نظام ثبت سفارش واردات الکترونیکی می شود
نظام مدیریت ثبت سفارش واردات از 15 آذر ماه جاری از شیوه ثبت کاغذی خارج و به طور کامل الکترونیکی انجام می شود .
" مهدی غضفری " در "پنجمین همایش ملی تجارت الکترونیک " در تهران از نظام ثبت سفارش به شیوه الکترونیکی به عنوان سیستمی "بدون خطا " نام برد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا ، وی در این همایش که از روز گذشته در مرکز همایش های صدا و سیما آغاز شده است ، افزود: پیش از این برای اطمینان از صحت عملیات ثبت سفارش ، همزمان با انجام مراحل ثبت کاغذی ، مراحل الکترونیکی نیز به آن اضافه شد که نتایج بدست آمده حکایت از صحت این سیستم و عدم خطاپذیری آن داشت .
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه تاکید کرد : نظام ثبت سفارش واردات ، سیستمی مناسب می باشد و در آن تصمیمات تجاری ثبت می شود و سیستم های مرتبط می توانند ازاین اطلاعات آماری در تنظیم بازار ، بهره برداری کنند .
** روابط کارگزاری
این مقام مسئول همچین ابراز امیدواری کرد که روابط کارگزاری بین بانکی از طریق فناوری اطلاعات ، در آینده گسترش یابد .
** افزایش بهره وری
غضنفری سپس افزایش بهره وری را جدی ترین انتظار از فناوری اطلاعات بیان کرد وگفت : فرایندها متهم اصلی هستند و در بسیاری از امور اداری تا فرایند ها ، اسناد و مدارک مرتبط با آنها ایجاد نشود ، فناوری اطلاعات نمی تواند کار خود را انجام دهد. زیرا ادامه روند غلط منجر به ارائه کار به صورت اشتباه می شود .
** ایجاد پنجره واحد تجاری
معاون وزیر بازرگانی سپس ایجاد پنجره واحد تجاری را به عنوان عمده ترین راه یکپارچه سازی سیستم ها دانست و افزود: برنامه ریزی جهت استقرار نظام پنجره واحد تجاری موضوعی مهم است که کاربران می توانند با ورود به پنجره اطلاعات اولیه از مجموعه خدمات استفاده کنند .
به اعتقاد این مقام مسئول ، پنجره واحد تجاری مبانی علمی و استاندارهای بین المللی را درخود جای داده و نیازمند مشارکت دستگاه های علاقه مند در یکپارچه سازی این فعالیت های درحوزه تجارت است .
** پیش نیازها
معاون وزیر بازرگانی ، اراده جدی نهادهای دولتی و ورود مجری با داشتن اختیارات کامل را از پیش نیازهای ایجاد پنجره واحد تجاری عنوان کرد و یاد آورشد :دولت باید مجری این بخش را تعیین کند .
وی با اشاره به مبانی حقوقی ، ضرورت داشتن امنیت را از دیگر پیش نیازهای مقدماتی مورد نیاز برای پنجره واحد تجاری به لحاظ فناوری و آمادگی بنگاه ها دانست و ابراز امیدواری کرد تا این هدف در دولت نهم محقق شود .
به گفته این مقام مسئول ، مرکز صدور امضای الکترونیک نقش مهمی درایجاد امنیت دراین خصوص دارد .
غضنفری معتقد است : اگر سایر دستگاه ها سیستم های داخلی خودرا به این سیستم واحد متصل کنند ، می توان به اهداف تجارت الکترونیک دست یافت و تحقق این ایده حتی اگر 10 سال هم به طول انجامد ، پایه خوبی برای رسیدن به آرمان انجام فعالیت های تجاری براساس فناوری خواهد بود .
این مقام مسئول در وزارت بازرگانی با طرح این موضوع که توسعه صادرات راهی جز یکپارچه سازی بر مبنای تجارت الکترونیک ندارد ، یاد آور شد : مدون کردن برنامه ها بر مبنای اطلاعات و اتصال به شبکه اطلاعاتی از پیش نیاز ها محسوب می شود .
** پایه های فناوری اطلاعات در سازمان توسعه تجارت
وی درادامه گفت : درحال حاصر پایه های فناوری اطلاعات سازمان توسعه تجارت ایران شکل گرفته و به یکدیگر متصل شده اند و افزود: درصورتی که سایرسازمان ها در سطح خود این ارتباط را ایجاد کنند ،کافی است که پایه هایش به یکدیگر متصل شوند .
رئیس کل سازمان توسعه تجارت سپس به تشریح مراحل عملیاتی کردن فعالیت خارجی با استفاده از فناوری اطلاعات در سازمان توسعه تجارت پرداخت .
وی افزود: شناسایی مشتریان جدید و معرفی فرصت های تجاری ، توسعه بازارها ، کاهش هزینه های عرضه کالا و خدمات ، افزایش بهره وری فعالیت ها ، تسهیل فرایندهای تجاری ، افزایش سرعت در جریان پرداخت ها ازجمله کاربردهای تجاری فناوری اطلاعات است .
به گفته غضنفری ، استفاده از پایگاه اطلاع رسانی ، برقراری ارتباط پویا بین نیازهای مشتریان ، عضویت در بازارهای مجازی ،انجام تبلیغات درشناسایی مشتریان جدید و معرفی فرصت های تجاری موثر است .
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: افزایش قابلیت سفارش دادن محصولات و خدمات ، امکان انجام مبادلات با بازارهای دورازدسترس ، ایجاد و افزایش اعتماد در میان شرکای تجاری ، جذب مشتریان جدید به دلیل کاهش قیمت ها در توسعه بازارها نقش عمده ای را ایفا می کنند .
معاون وزیر بازرگانی در پایان کاهش قیمت خرید مواد اولیه ، تنزل زمان چرخه تولید ، کاهش هزینه های مبادلات تجاری ، افزایش انعطاف پذیری در زنجیر عرضه ها کالاها را در کاهش هزینه های عرضه کالا و خدمات موثر بیان کرد .
- ۸۷/۰۹/۰۴