هک شدن Gmail جنجال رسانهای است
آیتی آنالیز - در حالیکه شرکت گوگل رسماً به مشترکان سرویس جی-میل خود در ایران توصیه کرده است به منظور مقابله با حمله سایبری رمزهای عبور جی-میلهای خود را تغییر دهند، قائم مقام مرکز تخصصی آپا (آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه ای) در دانشگاه صنعتی اصفهان بحث هک شدن پست الکترونیکی جیمیل (gmail) کاربران ایرانی که در روزهای اخیر توسط برخی رسانه های خارجی مطرح شده است را یک جنجال رسانه ای دانست.
شرکت گوگل به مشترکان سرویس جی-میل خود در ایران توصیه کرده است به منظور مقابله با حمله سایبری که بخش بزرگی از کشور را تحت تاثیر خود قرار داده، رمزهای عبور جی-میلهای خود را تغییر دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، هفته گذشته گوگل به کاربران ایرانی خود خبر داد قربانی حمله سایبری شده اند که به سرویس جی-میل در ایران انجام گرفته است. گوگل اعلام کرد شاید هکرها توانسته باشند به لینک میان کاربر و جی-میل نفوذ پیدا کرده باشند. این حمله بزرگ سایبری به کاربران جی-میل در ایران می تواند جدید ترین نشانه از دشواری و پیچیدگی محافظت از شبکه در جهان به شمار رود.
شرکت گوگل در وبلاگ رسمی خود اعلام کرد: "ما هفته گذشته متوجه شدیم شرکتی هلندی که مسئولیت تایید اعتبار وب سایتها را به عهده دارد ارتباطات اینترنتی بسیاری از کاربران ایرانی به ویژه کاربران جی-میل را با خطر مواجه کرده است. با وجود اینکه سیستمهای داخلی خود شرکت گوگل دچار اختلال نشده، ما به صورت مستقیم با تمامی کاربرانی که مورد حمله سایبری قرار گرفته اند ارتباط برقرار می کنیم و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار می دهیم زیرا اولویت اصلی ما محافظت از حریم خصوصی و ایمنی کاربران گوگل است."
در اواسط ماه جولای سیستمهای شرکت هلندی "دیجی نوترا" هک شدند و اسناد امنیتی تعدادی از دامنه های آن به سرقت رفتند. اسناد ربوده شده به سرعت و پس از آگاهی از سرقت انجام گرفته باطل شدند اما یکی از این اسناد که به گوگل اختصاص داشته است به تازگی و پس از اخطار دولت هلند باطل شده است.
بر اساس گزارش رویترز، گوگل که هفته گذشته کاربران ایرانی خود را از وجود این خطر اعلام کرده است، روز پنجشنبه به صورت رسمی به تمام کاربران ایرانی خود توصیه جدی کرده است که برای محافظت از خود و اطلاعات شخصی شان چندین مرحله امنیتی از جمله تغییر دادن رمز ورود و تایید دوباره گزینه های بازیافت حساب کاربری را انجام دهند.
هک جیمیل جنجال رسانه ای است
اما در همین حال قائم مقام مرکز تخصصی آپا (آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه ای) در دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: بحث هک شدن پست الکترونیکی جیمیل (gmail) کاربران ایرانی که در روزهای اخیر توسط برخی رسانه های خارجی مطرح شده بیشتر یک جنجال رسانه ای است.
'مهدی بهروزی' در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: گمانه هایی که توسط این رسانه ها درباره این موضوع مطرح می شود بیشتر سیاسی و جنگ روانی است.
به گفته وی به نظر می آید هدف از مطرح کردن موضوع سرقت گواهینامه های امنیتی یک شرکت نیمه دولتی هلندی و ادعای هک شدن 300 هزار اکانت جیمیل کاربران ایرانی، ایجاد جنگ روانی و مجازی علیه برخی دولتهاست.
وی با اشاره به اینکه همواره امکان هک شدن حساب کاربران در سرویس های مختلف اینترنتی مانند پست الکترونیکی وجود دارد اظهار داشت: سرویس جیمیل از حدود چهار ماه گذشته به صورت مستمر به کاربران خود درباره رعایت مسائل امنیتی هشدار داده است.
این کارشناس با بیان اینکه لازم است کاربران به هشدارهای داده شده که بیشتر مبنی بر تغییر رمز عبور است دقت کنند و آنها را جدی بگیرند افزود: برخی موارد نیز هشدارهایی مبنی بر ریسک دار بودن ورود به صفحات اینترنتی اعلام می شود که باید آن را نیز جدی گرفت.
بهروزی با اشاره به اینکه راههای زیادی برای نفوذ به حساب آنلاین کاربران در شبکه اینترنت وجود دارد گفت: سرقت گواهینامه های امنیتی ، حملات فیشینگ و حملات رمز نگاری از جمله این روشهاست.
وی توضیح داد: در حملات فیشینگ ، نفوذگران با ایجاد یک صفحه مشابه صفحات اینترنتی به سرقت اطلاعات کاربران می پردازند.
بهروزی ادامه داد: بنابراین لازم است کاربران هنگام ورود به برخی صفحات که باید شناسه کاربری و رمز عبور وارد کنند مانند پست الکترونیکی یا صفحات بانکی دقت کنند که آیا آدرس اینترنتی صفحه مورد نظر صحیح است یا خیر.
وی تاکید کرد: یکی از بهترین و مطمئن ترین راهها برای جلوگیری از سوء استفاده از نفوذ هکران، به روز کردن سرویس های مرورگر اینترنت است.
حدود یک ماه گذشته برخی رسانه های خارجی با مطرح کردن ادعای حمله به کاربران اینترنت در ایران آن را عملیاتی بی سابقه مطرح کرده اند.
به گفته آنها در این عملیات به اطلاعات شخصی حدود 300 هزار کاربر اینترنتی در ایران دستبرد زده شده و هکرها گواهینامههای دیجیتالی شرکتی هلندی را جعل کرده و از این راه توانستهاند به گستردگی و به آسانی به اطلاعات صدها هزار کاربر در ایران دست یابند.
- ۹۰/۰۶/۱۹