همایش شهر هوشمند برگزار شد
دومین همایش زیرساخت و فرصتهای سرمایهگذاری شهر هوشمند برگزار شد.
به گزارش ایسنا، دومین همایش شهر هوشمند، امروز در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد با حضور برخی شهرداران، مدیران عامل شرکتهای فناوری و جمشید انصاری، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان امور اداری و استخدامی برگزار شده و تا فردا نیز ادامه دارد.
سهیل مظلوم - دبیر اجرایی همایش- با اشاره به اقدامات صورتگرفته در راستای شکلگیری شهر هوشمند اظهار کرد: دو کارگروه با حضور 60 نفر از متخصصان در این زمینه داشتیم و برای مشارکت بیشتر شهرداریها نیز دو نشست کارشناسی با مدیران شهرها برگزار کردیم.
وی با تاکید بر اهمیت بخش خصوصی اظهار کرد: برای اینکه از قافله توسعه و پیشرفت عقب نماییم، نمیتوانیم تنها به منابع دولتی تکیه کنیم، زیرا این منابع ریسک مدیریتی دارند و مقاماتشان زود عوض میشود، همچنین دولت ریسک مالی دارد و آنقدر ثروتمند نیست که هر کاری میخواهد انجام دهد، ریسک فنی نیز از دیگر مشکلات است.
مظلوم همچنین با بیان اینکه شعار امروز، از مردم، با مردم و برای مردم است، افزود: همانطور که حضرت امام (ره) هم فرمودند، کار مردم را باید دست مردم داد، بنابراین باید دست خصوصی را در این بخش باز بگذاریم.
دبیر اجرایی همایش شهر هوشمند با اشاره به نقش دولت در مشارکت بخش خصوصی بیان کرد: ما از ابتدای دولت یازدهم، public private partnership را آغاز کردیم و آقای نوبخت -رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور- هم آن را ابلاغ کرد، بنابراین آییننامه برای مشارکت بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد.
همچنین جمشید انصاری - معاون رئیس جمهور و رئیس جدید سازمان امور اداری و استخدامی کشور - در این نشست اظهار کرد: اولین تاکید، ارائه دولت تدبیر و امید برای توسعه دولت الکترونیکی و هوشمندسازی برای اصلاح شورای نظام اداری است، تاکید دوم بر نقش شهرداریها به عنوان اداره امور محلی است، زیرا اگرچه شهرداریها مسئول مدیریت جامع شهر به لحاظ قانونی نیستند، اما بسیاری از برنامههای مشترک مثل توسعه خدمات الکترونیک با محوریت شهرداریها صورت میگیرد و دولت نیز از این برنامهها حمایت میکند. تاکید سوم نیز حمایت از حضور و نقشآفرینی بخش خصوصی در این حوزه است.
وی با تاکید بر اهمیت مفهومسازی در زمینه شهر هوشمند گفت: شهر هوشمند و توسعه خدمات الکترونیکی در شهرها به صورت مفهوم هستند. این مفهوم باید توسعه و گسترش اجتماعی داشته باشد و برای اینکه این موضوعات را به صورت جدی دنبال کنیم، باید این مفهوم را بین مردم جا بیندازیم تا به مطالبه عمومی و اجتماعی تبدیل شود.
انصاری با اشاره به برنامه هوشمندسازی که توسط دولت انجام میشود، افزود: پروژههای این برنامه در شورای اداری به تصویب رسیده است. البته تفاوتهایی بین الکترونیکی و هوشمند شدن وجود دارد که نشان میدهد ما هنوز در حد شهر الکترونیک هستیم و وارد شهر هوشمند نشدیم.
معاون رئیس جمهور در ادامه به بیان تفاوتهای شهر الکترونیک و هوشمند پرداخت و اظهار کرد: در شهر الکترونیک، موضوع تامین زیرساختهای شبکه هدف است، اما در شهر هوشمند یک ابزار است، سیستمهای ارتباطی در شهر الکترونیک هدفند، اما در شهر هوشمند ابزارند، فضای الکترونیک در شهر الکترونیک بستری برای خدمت است اما در شهر هوشمند ابزاری برای ارتقای ارائه خدمات است، هدف شهر الکترونیک ارتقای سرعت و دقت ارائه خدمات است، اما هدف شهر هوشمند چابکی و هوشمندی ارائه خدمات است.
وی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر در کشور در مرحله الکترونیکی کردن قرار داریم، گفت: باید قدمهای محکمی برای حرکت به سمت هوشمندسازی برداریم و دولت نیز برای توسعه شهر الکترونیکی تلاش خواهد و امیدواریم در مدت زمان کوتاهی وارد فاز شهر هوشمندی شویم و چنین همایشهایی میتواند جهت بهرهبردازی از تجارب موفق موثر باشد.