مقام های محلی کیش دومین اجلاس wsis غرب آسیا و خاورمیانه را لغو کردند
مقام های محلی کیش دومین اجلاس جامعه اطلاعاتی و جامعه مدنی غرب آسیا و خاورمیانه را که قرار بود از روز سه شنبه در این جزیره برگزار شود، علیرغم حضور دهها کارشناس میهمان از کشورهای این دو منطقه لغو کردند. اولین اجلاس این نهاد دو سال پیش بدون هیچ مشکلی در کیش برگزار شد. ماشاءلله شمس الواعظین سخنگوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات که برای شرکت در این اجلاس به کیش رفته است، در مصاحبه با رادیو فردا می گوید: مذاکراتی بین برگزارکنندگان اجلاس و مقامات محلی انجام شد، ولی متاسفانه در وضعیتی ناباورانه اجلاس لغو شد. وی می افزاید دسترسی آسان به اینترنت، فیلترینگ سایتها، آزادی بیان، اینها از عناوین مهم این نشست بود که باید گزارش مقدماتی آن برای اجلاس ژنو آماده می شد. وی می افزاید با منع برگزاری این نشست، ما در واقع اعلام کردیم و پذیرفتیم که آزادی در ایران پذیرفته شده است.
امیر مصدق کاتوزیان
مقام های محلی کیش دومین اجلاس جامعه اطلاعاتی و جامعه مدنی غرب آسیا و خاورمیانه را که قرار بود از روز سه شنبه تا فردا در این جزیره برگزار شود، علیرغم حضور دهها کارشناس میهمان از کشورهای این دو منطقه لغو کردند. اولین اجلاس این نهاد دو سال پیش بدون هیچ مشکلی در کیش برگزار شد.
در ایران استادان دانشکده علوم و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی تهران کاظم معتمدنژاد، مهدی محسنیان راد، یونس شکرخواه و سیاوش شهشهانی برای شرکت در این اجلاس به کیش رفته بودند و همچنین عیسی سحرخیز عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و سخنگوی همین انجمن ماشاءلله شمس الواعظین. آقای شمس الواعظین از کیش در مصاحبه با رادیو فردا درباره علت لغو اجلاس می گوید:
ماشاءلله شمس الواعظین: ما به محض رسیدن به اینجا مطلع شدیم مقامات محلی از برپایی این اجلاس ممانعت کردند. ظاهرا مذاکراتی بین کنشگران داوطلب یعنی NGO برگزارکننده این اجلاس با مقامات محلی آنجا و سپس با مقامات تهران خیلی فشرده شد، ولی در نهایت متاسفانه در یک وضعیت ناباورانه این اجلاس برگزار نشد و میهمانان یکی پس از دیگری دارند جزیره کیش را به سمت مقاصد خودشان ترک می کنند.
امیرمصدق کاتوزیان (رادیو فردا): با توجه به این که هنوز الان کابینه جدید روی کار نیامده، آیا این مساله مربوط به تغییر در نهاد ریاست جمهوری است، یا این که مساله مربوط به مقام های محلی می شود.
ماشاءلله شمس الواعظین: در بحث کمیته مقدماتی همین نشست در هتل بین المللی صدف در کیش من یک نکته را عنوان کردم و گفتم آیا جابجایی دولت باید مانع بشود از این که فرودگاه کیش کار کند یا سازمان برق کیش، برق را خاموش کند به این دلیل که دولت دارد منتقل می شود به یک قدرت دیگری. همه سازمان ها کار طبیعیشان را انجام می دهند. بنابراین یک نشست کاملا فنی و حرفه ای هم باید مطابق برنامه های خودش پیش می رفت و برگزار می شد. متاسفانه ظاهرا به دلایل متعدد از جمله این که شرط گذاشته بودند از ایران چیزی گفته نشود، سخنی به میان نیاد، در مورد به ویژه عناوین این نشست مثلا فرض کنید دسترسی آسان به اینترنت، فیلترینگ در سایتها، آزادی بیان، اینها از عناوین مهم این نشست بوده که باید گزارش مقدماتی آن برای اجلاس ژنو آماده می شد و اجلاس ژنو سند نهایی را برای اجلاس سران در تونس تحویل می داد و تسلیم می کرد. عملا با منع برگزاری این نشست دوم درواقع ما بیان کردیم و اعلام کردیم و پذیرفتیم که آزادی بیان و حقوق بشر و مسائل مربوط به اینترنت و فیلترینگ سایت ها عملا پذیرفته شده است در ایران و مشکلاتی در این زمینه ها وجود دارد. درواقع با منع برگزاری این نشست دولت ما حالا چه دولت جدید، چه قبلی عملا پذیرفته است که در ایران مشکلاتی در این حوزه ها وجود دارد.
منبع: رادیو فردا
- ۸۴/۰۶/۰۳