ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

موضوع جدید رقابت اپراتورها چیست؟

| يكشنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۵۳ ق.ظ | ۰ نظر

موبنا - فرشید رضایی – بنا بر اخبار، رومینگ ملی حداکثر تا 2 ماه آینده انجام شده و با اجرای این طرح، اپراتورها خدمات شبکه خود را در اختیار مشترکان سایر اپراتورها قرار می دهند.

بر این اساس کاربرد رومینگ ملی زمانی است که مشترک موبایل از محدوده پوشش دهی شبکه اپراتور خود خارج می شود اما به صورت خودکار امکان برقراری ارتباط و دریافت خدمات از طریق شبکه اپراتور دیگر را با موبایل خود خواهد داشت.

این مصوبه برای هر 3 اپراتور فعال کشور ابلاغ شده و الزامی است، اما در شرایط فعلی اپراتورهای غالب - همراه اول و ایرانسل - که بیش از 25 درصد سهم بازار را دارند باید به یکدیگر و به سایر اپراتورها رومینگ بدهند.

همچنین با اجرایی شدن طرح رومینگ ملی، اپراتورها نباید به دلیل استفاده از خدمات شبکه های یکدیگر از مشترکان هزینه اضافی دریافت کرده و تنها مجازند که در چارچوب تعرفه های مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، هزینه مکالمات را از مشترکان دریافت کنند.

همانطور که پیداست برنده نخست این امتیاز ویژه رایتل و در مرحله دوم ایرانسل هستند. اپراتور سوم که یکشبه ره 20 ساله می‌رود و روی شبکه اپراتور اول خدمات می‌گیرد و ایرانسل نیز کاستی‌های جاده‌ای و سایر نقاط کشور را رفع می‌کند.

به این ترتیب از شمالی‌ترین تا جنوبی‌ترین نقطه کشور قرار است مشترک هر اپراتوری که هستید موبایل شما آنتن‌دهی داشته باشد.

آنطور که از ماجرا پیداست اگر اپراتور چهارمی نیز مجوز فعالیت بگیرد، نیاز چندانی به بسترسازی نداشته و به سرعت می‌تواند وارد کورس رقابت با سایر اپراتورها بشود.

هنوز مشخص نیست همراه‌اول به چه شکل پذیرفته مهمترین مزیت رقابتی خود یعنی پوشش سراسری را باید در اختیار رقبای خود بگذارد. موضوعی که می‌تواند آینده کسب سهم از بازار مشترکان تلفن‌همراه راه به شکل محسوسی تحت تاثیر قرار دهد. در اینصورت و تا دو ماه آینده باید منتظر دور جدیدی از رقابت میان اپراتورهای کشور بود و دید با چه تدابیر و تبلیغاتی قصد حفظ و افزایش میزان سهم خود از بازار را دارند.

آنطور که قرار است باشد، تمام اپراتورها نسل 3 و 4 را آنهم در گستره کشوری ارایه خواهند کرد. از این رو تنها مزیت باقی مانده برای رقابت احتمالا در کیفیت و قیمت خدمات اپراتورها خواهد بود.

  • ۹۳/۰۲/۲۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">