قیمت اینترنت پرسرعت؛ رقابتی یا رفاقتی؟!
به عقیده کاربران اینترنت، قیمت تعرفههای اینترنتی در بازار رقابتی و پرتعداد شرکتهای ارائهدهنده خدمات نابهسامان است؛ به گونهای که در برخی موارد بین سرویسهای یکسان تا 10 هزار تومان اختلاف قیمت موجود است.
درخواست راهاندازی خطوط پرسرعت اینترنت یا همان ADSL این روزها به یکی از دغدغههای اصلی کاربران و متقاضیان در برخی مناطق تبدیل شده است.
همچنین تعدد در نرخها، انواع سرویسهای ارایهیی، میزان ترافیک و درنهایت پهنای باند ارائه شده علاوه بر این که ذهن متقاضیان دریافت ADSL را سخت مشغول خود میکند و بعضا قدرت اراده و تصمیمگیری را نیز از آنها سلب کرده است.
تا حدود چهار سال گذشته شرکتهای ارائهدهنده سرویسهای ADSL تنها تمرکز خدمات خود را برروی سرمایهداران و شرکتها و سازمانهای بزرگ معطوف کرده بودند زیرا اینترنت در جامعه چندان کارایی نداشت و عموم مردم با خدمات آن آشنایی نداشتند اما اکنون اوضاع بهگونهای شده که با احساس نیاز تمامی کاربران اینترنت به خطوط پرسرعت، بر تعدد مراکز ارائهدهنده خدمات نیز افزوده شد.
گسترش بازار رقابت در این حوزه موجب شده تا روز به روز قیمت خدمات کاهش یابد و حتی موجب شده عدهای از فعالان، عطای این حوزه را به لقایش ببخشند و از این عرصه کنار بکشند.
شرایط بازار وضعیت را بهگونهای برای پیشکسوتان خدمات پرسرعت تغییر داد به طوری که با در دست داشتن بازارهای کلان فرصت بیشتری برای عرض اندام دارند و بعضا بدون درنظرگرفتن سایر ارائهدهندگان فعالیت میکنند و کابران نیز بعضا تمایلی برای رفتن به سمت ارائهدهندگان جدید ندارند.
تازهکارها هم که در پارهای موارد زمینه رقابت را تنگ میبینند تنها مجبور میشوند هزینههایشان را پایین آورند و با حداقل قیمتها مشتریان جدیدی را جذب کنند اما این در حالی است که قدیمیها با تمرکز برروی کار خود مصر هستند.
به عنوان مثال در حال حاضر بر سر قیمت سرویسهای یکسان 128kbps که از آن بهعنوان خانگی یاد میشود؛ از 10 تا 25 هزار تومان در ارائهدهندگان متفاوت، اختلاف وجود دارد که این اختلاف بر سر پهنای باند تعریف شده از یک گیگابایت تا نامحدود تعریف شده است.
هرچند که مخابرات نیز در این بازار ورود پیدا کرده و در رقابت با بخش خصوصی است و سرویس 128kbps خانگی را با شارژ 9 هزار و 920 تومان به فروش میرساند.
سرویس 256kbps که توسط مخابرات با قیمت 12 هزار و 560 تومان ارائه میشود، در شرکتهای PAP بر حسب ترافیک مشخص و یا نامحدود رقمی بین 11 تا 25 هزار تومان دارد که به طور میانگین برای ماهانه سه گیگابایت ترافیک این رقم از 16 تا 17 هزار و 900 تومان متغیر است.
گل سر سبد سرویسهای حال حاضر هم که 512kbps است و عدهای حاضرند برای داشتن آن سر و دست بشکنند! در مخابرات با قیمت 20 هزار و 480 تومان ارائه میشود که البته این سرویس به افراد و اشخاص ویژه و مدیران دولتی و حکومتی تعلق میگیرد ولی همین سرویس برحسب میزان ترافیک از 13 هزار و 900 هزار تومان تا 30 هزار تومان در شرکتهای PAP متغیر است و به عنوان مثال برای ترافیک 3 گیگابایت حدودا بین 17 هزار و 900 تا 19 هزار و 900 تومان است.
قضیه از جایی جالب میشود که دو ارائهدهنده متفاوت که سرویس یکسانی را با قیمت متفاوت ارائه میدهند در بخشی از پیشنهادات خود مودمهایی را به کاربران خود ارائه میدهند که کسری قیمت سرویسشان را پوشش میدهد و به عنوان مثال یک شرکت سرویس را با قیمت 15 هزار تومان ارائه میدهد و دیگری با قیمت 18900 و این در حالی است که مودمهای شرکت اول که مارک مشابهی با شرکت دوم دارد، 20 هزار تومان گرانتر است و استدلالش هم این است که خریداری مودم از خودش، تضمین و گارانتی بروی محصول را نیز در پی دارد.
عدهای از شرکتها نیز در ظاهر قیمتها را در لیست تعرفههای خود پایین آوردهاند اما در پایین جدول قید کردهاند که هزینه آبونمان ماهانه مخابرات برای تمام سرویسها 10000 ریال و هزینه نصب و راهاندازی برای تمامی سرویسها 150000 ریال است و این یعنی همان قیمتی که شرکت رقیب با احتساب تمام هزینهها محاسبه کرده است.
همیشه انتخاب سرویس مورد نیاز و تمایل برای دریافت تخفیف با مشتری بوده اما در این بازار شاهدیم که بسیاری از ارائهدهندگان سرویسهای اینترنتی متقاضیان خود را مجبور به دریافت سرویسهای سه ماهه، شش ماهه و یا یک ساله میکنند تا به زور تخفیفهایی را نیز برای آنها لحاظ کنند؛ هرچند که نباید سودمندی این کار برای آنها را فراموش کرد.
در پایان ذکر این نکته ضروری است کارشناسان به تمام کاربران و متقاضیان دریافت خطوط پرسرعت اینترنت توصیه میکنند که با اطلاع کافی و درصورت امکان با مشورت افراد آشنا به حوزه به خرید اقدام کنند در غیر این صورت باید حدود یک یا دو هفته از وقت خود را صرف گشت و گذار در تعرفه شرکتهای مختلف کنند تا بتوانند تفاوت بین سرویسهای مختلف را درک کنند و بعد تازه به دنبال سرویسهای مورد نظر خود که در مرحله اول پردازش شده، بگردند.
منبع : ایسنا
- ۹۰/۰۵/۰۵