ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مجلس باید بر قراردادهای حوزه ICT نظارت کند

| يكشنبه, ۸ مرداد ۱۳۸۵، ۰۶:۳۶ ب.ظ | ۰ نظر

رییس مجلس شورای اسلامی، انعقاد قراردادها در حوزه‌ی ارتباطات و فناوری اطلاعات بعد از حوزه‌ی نفت را دارای سنگین‌ترین قراردادها اعلام و تاکید کرد: مجلس در بخش نظارت، به دلیل خطر سوء‌استفاده در قراردادهای سنگین حساس بوده و این امر را لازم می‌داند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، دکترغلامعلی حداد عادل، پیش از ظهر امروز در نخستین گردهم‌آیی سراسری مدیران و مسؤولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی، رشته‌ی مخابرات و ارتباطات را علامت مشخص توسعه‌ی دانش و بالندگی و رشد سریع این رشته را از سایر بخش‌ها بیشتر و نشانه‌ی تحول دانست و تاکید کرد که سرشت تحول جهان امروز در این بخش تجلی پیدا می‌کند.

وی گردهمایی مدیران و مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به منظور هماهنگی، اتخاذ تدبیر، تصمیم‌گیری، بهره‌مندی از گذشته و نگاه به آینده بسیار با اهمیت دانست و افزود: تاریخ بشر با سابقه‌ی طولانی و با گستره‌یی به پهنای زمین، حجم بزرگ و پیچیده‌یی از واقعیت است که هر کس این حجم انبوه را از یک زاویه برش می‌زند.

رییس مجلس هفتم، با اشاره به این‌که در رشته‌ی مخابرات، ‌ارتباطات را می‌توان از لحاظ تاریخی محور قرار داد و تاریخ را بر حسب آن بازخوانی کرد، افزود: انتقال اندیشه بدون حرکت جسم و اختراع خط و زبان از تحولات بزرگی بود که باعث به وجود آمدن رشته ارتباطات شد؛ به گونه‌‌یی که ایرانی‌ها در رشته‌ی نامه‌نگاری و ایجاد یک نظام اطلاع‌رسانی در جهان از قدیم صاحب تجربه و مدیریت بودند.

وی، تمدن بزرگ و با وسعت هخامنشی را متکی بر سیستم اطلاع‌رسانی و ارتباطات دانست و تصریح کرد: کلمه‌ی پست، از نظام پستی دوران ایران قبل از اسلام گرفته شده است؛ در آن دوران با چاپار و در کمترین فرصت مدیران از اوضاع منطقه و کشور باخبر می‌شدند و سپس اروپایی‌ها با ایجاد تحول علمی و اختراع الکتریسیته و تلگراف، گام‌های بعدی را در این زمینه برداشتند و این روند تا اختراع رایانه و اینترنت و ماهواره پیش رفت.

وی، به دست آوردن هر دانش ناممکنی را با وجود رشد شتابان اندیشه امکان‌پذیر دانست و افزود: رشته‌ی مخابرات در میان سایر رشته‌ها در دانشگاه‌ها حرف اول را زده و استقبال فراوان دانش‌جویان با استعداد از این رشته، نشان‌دهنده‌ی پویندگی و رشد علمی آن است.

وی افزود: تاکنون از این رشته، فناوری عظیمی زاده شده و امروزه بخش وسیعی از توسعه‌ی صنعتی به دانش ارتباطات و مخابرات مرتبط است.

حداد عادل، با اشاره به تاثیرات اقتصادی رشته‌ها‌ی مخابرات و ارتباطات، گفت: این رشته‌ها بخش وسیعی از اقتصاد را در سطوح خرد و کلان تحت تاثیر قرار داده و قراردادهای کلانی در این بخش منعقد می‌شود.امروز حوزه‌ی مخابرات از جمله حوزه‌های اشتغال‌آفرین است؛ بنابراین با توجه به ابلاغ کامل اصل 44 قانون اساسی، با واگذاری امور و رعایت سیاست‌ها، تحول بزرگی از لحاظ اشتغال در این حوزه ایجاد می‌شود.

وی، علم ارتباطات و مخابرات را از لحاظ ایجاد رفاه برای مردم مهم دانست و افزود: گرفتاری‌های مردم از لحاظ رفت‌وآمد، در صورت دسترسی به امکانات ارتباطی، کاهش خواهد یافت.

وی توسعه ارتباطات را در مباحث امنیتی با اهمیت برشمرد و خاطرنشان کرد: توسعه ارتباطات در تامین و ارتقای امنیت کشور، جامعه و فردموثر است؛ چراکه ارتباطات نشانه‌ی قدرتمندی سیاسی یک کشور است و کشوری که از لحاظ ارتباطات قوی‌تر باشد، نفوذ بیشتری خواهد داشت.

رییس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مطالعات گسترده در سطح دانشگاه‌ها در خصوص قوانین این حوزه، گفت: به دلیل فراوانی اصطلاحات و اختصارات لاتین در این حوزه، توجه به زبان فارسی و واژه گزینی در آن با اهمیت است.

وی افزود: تمام مباحث در حوزه ارتباطات در عین فرصت در صورت غفلت باعث تهدید و عقب ماندن از دانش می‌شود.

حداد عادل تصریح کرد: حفظ هویت به عنوان یک ملت در تندباد جهانی شدن و ایجاد تعامل مثبت با جهان در عین حفظ استقلال بدون توسعه در ارتباطات و فناوری اطلاعات ممکن نیست و انفعال در این زمینه باعث سرریز شدن فرهنگ‌های دیگر به کشور و از میان رفتن هویت می‌شود.

وی با تاکید بر نقش اطلاع‌رسانی در جنگ بی‌رحمانه‌ی اسرائیل بر ضد مردم مظلوم فلسطین و لبنان، گفت: اهمیت اطلاع‌رسانی کمتر از هواپیماهای بمب‌افکن نیست و تنظیم اخبار در شکل‌دهی افکار بسیار موثر است. مجلس در زمینه تصویب قوانین و قانون‌گذاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز آمادگی خود را اعلام داشته و مجلس و وزارت ارتباطات تعامل خوبی با هم دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان رعایت مصالح و منافع ملی را در انعقاد قراردادها لازم دانست و تصریح کرد: استفاده از نیروهای بومی و متخصص داخلی در اجرای قراردادها از تمایلات مجلس شورای اسلامی است.

  • ۸۵/۰۵/۰۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">