قراردادهای نرمافزاری با دولتی ها یک طرفه است
بیشتر قراردادهای نرمافزاری که طرف آنها ارگان یا سازمانهای دولتی باشند یک طرفه بوده و منافع و جرایم ذکر شده در قرارداد برای دو طرف یکسان نیست.
یک کارشناس نرمافزار ، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا ، با اشاره به مطلب فوق ، اظهار داشت: علم IT در ایران نهادینه نبوده و باید آن را از افرادی که در خارج از کشور آن را فراگرفتهاند ، جذب کرد.
وی ، در ادامه با اشاره به این که دانشگاهها سعی در نهادینه کردن این علم دارند ، افزود: با این وجود تاکنون تنها مبانی تئوری این علم آموزش داده شده و مبانی اجرایی و مفاهیم کیفی منتقل نمیشود.
این کارشناس نرمافزار ، با اشاره به این که ایران هنوز نتوانسته دروازههای خود را به سوی علم IT بگشاید ، گفت: فارغالتحصیلان دانشگاهی ما دید درستی از کیفیت نرمافزار ندارند و فقط اگر نرمافزاری درست کار کند ، برای آنها کافی است.
وی ، نتیجه این امر را عدم وجود نرمافزارهای استاندارد و با کیفیت در کشور دانست و تصریح کرد: باید در سیاستگذاری کلان کشور در مورد نرمافزار تجدید نظر شده و متخصصانی که در خارج از کشور این علم را جذب کردهاند به ایران آمده و آن را آموزش دهند.
وی ، با اشاره به مشکلات مالی شرکتهای نرمافزاری ، توضیح داد: محرک گردش کار شرکتهایی که صرفا نرمافزاری هستند انگیزهها و علایق فنی و امید به آینده است نه وضعیت اقتصادی آنها.
این کارشناس نرمافزار، تاکید کرد: مجموعهای که تنها درآمدش بر مبنای فروش نرمافزار باشد ، موفق نخواهد شد.
وی ، خاطرنشان کرد: پس از بررسیهای کارشناسانه و آمارهای موجود متوجه خواهیم شد که بیشتر شرکتهای نرمافزاری پس از مدتی یا منحل شده و یا مسیر فعالیت خود را تغییر خواهند داد و یا این که در مقیاس خیلی کوچک موفقیتهایی را کسب کرده و به اهداف اولیه خود نمیرسند.
این کارشناس نرمافزار ، در ادامه تصریح کرد: در ایران متاسفانه شرکتها و موسسات دولتی و خصوصی تمایلی به شفافیت مالی سازمان خود نداشته و تمایلی ندارند که درآمد خود را به طور صحیح به دولت اعلام کنند.
وی ، عنوان کرد: این مساله موجب شده که از ابزار IT در ایران استفاده نشده و دنیای تولید نرمافزار در ایران روز به روز کوچکتر شود.
این کارشناس نرمافزار ، در خصوص اعطای تسهیلات از سوی دولت ، گفت: اعطای تسهیلات و امکانات دولتی هنوز براساس اطلاعرسانی از طریق ارتباطات انجام میگیرد نه کشف محل مورد نیاز اعطای تسهیلات.
وی ، با اشاره به این که هنوز به افرادی که این اطلاعات را منتقل میکنند وابسته هستیم ، افزود: به همین دلیل بیشتر شرکتهای نرمافزاری که پروژههای بزرگی را انجام دادهاند هنوز یک ریال از تسهیلات مالی دولت را دریافت نکردهاند.
این کارشناس نرمافزار ، با ذکر این مطلب که بیشتر قراردادهای نرمافزاری که در ایران منعقد میشود یک طرفه است ، خاطرنشان کرد: قراردادهای نرمافزاری به خصوص اگر طرف آنها سازمانها و ارگانهای دولتی باشند ، به نوعی قرارداد یک طرفه بوده و منابع و جرایم ذکر شده برای دو طرف قرارداد یکسان نیست.
- ۸۵/۰۱/۲۱