ماهی 25 میلیون دقیقه قاچاق مکالمه داریم
یاشار افتاده - هفته گذشته خبری در فناوران به نقل از مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت مبنی بر هشدار به دارندگان کارتهای تلفن اینترنتی خواندید که واکنشهای مثبت و منفی متعددی را در کشور برانگیخت. آن خبر در واقع بخشی از یک گفتوگوی مفصل با محمدباقر ظهوریفر بود. امروز بخشی از این گفتوگو را که به VoIP اختصاص دارد، میخوانید.
مدیرعامل شرکت زیرساخت گفت: مجوزی که قبلا به شرکتهای ارایه دهنده خدمات داده شده زمان دار بوده است بعد از زمان قرارداد تمام شد تا سال 1385هم تمدید شد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر هیچ شرکتی وجود ندارد که با مجوز رسمی اقدام به ارایه سرویس VoIP کند و زیرساخت برای اینکه احیانا اگر شرکتهایی هم وجود دارند که زمان مجوز آنها تمام نشده، فراخوانی را اعلام کرد که تا 20 اسفند ماه امسال مجوزهای خود را به این شرکت برای جلوگیری از قطع شدن سرویس ارایه کنند. وی افزود: تا کنون هیچ شرکتی سندی دال بر قانونی بودن ارایه سرویس VoIP به مشترکان به زیرساخت ارایه نکرده است و هر زمان که قانون جرایم رایانهای توسط شورای نگهبان به زیرساخت ابلاغ شود دیگر هیچکدام از شرکتهای PAP و ISPها نمیتوانند فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه دولت در سالهای گذشته زیانهای هنگفتی از این ناحیه متحمل شده است گفت: این شرکتها با استفاده از شبکه زیرساخت کشور اقدام به ارایه سرویس VoIP میکنند، این در حالی است که دولت هیچ گونه درآمدی از این محل کسب نکرده است.
وی افزود: شرکتها در گذشته یک لینک میگرفتند و هرچقدر که میخواستند اقدام به ارایه سرویس میکردند. ظهوری فر خاطرنشان کرد: با توجه به فشارهای فراوان از سوی دستگاههای مسوول در خصوص ساماندهی این شرکتها و قانونمند شدن این بخش شرکت زیرساخت اقدام به برگزاری مزایده کرد و سه شرکت توانستند مجوز ارایه این سرویسها را دریافت کنند. وی خاطرنشان کرد: طبق قراردادی که با این شرکتها بسته شده است، آنها موظفند ماهی یک میلیارد تومان فقط از محل اورجینیشن به شرکت زیرساخت پرداخت کنند که اگر مجموع سالیانه آن را محاسبه کنیم، دولت سالانه تنها در این بخش 36 میلیارد تومان درآمد کسب میکند. وی عنوان کرد: این در حالی است که دولت تاکنون از این بخش سودی کسب نکرده است. وی در خصوص برگزاری مزایده VoIP توسط زیرساخت گفت: تمامی دستگاههای نظارتی و ذیربط برگزاری مزایده VoIP را توسط شرکت زیرساخت تایید کردهاند و زیرساخت را مکلف کردهاند تا هر چه سریعتر این کار را به نتیجه برساند.
ظهوری فر در پاسخ به این سوال که چرا سازمان رگولاتوری که خود در جریان این حوادث است مجوز این شرکتها را نه لغو میکند و نه تمدید، گفت: این مجوزها قبل از این توسط سازمان تنظیم مقررات صادر نشده که حالا این سازمان بخواهد آنها تمدید کند.
وی تصریح کرد: مجوز این شرکتها در یک زمان خاص از طریق شرکت دیتا و مخابرات استانی صادر شد و نه زیرساخت این مجوز را داده و نه سازمان رگولاتوری. وی اظهار کرد: از آنجا که مجوزها در زمانهای متفاوت صادر شد در حال حاضر نزدیک به سه سال از زمان اتمام مجوز برای برخی از این شرکتها گذشته است.
وی در پاسخ به این سوال که دادستان کشور پیشنهاد دادهاست، این شرکتها با تشکیل یک کنسرسیوم شرکت چهارم VoIP را تشکیل دهند گفت: ما در زمان برگزاری مزایده بارها به این شرکتها پیشنهاد کردیم که با تشکیل یک کنسرسیوم در این مزایده حضور یابند و ما برای آنها امتیاز ویژهای به جهت حضور آنها در این بازار در گذشته قایل خواهیم شد که متاسفانه این کار عملی نشد. وی افزود: حال که مزایده به اتمام رسیده ما هم به عنوان یک شرکت دولتی تعهداتی را به برندههای این مزایده دادهایم که براساس قانون این کار شدنی نیست.
وی با ارایه یک پیشنهاد به این شرکتها گفت: بهتر است این دسته از شرکتها با توجه به مشخص شدن برندههای مزایده VoIP شرکت زیرساخت، با آنها وارد مذاکره شده و از این طریق اقدام به ارایه سرویسهای خود کنند.
وی افزود: شرکت زیرساخت برای جلوگیری از ضایع شدن حق شرکتهای قانونی دارای مجوز طی فراخوانی از تمامی فعالان این حوزه خواسته است در صورت داشتن مجوزهای قانونی مستندات خود را به این شرکت ارایه کنند. ظهوریفر خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ شرکتی برای ارایه مستندات به این شرکت مراجعه نکرده و شرکت زیرساخت نیز به محض ابلاغ قانون جرایم رایانهای نسبت به قطع سرویس شرکتهایی که مجوز ارایه سرویسهای VoIP را ندارند اقدام خواهد کرد. ظهوری فر در خصوص ورود غیرآگاهانه کاربران خانگی اینترنت به سایتهایی که به صورت اتوماتیک اقدام به شماره گیری تماس بین الملل برای کاربر میکند، که در سالهای گذشته خسارات فراوانی را هم برای کشور و هم برای مشترکان در برداشت گفت: طی یک سال گذشته این مشکل به صورت کامل در کشور برطرف شده است و اگر هم موردی وجود داشته فرد با علم به اینکه از اثرات این اقدام با خبر بوده دست به چنین اقدامی زده است و اعتراضات مردمی در این بخش به صفر رسیده است.
وی افزود: شرکت ارتباطات زیرساخت با شناسایی سایتهایی که اقدام به شماره گیری اتوماتیک بین الملل از طریق نرم افزاری میکردند از حضور آنها در شبکه اینترنت کشور جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه نمیتوانیم آماری در خصوص زیان ناشی از محل ورود قاچاق مکالمات بین الملل "ترمینیشن" به کشور ارایه کرد گفت: حداقل زیان در این بخش را میتوان همین مبلغی که سه اپراتور خصوصی زیرساخت به این شرکت میپردازند که سالانه نزدیک به 36 میلیارد تومان میشود در نظر گرفت. وی گفت: این رقم حداقل رقمی است که در سالیان گذشته شرکت زیرساخت از دست داده است. وی در پاسخ به این سوال که زیان وارده از محل ورود مکالمات از کانال های غیر رسمی به چه میزان است گفت: آمار رسمی در این بخش وجود ندارد، ولی ما به این صورت محاسبه میکنیم به نحوی که باید ورودی مکالمات بینالملل به اندازه خروجی باشد، که در حال حاضر 25 میلیون دقیقه در ماه قاچاق تلفن غیر مجاز داریم.
منبع : فناوران
- ۸۷/۱۲/۱۷