نگاهی به مشکلات ISPهای کهکیلویه
در زمان حاضر ۱۰شرکت ارایهدهنده خدمات اینترنتی (ISP)دراستان کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد که وجود برخی از مسایل برای این شرکتهای خصوصی باعث بروز مشکلاتی شده است.
فعالیت ۱۰شرکت ISPدر این استان، تخفیفهایی که در دو سال گذشته برای پهنای باند ارایه شد و استقبال مردم بهویژه نوجوانان و جوانان از اینترنت باعث فزونی ضریب نفوذ اینترنت در این استان شد و همین امر منجر به افزایش فعالیت شرکتهای اینترنتی برای پاسخگویی به نیاز کاربران شده است.
با اینحال به گفته مدیران این شرکتها، وجود برخی مسایل در طی دو سال گذشته باعث شده تا فعالیت آنها با مشکلاتی مواجه شود.
مدیر عامل یکی از شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنتی در یاسوج در این زمینه به ایرنا گفت: یکی از مهمترین مشکلات فعلی شرکتهای ISPدر کهگیلویه و بویراحمد حذف تخفیفهای تعرفه پهنای باند اینترنت است.
سلمان حق جو ادامه داد: از ابتدای سال جاری و با حذف تخفیف ۳۵درصدی اینترنت، تعرفه پهنای باند برای شرکتهای ISPدر این استان افزایش یافت.
وی بیان کرد: در سال گذشته هزینه پهنای باند اینترنت برای هر ۵۱۲کیلو بیت بر ثانیه، هفت میلیون و ۴۰۰هزار ریال بود که امسال به ۱۱میلیون و ۲۰۰هزار ریال افزایش یافت.
حق جو افزود:باافزایش قیمت پهنای باند اینترنت بسیاری از شرکتهای خدمات اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد دچار مشکلات مالی شدند.
وی اضافه کرد: وزارت ارتباطات تبلیغ میکند که هزینه پهنای باند کاهش یافته است که باعث میشود مردم از ما انتظار کاهش قیمت کارتهای اینترنتی را داشته باشند در حالی که با افزایش هزینه پهنای باند از کاهش قیمت کارتهای اینترنتی خبری نیست.
حق جو یکی دیگراز مشکلات شرکتهای ISPرا رقابت نادرست بخش دولتی با آنها دانست و گفت: هم اکنون برخی از سازمانها و ادارههای دولتی با استفاده از امکانات خاص دولت و ایجاد مرکز ،ISPبیشترین مشتریان ما را که کارمندان هستند به سمت خود جذب کردهاند.
بهگفته وی زمانی که دولت با هزینه بالایی اینترنت را به شرکتهای خصوصی میفروشد، خود نباید به عنوان یک رقیب وارد بازار شود.
مدیر عامل یکی دیگر از شرکتهای ISPدر کهگیلویه و بویراحمد نیز در این زمینه گفت: افزایش تعرفه پهنای باند باعث شد تا ما نتوانیم به افزایش ظرفیت پهنای باند و تعداد خطوط تلفن ایوان( (E1بپردازیم.
مهدی نگینتاجی در ادامه اظهار داشت: افزایش ظرفیت پهنای باند و تعداد خطوط تلفن ایوان باعث افزایش کیفیت و سرعت اینترنت میشود.
وی با اشاره به اینکه افزایش پهنای باند یک شرکت ISPاز ۵۱۲کیلوبیت به یک مگابیت نیاز بهحداقل ۵۰میلیون ریال دارد، گفت: با توجه به مشکلات مالی پیش آمده، توانایی پرداخت این هزینه برای شرکتهای ISPوجود ندارد.
نگینتاجی یکی دیگرازمشکلات شرکتهای ISPراقطعیخطوط تلفنایوان و پشتیبانی نامطلوب از آنها ذکر کرد و گفت: در برخی مواقع به دلیل قدیمی بودن کابلها این خطوط تلفن قطع میشود طوری که شرکت ما بخاطر قطعی ۹ماهه خطوط ایوان، نزدیک به ۹۰میلیون ریال ضرر کرد.
وی درباره استفاده از خطوطای وان گفت: ما برای ۳۰خط تلفنی که در یک خط ایوان ارایه میشود آبونمان به شرکت مخابرات میدهیم درحالی که آنها پشتیبانی ۲۴ساعته از این خطوط ندارند و اگر سوییچ این تلفنها در شب قطع شود هیچ پشتیبانی برای رفع خرابی آنها نیست.
این کارشناس،یکی دیگراز مشکلات شرکتهای ISPدر استان کهگیلویهو بویراحمد راقطعیهای فیبرنوری عنوان کردوگفت:قطعیفیبرنوری باعث قطعشدن شبکه اینترنت این استان میشود و همین امر نارضایتی کاربران را به همراه دارد.
نگین تاجی با اشاره به اینکه شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد دارای انجمن صنفی مستقلی نیستند، گفت: این شرکتها هم اکنون عضو انجمن صنفی خدمات رایانهای و عکاسان هستند.
وی بیان کرد: شرکتهای ISPنیاز به انجمن تخصصی دارند و انجمنهایی مانند خدمات رایانهای، توانایی حمایت از ما را ندارد.
رییس بخش دیتا در شرکت مخابرات استان کهگیلویه و بویراحمدبه ایرنا گفت: با ابلاغیه جدید سازمان تنظیم مقررات وزارت ارتباطات،تخفیف ۳۵درصدی تعرفه پهنای باند اینترنت برای شرکتهای ISPدر شهر یاسوج و تخفیف ۴۰درصدی برای شرکتهای ISPدر دهدشت حذف شد.
محمدعلی محمدی افزود: ۲۰درصدازاین تخفیف مربوط به مناطق محروم و مابقی طبق مجوز شرکت مخابرات این استان برای کاهش هزینه اینترنت اعمال میشد.
وی با اشاره به اینکه این تصمیم در سطح کشوری گرفته شده است ، گفت: شرکتهای مخابرات استانی هیچ نقشی در تعیین این تصمیم ندارند.
محمدی گفت:قرار است تعرفه پهنای باند در سال جاری حدود ۳۰درصد کاهش یابد اما هنوز ابلاغیهای در این زمینه به ما نرسیده است.
رییس اداره دیتا با اشاره به اینکه ظرفیت پهنای باند اینترنت استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۵۵مگابیت بر ثانیه است، گفت: در زمان حاضر فقط از یک پنجم این ظرفیت یعنی حدود ۳۰مگابیت در این استان استفاده میشود.
وی ادامه داد: به همین دلیل استان کهگیلویه و بویراحمد نیازی به افزایش ظرفیت پهنای باند ندارد و از کیفیت و سرعت مناسب اینترنت برخوردار است.
محمدی گفت:شرکت مخابراتاستان کهگیلویه و بویراحمدمطابق با استانداردهای موجود خدمات دیتا را به نحو مطلوب به شرکتهای ISPارایه میکند و آنها نیز باید بر طبق همین استانداردها و با افزایش ظرفیت پهنای باند و خطوط تلفن، اینترنت با سرعت و کیفیت بهتری را در اختیار کاربران قرار دهند.
وی درباره قطعیهای فیبرنوری گفت: این قطعیها بیشتر در حوزه خارج ازاین استان است و شرکت مخابرات کهگیلویه و بویراحمد نقشی در این قطعیها ندارد.
محمدی با تاکید بر اینکه آبونمان خطوطای وان درهمهجای کشور از شرکتهای ISPاخذ میشود، اظهار داشت: پشتیبانی از این خطوط تلفن به عهده ادارههای مدیریت شهرستانهای شرکت مخابرات این استان است که آنها نیز قول دادهاند مشکلات این خطوط کاهش یابد.
- ۸۶/۰۵/۰۲