ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

قطعی دسترسی به سرویس‌های ای‌میل از سوی کاربران ایرانی طی 10 روز اخیر به مرحله دوم وارد شده و همچنان کسانی که باید دلایل این قطعی‌ها را ذکر کنند، سکوت‌ اختیار کرده‌اند.

قطعی‌های مکرر سرویس‌دهنده‌های ای‌میل که مدتی است به شکل روال درآمده و تقریبا کاربران دارند به تناوب آن عادت می‌کنند، به مرحله‌ای رسیده که فعالیت کاربران اینترنت در داخل کشور، مخصوصا کاربرانی را که بخش عظیمی از فعالیت‌هایشان توسط ای‌میل انجام می‌شود، مختل هر چند وقت یک‌بار مختل می‌کند.

حدود 10 روز گذشته دسترسی به ای‌میل‌ها قطع شد و به مدت چند روز تداوم یافت؛ حال چند روزی بیش‌تر نمی‌گذرد که مجددا و یک روز پس از راه‌اندازی فاز نخست شبکه علمی کشور، شاهد همان رویه و قطعی ای‌میل و جی‌میل هستیم.

این رویداد قطعی دوم که دقیقا در شب گذشته همزمان با افتتاح فاز تهران شبکه علمی کشور اتفاق افتاد، این بحث را در بین محافل و فعالان مرتبط با ICT مطرح کرده که شاید هدف بسترسازی و ترویج استفاده از ای‌میل داخلی که در درگاه کشور قابل دسترسی است این وضعیت را برای کاربرانی که تا حال حاضر از سرویس‌های مشهور ای‌میل هم‌چون جی‌میل و یاهو استفاده می‌کرده‌اند، به دنبال داشته است. البته ازسوی دیگر بارها در زمینه امن نبودن اطلاعات و حریم‌های شخصی در استفاده از سرویس‌دهندگان خارجی هم مطرح شده اما به هر دلیل کاربران ایرانی هنوز به استفاده نکردن از این خدمات سوق نیافته‌اند.

علاوه بر این مباحث، در زمینه بحث حقوق شهروندی نیز علی مطهری - نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی - دو هفته پیش عنوان کرده بود که باید دلیل قطع پست الکترونیک شهروندان ایرانی طی چند روز اخیر، از مسوولان وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات پیگیری شود که آیا مشکلات فنی دلیل قطع ای‌میل‌هاست یا سرورهای کشورهای خدمات‌دهنده دچار قطعی شده‌اند.

پیگیری خبرنگار ایسنا از شرکت ارتباطات زیرساخت کشور، شرکت مخابرات ایران و سازمان فن‌آوری اطلاعات به این پاسخ انجامید که این قطعی‌ها، به هیچ یک از این ارگان‌ها مربوط نمی‌شود تا همچنان معمای اختلالات اینترنت و قطعی‌های هر از چندگاهی ای‌میل‌ها در کشور نامشخص بماند.

  • ۹۰/۱۲/۰۱

نظرات  (۴)

آیا من بعنوان یک انسان و کاربر حق اینو ندارم که خودم سرویس ایمیلو انتخاب کنم نه کسی جای من ؟؟
به نام خداوندی که آزادی و عزت را برایمان به ارمغان آورد روشن است چندین سال و بخصوص همین اواخر حقوق ملت بر اثر درگیری های سیاسی بین گروه ها و کشورها با دولت ایران و متقابلا، ضایع گردیده. معلوم نیست تا به کی از ترس مسئولان از واژه ایمیل، کاربران ایرانی و ملت باید هزینه نامعقول بدهند. ایمیل های ایرانی هم که با بررسی علمی معلوم میشود هم قصدشان چیست و هم از چه مشکلاتی رنج میبرند. آنقدر که هنوز حاظریم ناامنی (مثلا) ناامنی ایمیل های خارجی را بپذیریم و کسی در داخل که زبان فارسی را خوب بلد است محتوای ایمیل هایمان را نخواند
به نام خداوند دانا در این ساعت که مینویسم سرویسهای آنلاین قابل دستیابی شده اند. راستش برای یک کاربر مهم خارجی یا داخلی بودن سرویس نیست. چیزی که مهم است نشات از زیبایی، قدرت، امنیت و آزادی انتخاب گرفته است. قطعا امیدواریم شاهد اعتلای ایران در همه زمینه ها باشیم و همانطور که با شرکت در یوم الله 22 بهمن به نظام پایبندی و کیفیت دانشمان را ارائه میدهیم، آن و مسئولان نیز برای دسترسی ما به داشته های خوب ارزش قائل باشند اگر چه نوع داخلی نباشد. امیدواریم بشود ایمیلی داشت همچون گوگل یاهو هاتمیل و سایرین که هم زیبا هم توانمند و هم امن باشند. چیزی که به ما نشان بدهد امنیت یک سرویس آنلاین ایرانی تامین شده است رفتار خوش مسئولان با مردم و ارائه سندهای مرتبط با تامین امنیت آنلاین در تقابل با نفوذ هکرها بصورت آنلاین است همانگونه که میدانیم گواهینامه های دیجیتال تایید امنیت یک وبگاه توسط شرکت های معتبری به یاهو و سایرین اعطا میشود
از همه این حرفها بگذریم کی مشکل پیش آمده حل میشود؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">