مقررات استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی
بر اساس مقررات استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی، این نوع تلفنها باید دارای کد ایمنی، کانالیاب خودکار، حداکثر شعاع پوشش 300 متر، فرکانس کار و فاقد آنتن هوایی باشند و این مشخصات حتما روی بدنه دستگاه تلفن ثبت شده باشد.
به گزارش فارس، تلفنهای بیسیم، تلفنهایی هستند که در آنها برقراری ارتباط بین گوشی سیار تلفن و دستگاه مرکزی، به صورت دو طرفه و از طریق ارسال و دریافت امواج رادیویی برقرار میشود.
بنا بر این گزارش، این روش علاوه بر ایجاد قابلیت جابهجایی در گوشی تلفن امکان استفاده چندین گوشی از یک دستگاه مرکزی را نیز فراهم میکند؛ به این معنی که در صورت تمایل استفاده کننده، امکان استفاده چندین گوشی از یک دستگاه مرکزی وجود دارد.
* ضروت قانونمند بودن استفاده از تلفنهای بیسیم
به گزارش فارس، استفاده از تلفن خانگی با سیم و بی سیم مخصوص به دوران خاصی نمیشود و هر دو نوع این تلفنها همیشه مشتریان مخصوص خود را داشته و دارند.
اما دلایلی از جمله سهولت و سادگی استفاده، طرحهای متنوع فانتزی و متناسب با فضاهای مختلف، در اقبال عمومی به تلفنهای بیسیم بسیار تاثیرگذار بوده است.
از همین رو و با افزایش تقاضای مردم برای استفاده از تلفنهای ثابت با گوشی بیسیم، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بنا بر دلایلی از جمله تنوع دستگاههای تلفن بیسیم و استفاده از تکه باندهای فرکانسی متنوع که ممکن است به تداخل مضر یا سایر سرویسهای مجاز رادیویی منجر شود، لزوم برد کوتاه گوشیهای بیسیم با هدف استفاده مجدد از کانالهای رادیویی در فاصله کوتاه، امکان استفاده مجدد از تکه باند فرکانسی تخصیص یافته و امکان قرار گیری چندین گوشی بیسیم مستقل در ناحیه تحت پوشش یکدیگر، اقدام به تدوین مقررات و ضوابط فنی استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی کرد.
* آشنایی با چند تعریف اولیه
بر اساس این گزارش، پیش از پرداختن به مقررات و ضوابط فنی استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی، شرح چند اصطلاح، برای درک عمومی برخی قوانین موثر واقع خواهد شد.
برد: فاصلهای است که دورتر از آن امکان برقراری پایانه ثابت متصل به شبکه تلفن ثابت با گوشی بیسیم مربوطه از طریق امواج رادیویی وجود ندارد.
جدول ملی تخصیص فرکانس: جدول تخصیص فرکانس به سرویس های رادیویی در جمهوری اسلامی ایران که در محدوده 9 کیلو هرتز تا 175 گیگا هرتز است.
شناسه: مشخصهای منحصر به فرد و غیر تکراری از یک تلفن بیسیم که موجب انحصاری بودن خودکار تعلق گوشی بیسیم به پایانه ثابت متصل به شبکه تلفن ثابت مربوطه میشود.
* مقررات عمومی استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی
بنا بر این گزارش، مقررات استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی تاکنون چندین بار مورد ویرایش قرار گرفته که آخرین ویرایش این دستورالعمل هماکنون ابلاغ رسمی و لازمالاجرا شده است.
بر اساس این گزارش، در دستورالعمل مقررات و ضوابط فنی استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی، 6 مورد برای مقررات عمومی استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی تدوین شده که عبارتند از:
1- ساخت ( برای استفاده در داخل کشور) و ورود تلفنهای بیسیم در تکه باندهای فرکانسی 46 تا 47 مگاهرتز و باند فرکانسی 49 تا 50 مگاهرتز از روز سی و یکم شهریور 1387 ممنوع شده است.
2ـ کسانی که قبل از تاریخ ذکر شده، اقدام به ساخت یا ورود قانونی تلفنهای بیسیم در تکه باندهای فرکانسی 46 تا 47 مگاهرتز و باند فرکانسی 49 تا 50 مگاهرتز نمودهاند، حداکثر تا بیست و نهم اسفند 1387، مجاز به خرید و فروش این تلفنها هستند.
3- استفاده از باند فرکانسی 46 تا 47 مگاهرتز و باندفرکانسی 49 تا 50 مگاهرتز توسط تلفنهای بیسیم از روز سی و یکم شهریور 1389 ممنوع است.
4- با در نظر گیری تمام شرایط ذکر شده در این تصمیم، تکه باندهای فرکانسی 2400 تا 5 / 2483 مگاهرتز، 5725 تا 5825 مگاهرتز و 1880 تا 1900 مگاهرتز برای بهرهبرداری توسط تلفنهای بی سیم مجاز است.
5- ساخت ( برای استفاده در داخل کشور)، ورود، خرید و فروش و استفاده از تلفنهای بی سیم مغایر یا بندهای این مصوبه مجاز نیست.
6- به کارگیری تکه باندهای مجاز ذکر شده توسط تلفنهای بی سیم، با در نظرگیری تمام شریط ذکر شده در این مصوبه، برای عموم آزاد بوده و نیازی به اخذ مجوز اختصاصی ندارد.
* مقررات فنی استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی
بنا بر این گزارش، در بخش مقررات پخش ضوابط فنی استفاده از تلفنهای بیسیم خانگی، 9 دستورالعمل وجود دارد که طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، باید 4 مشخصه برخورداری از کد ایمنی، کانالیاب خودکار، حداکثر شعاع پوشش و فرکانس کار در محدودههای مجاز، حتما روی دستگاه تلفن ثبت شده باشد؛ بر اساس این مصوبه، مقررات فنی پخش، عبارتند از:
1-تلفن بی سیم باید مجهز به سیستم کانال یاب خودکار بوده و قادر به انتخاب یک جفت کانال ارتباطی از میان کانالهای ارتباطی متعدد باشد.
2 -حداکثر برد مجاز گوشیهای تلفن بی سیم، نباید بیش از سیصد متر باشد.
3- مقررات فنی پخش در تکه باندهای فرکانسی 46 تا 47 مگاهرتز و باند فرکانسی 49 تا 50 مگاهرتز، باید دارای حداکثر توان تشعشعی 10 mV ERP و حداکثر توان خروجی فرستنده 1/0 وات باشد.
4- مقررات فنی پخش در تکه باند فرکانسی 2400 5 / 2483 مگاهرتز باید دارای حداکثر توان خروجی فرستنده 20 dBm باشد.
5- مقررات فنی پخش در تکه باند فرکانسی 5725 تا 5825 مگاهرتز، به جز مولفه حداقل تعداد کانالهای پرش، در باقی موارد مشابه تکه باند فرکانسی 2400 5 / 2483 مگاهرتز است.
6- طبق مقررات فنی پخش فناوریDECT در تکه باند فرکانسی 1880 تا 1900 مگاهرتز، حداکثر توان متوسط خروجی فرستنده، 20 dBm (100mV) است.
7- تلفنهای بیسیم باید از شناسه منحصر به فردی که تعیین کننده تعلق انحصاری گوشی (یا گوشیهای ) بیسیم آن به پایانه ثابت است، استفاده کنند.
8- آنتنهای نصب شده بر روی پایانه ثابت و گوشی بیسیم همه جهته بوده و نباید از آنتن خارج از ساختمان (outdoor) برای برقراری ارتباط بین پایانه ثابت و گوشی بیسیم استفاده شود.
9- به کارگیری تلفن بیسیم با توان فرستنده بیش از حدود تعیین شده در این مصوبه، مستلزم اخذ مجوز از ساختمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
* پیشبینی جرم در قانون
بر اساس این گزارش، در ماده 687 قانون مجازات اسلامی، مجازات مرتکبین تخریب، از کار انداختن و هر نوع خرابکاری در مراکز فرکانسی، از 3 تا 10 سال حبس و همچنین مجازات شروع به جرایم استفاده غیر مجاز از فضای فرکانسی، از یک تا 3 سال حبس تعیین شده است.
بنابراین گزارش، البته این مجازات برای آن دسته از متخلفینی است که با این اقدام قصد ایجاد اختلال در نظم و امنیت عمومی نداشته باشند.
همچنین طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات، اشخاصی که تلفن های بی سیم غیر مجاز خود را جمع آوری یا به مراکز ارتباطات رادیویی تحویل دهند از جرایم مربوطه معاف خواهند بود.
- ۹۰/۰۵/۰۵