نتیجه فراخوان کاهش نرخ اینترنت چه شد؟
علی شمیرانی - آرشیو اخبار فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را که ورق می زنی، کم نیستند اخبار و گزارش هایی که بدون نتیجه روشنی باقی مانده اند یا لااقل خبری از نتایج آنها منتشر نشده است.
همزمان با نزدیکی به پایان هر سال نیز فرصت مناسبی برای بررسی آنچه انجام شده و نشده دست می دهد. اگرچه کم نیستند طرح هایی که در حد سخن و سخنوری باقی مانده اند اما یکی از مسایلی که همچنان به عنوان سوژه ای مردم محور و پر چالش باقی مانده است، به موضوع اینترنت پرسرعت و نرخ این سرویس در کشور باز می گردد.
از زمان ورود اینترنت به کشور، این پدیده با مشکلاتی همچون ضریب نفوذ، کیفیت و به ویژه نرخ تمام شده همواره مواجه بوده و هست. مصادف با بیست و یکم مردادماه سال جاری بود که طی فراخوانی از سوی وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات از شرکتهای مرتبط خواسته شد تا پیشنهادهای خود را به منظور گسترش اینترنت در کشور و کاهش قیمت تمام شده این خدمات ارایه دهند.
پیرو جلسهی شرکتهای دارای پروانه PAP با وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات از ایشان خواسته شد تا درخصوص امکان تأمین پهنای باند اینترنت توسط آن شرکتها، قیمت پیشنهادی خود را جهت تحویل از نقاط دروازه بینالمللی شرکت ارتباطات زیرساخت به سازمان تنظیم مقررات ارایه کنند. اگرچه شرکت های خدمات ماهواره ای نیز شامل این فراخوان می شدند.
در پایان نامه رگولاتوری به این شرکت ها نیز آمده بود شرکتهای مذکور تا تاریخ دوم شهریورماه فرصت دارند تا پیشنهادهای خود را ارایه کنند و در صورت عدم ارسال پاسخ طی مدت مقرر، بهمنزله تمایل نداشتن آن شرکت به فعالیت مذکور قلمداد خواهد شد.
در حالی که از شهریورماه قریب به 6 ماه می گذرد و برخی شنیده های غیر رسمی حکایت از الزام رگولاتوری به کاهش 50 درصدی نرخ خدمات اینترنت پرسرعت در کشور دارد، اینترنت موسوم به پرسرعت در کشور ما هنوز سرعت پایین و قیمت بالای خود را حفظ کرده است.
گفته می شود که فعالان بخش خصوصی هزینه های بالا را عاملی برای کاهش نیافتن قیمت تمام شده اینترنت پرسرعت می دانند.
این رفت و برگشت ها و اظهارات تکراری از سوی طرفین در حالی همچنان ادامه دارد که در دنیا اصولا مفهوم اینترنت پرسرعت با کیفیتی که ما در کشورمان می شناسیم در حال تغییرات شگرفی است. و ما همچنان اندرخم یک کوچه ایم.
کافی است به آرشیو سال های گذشته در خصوص پرونده اینترنت پرسرعت نگاه کنید تا متوجه شوید، کاربران ایرانی به جای پرداخت هزینه اینترنت ارزان و با کیفیت، چه چیزی نصیبشان می شود و پاسخ بخش خصوصی و دولتی چیست.
آرشیو را ندیده پاسخ شما را می دهم اینترنت کما فی السابق گران و بی کیفیت است و در اظهارات طرفین نیز هیچ تغییری مشاهده نمی شود. اما این مانعی برای پرسشگری نیست، لطفاً مسوولان مربوطه پاسخ این پرسش را بدهند که نتیجه فراخوان گسترش اینترنت و کاهش نرخ ها چه شد؟
- ۸۷/۱۲/۱۰