نصب تختههای الکترونیکی در مدارس کشور
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش گفت: استانداردترین نوع تخته برای استفاده در کلاسهای درس «تختههای الکترونیک» است اما نصب آنها برای یک کلاس درس حدود 2 میلیون تومان هزینه دربردارد و در توان آموزش و پرورش نیست.
مرتضی رئیسی در گفتوگو با فارس با اشاره به آخرین استانداردهای مطرح برای استفاده از تختههای سیاه یا سفید در کلاسهای مدارس گفت: آنچه در حال حاضر مورد پسند مدارس قرار دارد، همان «تخته سبز» است که به «تخته سیاه» مصطلح شده است؛ اما صرفنظر از نوع تخته، مهم این است که فاصله میان دانشآموز با تخته سیاه حفظ شود که اگر اینگونه باشد، استفاده از تخته سیاه با گچ مناسب موضوع منسوخ شدهای نیست.
وی افزود: استفاده از تخته سفید (وایت بُرد) نیز ممکن است مشکلات مخصوص به خود را داشته باشد؛ اما کاملترین و استانداردترین نوع تخته برای استفاده در کلاسهای درس «تختههای الکترونیک» است که طی چند سال اخیر در سطح جهان مطرح شده است.
رئیسی ادامه داد: این نوع تختهها گرانقیمت هستند و هرکدام از آنها برای یک کلاس درس به همراه سیستم «دیتا» (بانک اطلاعات) که به آن وصل میشود، حدود 2 میلیون تومان هزینه دارد.
* 900 میلیارد تومان برای تجهیز تمام کلاسهای درس به "تخته الکترونیک " لازم است
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اضافه کرد: در حال حاضر 460 هزار کلاس درس در سطح کشور داریم که با این قیمت برای تجهیز تمام این کلاسها به تخته الکترونیک، حدود 900 میلیارد تومان اعتبار لازم است اما قطعاً چنین توانی فعلاً در آموزش و پرورش وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در مدارس احداثی جدید آنچه فعلاً استفاده میشود، «تخته سیاه» یا «تخته سفید» است که البته به درخواست و علاقه مناطق آموزش و پرورش کشور و متناسب با شرایط آنها انتخاب میشود.
* مجموعههای آموزشی به یک جمعبندی کامل برای نصب تختههای الکترونیک در مدارس احداثی نرسیدهاند
رئیسی خاطرنشان کرد: اولویت نخست ما این مسئله نیست بلکه ابتدا باید مشکل کلاسهای تخریبی و غیرایمن رفع شود؛ همچنین باید موضوع به روز کردن تجهیزات هنرستانها و رفع مشکلات محوطه مدارس، سرویسهای بهداشتی و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مدارس حل شود و به موازات آن، به موضوع نوع تختههای استفاده شده در کلاسها و استاندارهای آنها نیز توجه شود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اظهار داشت: هنوز مجموعههای آموزشی وزارت آموزش و پرورش به یک جمعبندی کامل و روشن نرسیدهاند که به عنوان مثال مدارس احداثی جدید دارای تختههای الکترونیک باشد یا نباشد؛ در صورتی که برای ما به عنوان دستگاه اجرایی پیگیری این موضوع تفاوت چندانی ندارد و میتوانیم به این سمت حرکت کنیم.
- ۹۰/۰۳/۲۴