نقدی به گردهمایی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور
رضا دانش* - در روز دوشنبه مورخ 18/5/89 جلسهای تحت عنوان گردهمایی اصحاب IT سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در سالن همایشهای هتل سیمرغ تهران با حضور تعدادی از اهالی صنف برگزار شد. در این نوشته نکات مثبت و منفی این گردهمایی مورد بررسی قرار میگیرد:
الف – نکات مثبت
الف-1- صرف گرد هم آمدن اعضای صنف، تجدید دیدارها و گپ و گفت و گوی میان ایشان را میتوان به فال نیک گرفت و آن را در مسیر افزایش انسجام درون صنفی تعبیر کرد.
الف -2- با توجه به مشکلات اهالی صنف به لحاظ تعدادی نیز استقبال قابل ملاحظهای از این گردهمایی صورت گرفته بود هر چند که بسیاری از دوستان جلسه را زودتر از موعد ترک کردند.
الف-3- رسیدن به این برداشت از سوی مدیران سازمان که میزان اطلاع رسانی به آحاد صنف و مکانیزم آن دارای نواقص متعدد است و تلاش برای اصلاح رویههای جاری جای خوشحالی دارد. اگر اطلاع رسانی شفاف، به موقع و دقیق باشد بسیاری از سو تفاهمات پدید نمیآید.
الف -4- تلاش برای بهبود ارتباطات سازمان با رسانهها و نشریات حوزه IT نیز از نکات مثبت این جلسه است که هرچند دیر صورت میپذیرد ولی باز هم میتوان آن را به فال نیک گرفت.
الف-5- تقارن این جلسه با واگذاری برگزاری شانزدهمین دوره نمایشگاه الکامپ به سازمان باعث ایجاد نشاط و اعتماد به نفس در میان بدنه صنف شد که جا دارد از کلیه دوستانی که در کارگروه ذی ربط فعالیت کردند تقدیر و تشکر شود.
ب – نکات منفی
ب-1 – نبود برنامه ریزی صحیح برای فواصل بین برنامهها و نیز رعایت نشدن زمانبندی قسمتهای مختلف مراسم که در نهایت منجر به اضافه شدن یک ساعت به کل زمان برنامه شد نشانه بیتوجهی به زمان و ارزش آن برای حضار از سوی برگزار کنندگان بود.
ب-2– بدون هیچ گونه تعارفی تم برگزاری گردهمایی مانند اکثر جلسات مشابه در سازمان بسیار یکنواخت و گاه کسل کننده بود. واقعا نمیدانم چرا همیشه جلسات سازمان این گونه است و لازم است فکری برای ایجاد روح بیشتر در جلسات اندیشیده شود. انصافا اگر حضور پررنگ و با نشاط آقایان سعیدی نائینی و بحری نبود تحمل جو جلسه بسیار مشکلتر بود.
ب-3 – هیچ ضرورتی برای حضور مجری آن هم با این سبک و سیاق وجود نداشت. ایشان که بسیار تازه کار به نظر میرسید هنوز درباره اینکه به وی پول پرداخت شده هیجان زده بود و چند بار به این موضوع اشاره کرد. ضمن اینکه اشارات بیربط ایشان به برنامه صفر و یک قابل فهم نبود.
ب- 4 – ضمن به فال نیک گرفتن حضور مدیران سازمانهای استانی در این گردهمایی، ضرورت ارایه گزارشهای نصفه و نیمه از عملکرد استانها به جمعی که اکثر قریب به اتفاق آن را اعضای تهرانی تشکیل میدادند برای نگارنده قابل فهم نیست.
ب-5 – در بخش پرسش و پاسخ اینکه یک جمع ده نفره پاسخگوی سوالات باشند عرف و متداول نیست ضمن اینکه عدم تسلط برخی از پاسخ دهندگان به موضوع مورد سوال به وضوح قابل تشخیص بود و طرز تفکر دفاعی در پاسخ به سوالات کماکان وجود داشت. لیکن بار تهاجمی نسبت به سوالات ناخوشایند کمتر بود که جای امیدواری است.
ب- 6 – در سالن برگزاری هیچ گونه تبلیغی از بانک ملی ایران و سایر اسپانسرها که در شان آنها باشد مشاهده نشد که این امر میتواند باعث کاهش تمایل به اسپانسر شدن در مراسم مشابه بعدی باشد.
ب- 7- به رغم اینکه گردهمایی دارای اسپانسر بود ولی نحوه پذیرایی بسیار ضعیف و در حد یک مراسم دانشجویی بود. جالب اینجاست که در مراسم تقدیر از مدیران پیشین سازمان در سال گذشته در حالی که اسپانسری هم در میان نبود پذیرایی بسیار شایستهای انجام شد و انتظار میرفت با حضور اسپانسر کیفیت پذیرایی بهتر شود نه بدتر.
وقتی جمعی را چهار ساعت تمام و بدون حتی یک ربع استراحت مینشانیم تا به برنامههای ما توجه کنند بایسته است پذیرایی مناسبی از ایشان انجام شود. نبود برنامهریزی و تدبیر مناسب در اجرای همین پذیرایی مختصر نیز به گونهای بود که عدهای بدون پذیرایی هتل را ترک کردند و عدهای که آشنایی بیشتری با سازمان داشتند پیش از اتمام مراسم پذیرایی شدند و عدهای نیز در پایان با کمبود وقت و با عجله پذیرایی شدند که در شان سازمان نبود.
ب- 8- در قسمت مربوط به خبرنگاران انتظار میرفت سوالات شفاف و بیپردهای از سوی اصحاب رسانه مطرح شود که چنین جوی بر این بخش از گردهمایی حاکم نبود؛ ضمن اینکه تقدیر از خبرنگاران با توجه به محدودیت افراد مورد تقدیر قرار گرفته (4 نفر) میبایست به نحو شایستهتری انجام میشد. اهدای یک ماوس و یک لوح آن هم فقط به سر دبیران نشریات را نمیتوان تقدیر مناسبی به حساب آورد که بعید نیست ترک زودتر از موعد جلسه توسط ایشان بی ارتباط با نحوه قدردانی باشد.
* عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
منبع: www.rezadanesh.ir
- ۸۹/۰۵/۲۰