مقابله با آسیبهای هوش مصنوعی یک مساله دفاعی امنیتی است
سردار «اسلامی» تشکیل کارگروه رصد، بررسی، تحلیل و مقابله با آسیبهای فناوریهای نوین و سایبری و به ویژه هوش مصنوعی را یک ضرورت دفاعی امنیتی برای کشور برشمرد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار «ابوالفضل اسلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان البرز در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس از البرز، تشکیل کارگروه یا سازمان شناسایی و مقابله با آسیبهای هوش مصنوعی را یک ضرورت دفاعی، امنیتی برشمرد و اظهار داشت: برای مقابله با فتنههای نوین دشمن باید به ابزارها و فناوریهای روز دنیا اشراف داشته باشیم و برای مقابله با آن به سرعت و با دقت برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به اینکه نباید درباره فناوریهای نوین، چون متاورس، هوش مصنوعی و ... منفعلانه عمل کنیم، تصریح کرد: سرعت تولید و رشد دانش و فناوری در جهان امروز به شدت بالاست و اگر در این عرصه به سرعت عمل نکنیم به کشور ضربه وارد خواهد شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان البرز با تاکید بر اینکه در مواجهه با شبکهها و پیام رسانهای اجتماعی و مدیریت فضای مجازی با اندکی تاخیر در کشور اقدام کردیم، افزود: در مواجهه با هوش مصنوعی تاخیر جایز نیست و به جای رویکرد منفعلانه، باید فعالانه نسبت به بومی سازی این فناوری در کشور اقدام شود.
وی همچنین خواستار اطلاع رسانی فوری و گسترده در جهت آسیبهای این فناوری و امکان سوء استفاده از آن سخن گفت و تصریح کرد: با استفاده از هوش مصنوعی به ویژه پس از فراگیر شدن فناوری چت جی پی تی به راحتی میتوان نسبت به شبیه سازی صدا و تصویر افراد اقدام کرد و این مسأله میتواند در جعل اخبار، دروغ پردازی و وارونه جلوه دادن حقایق بسیار موثر باشد.
سردار اسلامی با بیان اینکه هوش مصنوعی میتواند میلیونها کامت و محتوای رسانهای در فضای مجازی منتشر کند، عنوان کرد: دشمنان از این ابزار و رباتهای مجازی در اغتشاشات سال گذشته به شکل گستردهای سوءاستفاده کرد. پیش از بروز یک فتنه یا اغتشاش جدید باید نسبت به آسیبهای هوش مصنوعی در جامعه اطلاع رسانی شود تا دشمن به راحتی امکان سوء استفاده از این فناوری را نداشته باشد.