برای زندگی شادتر، فیسبوک را رها کنید
آیا نسبت به دیگران احساس حسادت میکنید؟ آیا حس میکنید در زندگی اجتماعی حضور ملموسی ندارید و یا در تقلا برای تمرکز بیشتر هستید؟ همه اینها ممکن است به دلیل استفاده از شبکه اجتماعی فیسبوک باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بررسیها نشان میدهد کسانی که یک هفته بدون استفاده از فیس بوک به سر بردهاند نسبت به کسانی که درگیر این شبکه اجتماعی بودهاند احساس شادی بیشتری کردهاند.
این تحقیق توسط «موسسه تحقیقات شادی» بر روی بیش از هزار کاربر فیسبوک در دانمارک انجام شده است.
افراد مورد مطالعه به دو گروه تقسیم شدند؛ نیمی از آنها استفاده از این شبکه اجتماعی فراگیر و پرمخاطب را متوقف کردند در حالی که نیمه دوم به استفاده از فیس بوک ادامه دادند.
پس از یک هفته، کسانی که فعالیت فیس بوکی نداشتهاند اعلام کردند که رضایت بیشتری از زندگی خود دارند.
میک وایکینگ، مدیر اجرایی موسسه تحقیقات شادی، روز سه شنبه در کپنهاگ، پایتخت دانمارک گفت: «ما بر فیسبوک متمرکز شدهایم زیرا رسانهای اجتماعی است که اکثر مردم در گروههای سنی مختلف از آن استفاده میکنند.»
بر اساس نتایج این مطالعه، ۸۸ درصد از کسانی که فعالیت فیسبوکی نداشتهاند خود را افرادی «شاد» توصیف کردند در حالی که این رقم برای گروه دوم ۸۱ درصد بوده است.
حدود ۸۴ درصد از افراد گروه اول گفتهاند که ارزش زندگی برایشان بیشتر شده است در حالی که ۷۵ درصد از گروه دیگر چنین احساسی داشتهاند.
نتایج این تحقیق حاکی است تنها ۱۲ درصد از گروه اول خود را افرادی ناراضی توصیف کردهاند در حالی که ۲۰ درصد از کسانی به استفاده از فیس بوک ادامه دادند احساس نارضایتی میکردند.
این مطالعه نشان داد افراد گروهی که فعالیت فیسبوکی را متوقف کردهاند گفتهاند در این یک هفته، زندگی اجتماعی پربارتر و همچنین مشکلات کمتری در تمرکز داشتهاند در حالی که افراد گروه دوم چنین تغییری را احساس نکردهاند.
تهیه کنندگان این تحقیق نوشتهاند با فعالیت فیس بوکی، «به جای تمرکز بر آنچه در واقع نیاز داریم، تمایلی تأسف بار برای تمرکز درباره داشتههای دیگران داریم.»
پرس تی وی نوشت: به عبارت دیگر، احتمال عدم شادی کاربران فیس بوک نسبت به افرادی که در این شبکه عضو نیستند، ۳۹ درصد بیشتر است.
شبکه اجتماعی فیس بوک حدود ۱۱ سال پیش کار خود را آغاز کرد و به سرعت پرطرفدار شد به طوری که شمار کاربران فعال آن از یک میلیارد و ۱۱۰ میلون نفر گذشته است با این حال انتقاداتی جدی به آن وارد است.
نتایج یک مطالعه در انگلیس نشان داد که در دادخواست طلاق حدود یکپنجم تا یکسوم طلاقهای این کشور، به فیسبوک اشاره شده که موجب نارضایتی یکی از طرفین را فراهم آورده بود.
بنا بر گزارشها، جولیان آسانژ، مؤسس وبسایت افشاگر ویکی لیکس گفته است: «فیسبوک تنفر آمیزترین ابزار جاسوسی است که تاکنون ایجاد شدهاست. هر کس که نام و مشخصات دوستان خود را به شبکه اجتماعی فیسبوک اضافه میکند باید بداند که به شکل رایگان در خدمت دستگاههای اطلاعاتی آمریکاست و این گنجینه اطلاعاتی را برای آنها تکمیل میکند.»
فیسبوک همچنین در گزارشی اوت ۲۰۱۳ اعلام کرد اطلاعات کاربرانش را به درخواست دولتهای مختلف، در اختیار این دولتها میگذاشته است.