نقش شورای رقابت در واگذاری بلوک51 درصدی مخابرات
مدیرکل دفتر برنامهریزی نظارت بر سیاستهای اصل 44 نقش شورای رقابت در واگذاری بلوک 51 درصدی مخابرات را تشریح کرد.
داود خانی در گفتوگو با فارس، در رابطه با عرضه بلوک 51 درصدی مخابرات که چهارشنبه آینده (18 شهریور) و در صورت احراز شرایط مورد نظر بورس عرضه خواهد شد اظهار داشت: سازمان خصوصیسازی در حالی با هماهنگی هیئت واگذاری و با همکاری دستگاههای ناظر مباحث واگذاری شرکتهای دولتی و مشمول اصل 44 را انجام میدهد که در واگذاریهای بزرگی چون بلوک 51 درصدی مخابرات که موضوعی ملی است صرفا به قیمت های پیشنهادی خریداران توجه نمیشود.
وی ادامه داد: در چنین مواردی این گونه نیست که شرکتی مانند مخابرات به بالاترین قیمت پیشنهادی خریدار داده شود. باید علاوه بر مباحث مالی هویت اصلی و انگیزه خریدار روشن شد. بنابراین موضوع اهلیت خریداران شرکتهای بزرگ دولتی مطرح شده که در واگذاری بلوک 51 درصدی مخابرات نیز این موضوع لحاظ شده است.
وی در برابر این سوال که با توجه به شروط 6 گانه بورس در واگذاری بلوک مخابرات و لزوم تشکیل شورای رقابت بر چشمانداز فعالیت شرکت، شورای رقابت چه نقشی را در این میان ایفا میکند پاسخ داد: در واگذاری شرکتی چون مخابرات که با موضوع انحصار مربوط است شورای رقابت نیز در خصوص مواردی چون حفظ حقوق دیگر اپراتورها و جلوگیری از انحصار نقش خواهد داشت. در واقع از این طریق دولت مجوز نظارت بر فعالیتهای آتی شرکت را برای خود حفظ می کند تا خدشهایی به مشتریان و کاربران دیگر اپراتورها وارد نشود.
خانی با بیان اینکه خریدار بلوک مخابرات همه شرکتها را نمیخرد بلکه سهام حداکثری آن را خریداری خواهد کرد ادامه داد: براساس نقش و جایگاه شورای رقابت، چنانچه موضوعی از جانب این شورا مطرح شود خریدار بلوک مخابرات باید آن را رعایت کند. چرا که از ماده 43 قانون اصل 44 و بعد از مشمول شدن هم بازیگران کشور از جمله بخشهای عمومی، تعاونی و دولتی، در تکالیف شورای رقابت موضوع ضد انحصار مطرح شده است.
به گفته این مقام مسئول در صورت نیاز به شفافیت و جلوگیری از انحصار، شورای رقابت حسب ضرورت در مباحث مطروحه وارد شده و میتواند به صدور حکم اقدام کند. از طرف دیگر خریداران بلوک 51 درصدی مخابرات باید علاوه بر قوانین مختلف کشور به دو قانون جدید اصل 44 و قانون ضد انحصار توجه کنند.
خانی در رابطه با لزوم استعلام از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره مجوز انتقال و تعیین تکلیف پروانه فعالیت شرکت مخابرات نیز توضیح داد: این سازمان به مانند سازمان بورس و بانک مرکزی نهاد ناظر در حوزه ارتباطات است که مجوزهای لازم را صادر می کند. حال با توجه به اینکه در جریان معامله بلوک 51 درصدی مخابرات، مالک آن تغییر خواهد کرد، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی باید مجوز جدیدی به نام مالک مخابرات صادر کند.
مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای روند سیاستهای اجرایی اصل 44 در بخش دیگری از اظهارات خود به برگزاری سومین جلسه شورای رقابت در هفته آینده اشاره کرد و گفت: در جلسه آینده شورای رقابت، رئیس و نائب رئیس شورا تعیین خواهد شد. رئیس شورا یکی از دو نفر شامل جمشید پژوهان و معمارزاده خواهند بود اما نائب رئیس آن میتواند از بین همه اعضا شورا انتخاب شود. بعد از انتخابات این نفرات، رئیس جمهور باید حکم آنها را صادر کند.
خانی تهیه آیین نامه دادرسی شورای رقابت را دیگر دستور جلسه مهم این شورا اعلام کرد وی اظهار داشت: تهیه و تصویب این آیین نامه در هیئت وزیران، نقطه عطفی برای فعالیتهای شورای رقابت خواهد بود چرا که در این صورت این شورا با فراخوان و پذیرش اطلاعات و شکایات و دعای اقدام به بازرسی و تحقیق و صدور حکم خواهد کرد.
- ۸۸/۰۶/۱۳