کند و برای خود نرخ‌ها تکلیفی تعیین نمی‌کند، مگر در مواردی که ممکن است قیمت‌ها از سوی برخی شرکت‌ها شکسته شود.

وی افزود: در مورد کاهش قیمت اینترنت نیز چون خود شرکت زیرساخت قیمت‌های خود را کاهش داده است، از شرکت‌ها خواسته‌ایم قیمت‌های خود را کاهش دهند.

وی در مورد اینکه آیا این‌بار کاهش قیمت اینترنت از سوی مصرف‌کننده احساس خواهد شد یا نه، گفت: کمیسیون تنظیم مقررات این‌بار با شرط اینکه کاهش تعرفه به کاربر نهایی منتقل شود، قیمت‌ها را کاهش داده است.
ودایع به همین شکل باقی می‌ماند

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا غیر از مجمع عمومی شرکت سهامی عام مخابرات مرجع دیگری اجازه تصمیم‌گیری درخصوص چگونگی توزیع ودایع مشترکان در مخابرات را دارد، گفت: اساسا از زمان تاسیس شرکت مخابرات (قبل از انقلاب) برای اینکه مخابرات بتواند توسعه یابد ودایعی را از مردم به امانت می‌گرفت و تا چندی پیش نیز این اقدام انجام می‌شد تا زمانی که اخذ ودیعه حذف شد و تنها 50 هزار تومان برای نصب گرفته می‌شد.

وی بیان کرد: این‌طور نیست که وزیر ارتباطات بتواند تصویب کند یا سازمان تنظیم مقررات دستور دهد و یا مجمع تصمیم‌گیری کند که این ودایع چگونه مصرف شود، بلکه بر اساس قراردادی که با مشترکان وجود دارد هر زمان مشترک مایل به استفاده از خط خود نباشد می‌تواند ودیعه را پس بگیرد و همیشه نیز همین‌طور بوده است.
اپراتور اول پست امسال راه‌اندازی می‌شود

وی همچنین در خصوص دیگر فعالیت‌های رگولاتوری گفت: امسال حتما اپراتور اول پست فعال خواهد شد و امروز نیز برای پست‌های بین‌الملل مصوباتی داشتیم و مزایده و فراخوان برای اپراتورهای بین‌المللی پست در حال برگزاری است.

  • ۸۹/۰۴/۱۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">