مصباح همچنان روی زمین است
برای پرتاب ماهواره مصباح منتظر اعلام زمان از سوی پرتاب کننده هستیم که طی آخرین اعلام این پرتاب در 6 ماهه اول سال 2006 انجام خواهد شد.
مهند محمد حسن انتظاری ، مدیر پروژه ماهواره مصباح ، در گفت و گو با خبرنگار ایلنا ، ضمن بیان این مطلب ، اظهار داشت: ماهواره مصباح از نظر ساخت کامل شده و هیچ مشکلی ندارد و در حال حاضر منتظر دریافت خبر زمان دقیق پرتاب هستیم.
وی ، با بیان این که زمان پرتاب ماهواره باید با هماهنگی پرتاب کننده مشخص شود ، یادآور شد: پرتاب کننده باید بین مصباح و ماهواره بزرگتر همراه هماهنگی انجام دهد.
مهندس انتظاری ، ماهواره مصباح را یک ماهواره تحقیقاتی و مخابراتی دانست و ذخیره و ارسال دیتا از یک نقطه به نقاط دیگر را از جمله کاربردهای آن عنوان کرد و گفت: ارسال پیام کوتاه , قرائت کنتور از راه دور و ارسال اطلاعات از یک نقطه به نقطه دیگر عناوین کلی کاربردهای این ماهواره است.
وی ، افزود: قرائت کنتور از یک نقطه به نقطه دیگر به صورت اتوماتیک کاربرد خوبی برای این ماهواره است.
مدیر پروژه ماهواره مصباح ، در خصوص ساخت و طراحی این ماهواره ، خاطرنشان کرد: طراحی آن با مشارکت طرف خارجی انجام شده ، اما ساخت قسمت سازه فضایی ماهواره کاملا داخلی بوده ، ضمن این که یک مدل مهندسی هم در داخل کشور طراحی و ساخته شده است.
مهندس انتظاری ، با اشاره به برنامه زمان بندی پرتاب ماهواره مصباح ، تصریح کرد: ما برای پرتاب وابسته به پرتاب کننده هستیم ، چرا که متداول نیست برای ماهوارههای کوچک ، موشک مستقل در نظر بگیرند.
وی ، افزود: مصباح ماهوارهای تحقیقاتی و مخابراتی است و بودجه کمی برای آن در نظر گرفته شده و اختصاص یک موشک مستقل برای پرتاب هزینه فوق العاده در خواهد برداشت.
مدیر پروژه ماهواره مصباح ، ارتقاء دانش فنی را یکی از اهداف اجرای این پروژه عنوان کرد و یادآور شد: در زمینه ساخت زمان بندی پروژه با همان برنامه اصلی پیش رفته است ، اما در خصوص پرتاب باید منتظر اعلام پرتاب کننده باشیم که این مسئله در همه ماهوارههای دنیا متداول است.
وی ، ادامه داد: حتی ماهوارههای بزرگ که موشک مستقل دارند هم در زمان پرتاب با تاخیر مواجه میشوند.
مهندس انتظاری ، در پایان با اشاره به ماهواره زهره به عنوان ماهواره بزرگ ملی ، خاطرنشان کرد: اگر ماهواره زهره عملیاتی شود نیاز به موشک مستقل برای پرتاب دارد.
- ۸۴/۱۱/۲۳