همه مقصرند!
علی شمیرانی - نمایشگاه الکامپ بزرگترین رویداد فناوری اطلاعات برای شرکت های داخلی فعال در این عرصه به شمار میرود. اما با افت محسوس رقیب عربی این نمایشگاه یعنی جیتکس از یک سو و بحران اقتصادی در دنیا و کاهش قدرت ریسک شرکت های داخلی برای حضور در رویدادهای نمایشگاهی خارج از مرزهای کشور، الکامپ داخلی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. کما اینکه شنیده میشود در سال جاری استقبال از حضور در نمایشگاه جیتکس از سوی شرکت های داخلی به پایین ترین سطح ممکن رسیده است.
از این رو الکامپ با تمام اشکالاتی که به آن وارد بوده و هست، همچنان به عنوان مامنی برای شرکت های ایرانی و نمایندگان خارجی به شمار میرود. از سوی دیگر الکامپ آخرین نمایشگاهی است که همچنان شرکت دولتی نمایشگاهها علاقهمند به برگزاری آن بوده و بنا به دلایلی که هیچ گاه روشن نشده، علاقهای به واگذاری آن به بخش خصوصی ندارد. به هر حال الکامپ طی سال های گذشته با انواع تحریم شرکت ها، دو تکه شدن در اجرا و مشکلات دیگر مواجه شده تا در تقویم نمایشگاهی کشور و در لیست عملکردها باقی بماند.
سازمان نظام صنفی رایانه ای نیز همواره تلاش داشته برگزاری الکامپ را به عهده بگیرد. امسال نیز این سازمان مراودات و اعتماد سازیهای خود برای اجرای این نمایشگاه را در قالب نشست های مختلف و ارایه طرح اجرایی با سازمان توسعه تجارت دنبال کرده که در آخرین نشست، سازمان توسعه تجارت وزارت بازرگانی به عنوان متولی، تصمیم نهایی و تعیین تکلیف را منوط به جلسه ای در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرده است، یعنی جایی که چند نهاد و تشکل خصوصی ، اما مخالف سازمان نظام صنفی در آنجا هستند.
علت اتخاذ چنین تصمیمی به اختلافات درونی بخش خصوصی باز میگردد که به هر طرف ماجرا برگزاری نمایشگاه واگذار شود طرف دیگر معترض شده و اقدامات خاص خود را خواهد داشت.
به هر تقدیر شواهد، نمایانگر عاقبت مناسبی برای الکامپ شانزدهم نیست. اما آنچه از این مناقشه بی نتیجه نصیبمان میشود ، فرصت سوزی و نارضایتی شرکت ها، مردم و مخاطبان این نمایشگاه خواهد بود. بدیهی است در صورت ناتوانی در برقراری اجماع و توازن لازم در برگزاری الکامپ با مشارکت حداکثری بخش خصوصی، هر سه سوی ماجرا مقصر بوده و باید پاسخگوی عملکرد و میزان نقش خود در این عدم توفیق باشند.
منبع : فناوران
- ۸۹/۰۵/۰۲