ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نحوه انتخاب اپراتور چهارم معلوم نیست

| دوشنبه, ۱۲ اسفند ۱۳۹۲، ۰۳:۰۸ ب.ظ | ۰ نظر

رئیس رگولاتوری ارتقای اپراتورهای موبایل به نسل بالاتر، ورود اپراتورهای مجازی، توسعه وای‌فای، بازنگری در مجوزهای PAP، توسعه دسترسی فیبر نوری و تغییر تکنولوژی وایمکس را از برنامه‌های توسعه باند پهن اعلام کرد.

به گزارش فارس، علی‌اصغر عمیدیان اظهار داشت: ضریب نفوذ باند پهن ثابت در دنیا 17 درصد و ضریب نفوذ باند پهن همراه 96 درصد است.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در سال 2013 ضریب نفوذ اینترنت در دنیا 40 درصد بوده و پیش‌بینی می‌شود در سال 2015 به 60 درصد برسد.

وی ادامه داد: در سال 2012 حدود 29 اپراتور غالب دنیا اعلام کردند که به دلیل بالا بودن درخواست خدمات باند پهن وادار به ارائه نسل 4 (LTE) شده‌اند.

عمیدیان با اشاره به اینکه گردش اقتصادی بخش ICT در کشور 14 هزار میلیارد تومان است گفت: با احتساب دلار 2500 تومان اندازه بازار ICT ایران 5 میلیارد دلار است که پتانسیل افزایش به 17 میلیارد دلار را دارد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه باند پهن ثابت نسبت به باند پهن سیار گران‌تر است گفت: استفاده از باند پهن ثابت و سیار می‌تواند عقب‌ماندگی کشور را جبران کند.

وی با اعلام آخرین گزارش اعلام شده از سوی اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) در 7 اکتبر 2013 گفت: ایران با امتیاز 3.8 در جایگاه 90 از 157 کشور دنیا قرار دارد.

عمیدیان ادامه داد: طبق این گزارش درصد خانوارهای دارای رایانه در ایران 42 درصد و از این میان درصد رایانه‌های متصل به اینترنت 27 درصد است.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: همچنین در شاخص‌های استفاده از ICT، 26 درصد افراد ایرانی متصل به اینترنت هستند.

وی در ادامه با طرح این سؤال که از ما می‌پرسند زمانی که نتوانسته‌ایم سرویس تماس تصویری را به سرمنزل مقصود برسانیم چگونه می‌خواهید در شبکه ملی اطلاعات سرعت بدون محدودیت را ارائه کنید؟ گفت: برنامه‌های مدونی برای توسعه باند پهن و افزایش سرعت دسترسی در دستور کار داریم.

عمیدیان شبکه ملی اطلاعات، شبکه باند پهن موبایل، شبکه باند پهن ثابت، ارتقای پهنای باند بین‌الملل و شبکه تبادل اطلاعات را از حوزه‌های شبکه ملی باند پهن عنوان کرد و گفت: طرح باند پهن ملی کشور در دست تهیه قرار دارد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مبحث طیف فرکانسی در کشور گفت: طیف فرکانسی در کشور در ایران تلف شده است. یکی از شاخص‌های طیف بهره‌وری آن است که برای مثال در نسل 3 بهره‌وری طیف ایران نیم و در برخی کشورها 16 است. در نسل 2 نیز وضعیت همین است.

وی با آینده‌نگری در آزادسازی طیف گفت: طیف فرکانسی در احتکار برخی از سازمان‌ها است و باید با همکاری شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی طیف فرکانسی را آزاد کنیم و در اختیار اپراتورهای ارتباطی قرار دهیم.

عمیدیان برقراری رومینگ ملی، flat کردن نامبرینگ و شارژینگ، ترابردپذیری و ارتقای باند پهن با پیاده‌سازی شبکه ملی اطلاعات را از برنامه‌های ضروری اعلام کرد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه در تفکر جدید رگولاتوری باید سرویس محور باشیم نه تکنولوژی محور گفت: از این پس قرار است سرویس‌های اجباری الزامی شود و سرویس‌های بعدی و توسعه یافتن اپراتور پس از ارزیابی ارائه مجوز خواهد شد.

وی در خصوص نسل 4 نیز گفت: ممکن است در صورت نیاز اپراتور جدیدی وارد شبکه شود علاوه بر این، این احتمال نیز وجود دارد که نیاز به اپراتور جدید نباشد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارتقای تکنولوژی اپراتورهای موبایل فعلی، ورود اپراتور مجازی برای رقابت بیشتر، توسعه وای‌فای، بازنگری در مجوزهای PAP برای رفع موانع پهنای باند ثابت، توسعه FTTX (دسترسی فیبر نوری)، ارتقای اپراتورهای وایمکس با تغییر تکنولوژی برای ارتقای پهنای باند و ورود بخش خصوصی به CDN (اپراتور تولید محتوا) را از موضوعات کلان طرح باند پهن ملی کشور برای توسعه باند پهن عنوان کرد.

وی یادآور شد: شورای راهبردی در این رابطه در رگولاتوری راه‌اندازی شده و پس از تهیه چارچوب سند طرح باند پهن ملی کشور در ماه اول 93 سند در اختیار همه برای اعلام نظر و بررسی قرار خواهد گرفت.

  • ۹۲/۱۲/۱۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">