ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مخالفت با ادغام شوراهای عالی IT

| چهارشنبه, ۲۵ مرداد ۱۳۸۵، ۱۲:۵۸ ق.ظ | ۰ نظر

ادغام شوراها باید در فضایی باشد که شورای اصلی فرا نهادی بوده و دیگر شوراها با تقسیم وظایف بازوی‌‏های آن باشند.
به گزارش شورای عالی اطلاع رسانی، دکتر حمید شهریاری ، دبیر شورای عالی اطلاع رسانی ، در خصوص تصویب پیشنهاد ارائه طرح ادغام شورای عالی اطلاع رسان?، شورای عالی امنیت فضای تبادل اطلاعات و شورای عالی انفورماتیک ، در شورای عالی فناوری اطلاعات کشور به شورای عالی اداری به منظور کاهش مراجع مواز? ، بیان داشت: آنچه تصویب شده، تنها پیشنهاد ادغام شوراها است و معلوم نیست در شورای عالی اداری (وابسته به سازمان مدیریت) چه تصمیمی راجع به آن گرفته شود، چه بسا ارسال این پیشنهاد به شورای عالی اداری حکایت از وجود چالش در این پیشنهاد دارد که البته خیرخواهانه بوده، ولی اینک با چالش‌‏های جدی مواجه است.

وی ، ادامه داد: تغییرات در شوراها نیازمند سیر مراحل حقوقی و قانونی است، شورای عالی افتا و شورای عالی انفورماتیک زیر مجموعه های نسبتاً واحدی هستند، اما شورای عالی اطلاع رسانی وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی است و هر گونه تغییر و تحول باید در این شورا طرح و تصویب شود.

دبیر شورای عالی اطلاع رسانی، افزود: چه بسا در گذشته هم پیشنهاداتی برای ادغام مطرح شد که رای نیاورد که مورد تأیید نخبگان فرهنگی کشور قرار نگرفت.

دکتر شهریاری ، خاطر نشان کرد: بحث ادغام شوراها در وضعیت فعلی با چالش‌‏های جدی درمقام عمل و نظر مواجه است. به عبارتی در مقام عمل هر کدام از شوراها مستقل بوده و هم عرض یکدیگرند و در مقام نظر هم نیازمند طی کردن مسیرهای قانونی و حقوقی است.

دبیر شورای عالی اطلاع رسانی ، گفت: فرض موازی کاری در صورتی درست است که شوراها کاری موازی بر عهده داشته باشند ،‌‏ولی اساسنامه و آیین نامه این شوراها نشان از نوعی تقسیم وظیفه دارد که تقسیم بین محتوا (اطلاع رسانی) که مسئولیت آن بر عهده شورای عالی اطلاع رسانی است و امور مربوط به ارتباطات یا به تعبیری فناوری‌‏های مربوط به آن و نگارش طرح جامع بر عهده شورای عالی فناوری است.

وی ، ادامه داد: تشکیلات شواری عالی اطلاع رسانی و اساسنامه آن بر محورهای فرهنگی، اجتماعی، دینی و اخلاقی و علمی تأکید دارد. در حالی که نمی توان از شورایی با پوشش‌‏های حمایتی وزارت ارتباطات که وظایف آن روشن است، انتظار چنین محورهایی را داشت.

دبیر شورای عالی اطلاع رسانی، خاطر نشان کرد: اصولا اطلاع رسانی به وسیله فناوری فرقی اساسی با فناوری اطلاعات دارد که بر نخبگان پوشیده نیست. در اولی بحث‌‏های محتوایی داریم و در دومی بحث‌‏های فنی مهندسی. ترکیب دو شورا نیز به وضوح بر چنین تفکیکی دلالت دارد. مدیران ارشد فرهنگی کشور عضو شورای عالی فناوری اطلاعات نیستند و دلیل آن هم روشن است.

دکتر شهریاری ، در ادامه گفت: در وضعیت فعلی آن قدر فضای کار وجود دارد که اگر این تقسیم کار به درستی مورد عمل قرار گیرد، کار برای هر شورا در حوزه‌‏های تخصصی بر اساس اساسنامه آنها وجود دارد. اگر شوراها ادغام شوند یکی از چالش‌‏های اصلی ما یافتن فردی است که جامع الاطراف باشد و در تمامی حوزه ها مهارت‌‏های لازم برای سیاست‌‏گذاری را داشته یا لااقل با آن آشنایی کافی داشته باشد و این نکته مهم چالش اساسی ما در بسیاری از شوراها یا دستگاه‌‏های به ظاهر مشابه یا موازی است.

وی ، یاد آور شد: دقیقا به همین دلیل است که بسیاری از ادغام‌‏ها گرچه در نظر درست باشد ، ولی محقق نمی‌‏شود و صورت نمی‌‏گیرد و هر جا هم که صورت گرفته مشکلات جدیدی پیش آورده است. در شرائط جاری باید سعی کنیم با هم افزایی توان‌‏های متفرق در افراد و همدلی و روحیه علمی امور اطلاع رسانی و فناوری‌‏های مربوط به آن را مدیریت کنیم.

دبیر شورای عالی اطلاع رسانی،‌‏ گفت: اگر بخواهیم طرح ادغام شوراها را به هر شکل ممکن عملی کنیم ، باید فضایی فراتر از شوراهای کنونی به وجود آید که در آن کلیه شوراها کنونی با تقسیم وظایف بازوی‌‏های شورای اصلی را تشکیل دهند. البته شورای اصلی الزاما باید فرا نهادی باشد، فعالیت‌‏های آن محصور درون وزارتخانه‌‏ای خاص تعریف نشود و تشکیلات آن مستقیما متصل به بالاترین مقام تصمیم گیر مملکت مثل ریاست جمهوری یا نهاد مسئول منابع چون سازمان مدیریت باشد.

وی ،‌‏با اشاره به این که این مسأله دارای الگوی بین المللی و قابل استناد است و مشاوران ارشد ممکلت و نیز طرف‌‏های اروپایی ما در طرح موسوم به تکفای 2 نیز چنین پیشنهادی را مورد تأیید قرار داده‌‏اند، گفت: در این صورت می‌‏توان شورایی فرای شوراهای کنونی تصویر کرد که به کمک شوراها یا کمیته‌‏های زیر مجموعه خویش تنها متکفل جمع بندی نظرات شوراهای کنونی بوده و در نهایت مسئولیت نگاشت طرح جامع را برعهده داشته و با توجه به اتصال بلاواسطه به سازمان مدیریت ضمانت اجرایی لازم برای مصوبات خود را نیز در اختیار داشته باشد.

دکتر شهریاری، تاکید کرد: این نکته اخیر یکی از چالش‌‏های جدید حوزه ما است و باید به نوعی در طرح جدید ملحوظ باشد. به نظر می رسد حضور پررنگ و ارشدیت سازمان مدیریت در طرح جدید گریزناپذیر است.

دبیر شورای عالی اطلاع رسانی ، ادامه داد: در هر حال این تشکیلات جدید نیازمند مطالعه و کارشناسی و طراحی جدیدی است که ضمن دارا بودن مزایای شوراهای کنونی از مزیت نسبی بالاتری نیز نسبت به وضعیت موجود برخوردار باشد و این کار جز با تأنی و تدبر و هم افزایی نظرات نخبگانی کشور میسر نیست.

وی ، در پایان گفت: ما معتقد به ولایت و مراتب آن هستیم و در نهایت هر تصمیمی از این ناحیه باشد همه باید از آن تبعیت کنند.

  • ۸۵/۰۵/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">