عملکرد ضعیف دستگاههای دولتی دربهکارگیری ICT
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران گفت: عملکرد دستگاههای دولتی کشور در به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیار ضعیف بوده است .
دکتر " منتظر " در برنامه میزگرد همایش " مدرسه و آموزش مجازی " در اصفهان افزود: مشخص نبودن سقف مطالبات ملی در به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات و وجود برنامههای پراکنده و عجولانه در کشور از جمله دلایل عملکرد ضعیف دستگاههای دولتی در به کارگیری این فناوری نوین است .
وی با اشاره به اینکه از میان دستگاههای دولتی، وزارت آموزش و پرورش عملکرد بهتری داشته است ، یادآور شد: با وجود ادعا و انتظارهای موجود ، وزارت آموزش عالی از ضعیفترین دستگاههای دولتی در این راستا بوده است .
این استاد دانشگاه تاکید کرد: ما کشورهای جهان سومی همواره به دنبال تقلید از برنامه سایر کشورها بودهایم که این امر به دلیل دیدگاه عجولانه سیاستمداران است .
به گفته وی در ایران نیز در زمینه توسعه فناوری اطلاعات هر روز شاهد یک بحث و برنامه جدید با الگوهای متفاوتی از کشورهایی مانند هند ، مالزی و کره بودیم و هر روز به یک شاخه میپریم.
منتظر ادامه داد: در طی چهار سال گذشته حدود ۲۰۰میلیارد تومان برای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات هزینه کردیم اما هنوز نمیدانیم که از این فناوری چه میخواهیم .
وی یادآور شد: ما فکر میکنیم که هر مشکلی را در کشور میتوانیم با IT حل کنیم در حالیکه ما هنوز در حل مشکلات اولیه خود که قبل از ورود فناوری اطلاعات به کشور وجود داشتند ، در ماندهایم .
معاون وزیر و رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی وزارت آموزش و پرورش نیز در این میزگرد گفت: خوشبختانه ما این اعتقاد را نداریم که فناوری اطلاعات راه حل تمام معضلات موجود است .
" نوید ادهم " با اشاره به اینکه سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی متولی امر آموزش مجازی در کشور است ، افزود: امروزه نظام آموزش و پرورش کشور ، محور اصلی توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است .
وی هدف از به کارگیری آموزش مجازی را فراهم آوردن محیط یاددهی و یادگیری مبنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و تربیت دانش آموز پژوهنده، خلاق و تقویت کار گروهی عنوان کرد.
رییس مرکز محاسبات دانشگاه صنعتی شریف نیز در این میزگرد با اشاره به مبحث " جامعه اطلاعاتی " و نقش آموزش مجازی در این جامعه گفت: توسعه ICT در جوامع امروزی از طریق همکاریهای بخش خصوصی ، نهادهای دولتی ، تشکلهای غیر انتفاعی و بینالمللی میسر است .
دکتر " تابش " با اشاره به تکثر گرایی فرهنگی در جامعه اطلاعاتی افزود: توجه به فرهنگهای ملی و بومی ، خلاقیتهای فردی ، کارهای گروهی و چالشهای در پیش رو در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات امری ضروری است .
معاون دبیر شورای عالی اطلاع رسانی ، معاون پژوهشی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تربیت مدرس و اعضای هیات علمی دانشگاههای تربیت مدرس ، صنعتی شریف و شیراز از دیگر سخنرانان این میزگرد بودند.
همایش یک روزه " مدرسه و آموزش مجازی " روز جمعه با حضور مسوولان وزارت آموزش و پرورش ، کارشناسان و اساتید دانشگاه از طرف خانه ریاضیات اصفهان برگزار شد.
- ۸۵/۰۲/۰۹