مشکل پول الکترونیکی،به مخابرات مربوط نیست
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی گفت: اگر پول الکترونیکی در کشور ایجاد شود، در واقع تجارت الکترونیکی آغاز به کار کرده است.
به گزارش خبرنگار سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهندس “نصرالله جهانگرد“ در مراسم اختتامیهی سومین همایش تجارت الکترونیکی که روز گذشته در محل سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: خوشبختانه بحث فناوری اطلاعات وارتباطات آن چنان در کشور ما گسترده شده که ما در این چند روز شاهد برگزاری چهار کنفرانس ملی و بینالمللی در تهران بودیم و در این میان، کنفرانس آسیا -- اقیانوسیه در موضوع جامعهی اطلاعاتی مهمترین آنها محسوب می شود.
وی ادامه داد: شبیه این کنفرانسها در در کشورهای دیگر مثل کره و ژاپن نیز برگزار میشد و این موارد نشان میدهد که مناسبات جدیدی در دنیا در حال قوام است که کشورهای مختلف با پتانسیلهای مختلف شتاب دارند که در عرصهی ملی و بینالمللی موضوع را گسترش دهند و نظر خود را اعلام کنند.
وی با اشاره به همزمان شدن برگزاری همایش تجارت الکترونیکی و اجلاس WSIS تهران گفت:چون اجلاس WSIS تهران در سطح بینالمللی بود زمان آن خارج از تصمیمگیری ما بود و در مورد زمان برگزاری همایش تجارت الکترونیک نیز تصمیمگیری شده بود، بنابراین چارهای جزء این نداشتیم.
وی گفت: در بخش سلامت، آموزش و پرورش و دولت الکترونیکی موفق بوده و در تکتک آنها به یک سند ملی رسیدیم، بنابراین، این موارد مؤید آیندهی اقتصادی خوبی است.
وی خاطر نشان کرد: تقریبا همهی موارد قطعنامهی امروز جزئی از برنامهی توسعهی کشور است و مطالب مهمی در آن اعلامیهی اصول وجود ندارد که در کشورمان به آن توجه نشده و در برنامهها و جزء اصول نیامده باشد.
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی با تاکید بر این که خوشبختانه در بخش زیر ساختها از نقطهی بحران عبور کردهایم گفت: اگر جایی و مرکزی ادعا کند که برای انجام خدماتش مشکل مخابراتی داشته است، این ادعا درست نبوده و این مساله به جای دیگر مربوط است.
وی در ادامه، بحث مالکیت معنوی را از دیگر موضوعات مهم عنوان کرد و افزود:حضور در اقتصاد جهانی به زیر ساختهای بسیاری نیاز دارد که باید به آن توجه شود.
وی گفت: مهمترین اتفاق عصر حاضر توسعهی شبکههای دسترسی به اینترنت است و اولین جایی که به این وسیله تغییر مییابد حوزهی تجارت است.
وی در ادامه با بیان این که سدهای حمایتی در مقابل اقلام تجاری دارای مزیت نسبی برای کشورهای در حال توسعه است و این موضوع از جمله موانع این کشورها و چانهزنی با کشورهای توسعه یافته بوده، گفت: چالش نوین جامعهی اطلاعاتی چگونگی مواجهه با این پدیده و در شکل الکترونیکی آن است.
وی در قانون، نهادسازی و تامین منابع را از مهمترین موارد برای بر طرف کردن این موانع عنوان کرده و در ادامه تاکید کرد: مشکل بانکها در زمینهی پول الکترونیکی، مسالهی مخابرات نیست و در این زمینه، موضوع آیین نامهها و استانداردها حل شده بنابراین مسالهی مدیرتی بانکها از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه شود تا پول الکترونیکی هر چه زودتر کار خود را آغاز کند.
- ۸۴/۰۳/۱۶