ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

فیبر نوری کشور در انتظار تصویب قانون صیانت

| شنبه, ۲۱ مرداد ۱۳۸۵، ۰۷:۱۳ ب.ظ | ۰ نظر

معصومه فقیهی - بزرگراه فناوری - اداره کل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت در حقیقت مجموعه‌ای است که نظارت بر تجهیزات 33 هزار کیلومتر فیبرنوری شبکه زیرساخت را در سراسر کشور برعهده دارد.
این شبکه که مسیر بین‌استانی فیبرنوری را تشکیل می‌دهد، فیبرنوری تمام استان‌ها را به یکدیگر ارتباط داده و سپس به شبکه کشورهای همسایه و بین‌المللی وصل می‌کند.
اما در شرایطی که شبکه فیبرنوری کشور به‌طور متوسط دو روز یک بار شاهد قطعی است مهندس خاتمی مدیرکل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت و همکارانش همواره روزهای پرکاری را در شرکت ارتباطات زیرساخت می‌گذرانند، چراکه تشخیص فوری قطعی‌ها و بازسازی مسیر بخشی از وظایف تعریف شده وی و مجموعه‌اش است .
خاتمی می‌گوید: همکاران ما به‌صورت شبانه‌روزی بر تجهیزات شبکه فیبرنوری نظارت دارند و ما با کمک تجهیزات هوشمندی که در اختیار داریم و در هر نقطه‌ای از کشور که مسیر فیبرنوری قطع شود، فورا متوجه قطعی شده و با کمک دستگاهی با عنوان OTDR محل دقیق قطعی را تشخیص می‌دهیم. پس از تعیین دقیق محل قطعی نیز، کارشناسانی رابرای تعمیر و بازسازی مسیر فیبرنوری اعزام می‌کنیم.
او توضیح می‌دهد: از زمان تشخیص قطعی تا زمان ترمیم و بازسازی دوباره یک مسیر قطع شده حدود پنج ساعت زمان می‌برد که در نظر داریم تا پایان برنامه پنج‌ساله چهارم توسعه این زمان را به یک ساعت کاهش دهیم.
خاتمی در خصوص تامین ارتباطات شبکه فیبرنوری به هنگام قطعی یک مسیر می‌گوید: در تجهیزات شبکه فیبرنوری پیش‌بینی شده است که به هنگام قطعی یک مسیر فیبرنوری ، فورا شبکه به‌صورت هوشمند نزدیک‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر را به‌عنوان مسیر جایگزین (یا همان مسیر پشتیبان) انتخاب و ارتباط شبکه را برقرار می‌کند. برای همین است که اغلب قطعی‌ها اختلالی در تامین ارتباط کشور ایجاد نمی‌کند و کاربران متوجه قطعی یک مسیر فیبرنوری نمی‌شوند.
خاتمی در خصوص تعداد مسیرهایی که به‌عنوان مسیر پشتیبان برای هر مسیر فیبرنوری پیش‌بینی شده است می‌گوید: در شبکه زیرساخت حداکثر تا سه مسیر پشتیبان یا جایگزین برای جبران قطعی تعریف شده است.
به گفته مدیرکل اداره کنترل وهماهنگی مدیریت شبکه تعیین زمان "Down Time" یا زمان مناسب برای قطعی ارتباط نیز از دیگر وظایف این اداره کل است.
هدف از این اقدام ، پیش‌بینی لازم جهت بازسازی یک مسیر یا ظرفیت قطع شده و بهینه‌سازی تجهیزات فیبرنوری است که اجرای آن نیاز به قطع موقت ارتباط دارد، زمان تعیین شده برای Down Time در مقطعی تعیین می‌شود که حداقل ترافیک ارتباطی را داریم. ضمنا اطلاع‌رسانی لازم به مشتریان زیرساخت نیز انجام می‌شود. زمان اجرای Down Time اغلب از چند دقیقه تا چند ساعت به‌طول می‌کشد.
مدیرکل اداره کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه در خصوص آمار بالای قطعی‌ها می‌گوید: ما طی سال جاری تاکنون (هجدهم مرداد 85) تعداد 76 قطعی داشته‌ایم که این آمار بالاست و تصویب قانون صیانت از شبکه فیبرنوری نقش موثری در کاهش این آمار خواهد داشت به‌خصوص که عامل اکثر این قطعی‌ها پیمانکاران سازمان‌های دولتی هستند.
اما همکاری در تامین ظرفیت بین‌المللی و بین‌شهری کشور از دیگر وظایف این اداره کل است.
وی در این خصوص می‌گوید: ما با ترافیک‌سنجی و براساس درخواست مشتریان شمار کانال‌های بین‌شهری و بین‌الملل را افزایش می‌دهیم. انجام مذاکرات با کشورهای دیگر برای رفع قطعی فیبرنوری و بازسازی ظرفیت‌ها نیز برعهده این اداره کل است.
همچنین نظارت بر حجم ارتباطات بین‌شهری و بین‌الملل و رفع فوری اختلالاتی که ممکن است در این شبکه رخ دهد از دیگر وظایفی است که وی بدان اشاره می‌کند.
وی می‌گوید: شبکه رادیویی کشور در شرایطی خاص به‌عنوان سیستم پشتیبان شبکه انتقال کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و نظارت بر این شبکه نیز برعهده این مجموعه است.
مهندس خاتمی در خصوص دو پروژه مهم این اداره کل که طی سال جاری در شرکت ارتباطات زیرساخت اجرا می‌شود به پروژه‌های ISMN وITMN اشاره می‌کند و می‌گوید: با اجرای پروژه ISMN تمامی مراکز مخابراتی منطقه‌ای و ناحیه‌ای بین‌المللی برای کشور را به‌صورت شبکه‌ای یک‌پارچه تحت پوشش خواهیم داشت که در نتیجه از طریق این اداره کل ترافیک ارتباط بین‌شهری و بین‌الملل در تمامی 100 مرکز بین‌شهری و دو مرکز بین‌الملل به‌صورت متمرکز نظارت خواهد شد.
با اجرای پروژه ITMN نیز تمامی سیستم‌های انتقال شامل شبکه فیبرنوری و رادیو و مایکرویو به‌صورت یک‌پارچه تحت نظارت و مدیریت قرار خواهد گرفت.

  • ۸۵/۰۵/۲۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">