واگذاری زودتر از موعد سیمکارت چه شد
چندی پیش مسوولان مخابرات از واگذاری زودتر از موعد سیمکارتهای ثبتنامی سال 84 خبر دادند که قرار بود طبق زمانبندی قرعهکشی صورت گرفته در خردادماه سال 86 پایان یابد؛ اما با توجه به وعدههای داده شده، قرار است واگذاری این هفت میلیون سیمکارت زودتر از موعد و در صورت امکان تا انتهای امسال انجام شود؛ با وجود این تاکنون در مورد چگونگی این واگذاریها اطلاعرسانی مناسبی انجام نشده، در حالی که متقاضیان میخواهند بدانند روال واگذاری زودتر از موعد چگونه است و چه زمانی باید برای دریافت سیمکارت خود مراجعه کنند؟
به گزارش (ایسنا)، محمد سلیمانی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - چندی پیش با بیان اینکه 7 میلیون سیمکارت ثبتنامی را زودتر از موعد مقرر به متقاضیان واگذار میکنیم، گفته بود: اگر مشکلات پیمانکاری نداشته باشیم و پیمانکاران کارهایشان را به خوبی انجام دهند، برای ارایهی سیمکارتهای 360 هزار تومانی حتی زودتر از پایان سال مشکلی نخواهیم داشت.
وی همچنین در مصاحبهی دیگری به ایجاد ظرفیت و زیرساختهای مناسب برای حدود هفت میلیون شمارهی ثبتنامی بهمنماه 84 اشاره و عنوان کرده بود: تمامی تلاش وزارت ارتباطات آماده ساختن زیرساخت و ظرفیت مناسب برای واگذاری حدود هفت میلیون شماره متقاضیان است؛ همچنین با اتمام واگذاری این هفت میلیون شمارهی ثبتنام شده در سال گذشته تا پایان سال جاری، ثبتنام دوباره از متقاضیان بدون محدودیت آغاز میشود.
اظهارات وی و سخنان وحید صدوقی - مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار - که چندی پیش اعلام کرد، برنامهی داخلی شرکت ارتباطات سیار این است که سیمکارت 70 درصد شهرها تا مهرماه واگذار شود و بعد از آن واگذاری اولویتها، جلو بیفتد و سیمکارتهای بخش عمدهی شهرهایی که در اولویتهای پایانی قرار دارند، تا مهرماه خارج از نوبت واگذار میشوند، انتظاراتی را برای ثبتنام کنندگان ایجاد کرده که سیمکارتهای خود را زودتر از موعد مقرر خود دریافت خواهند کرد؛ این درحالی است که با وجود سوالات متعدد متقاضیان هنوز پاسخ شفاف و زمان دقیق و چگونگی این واگذاریها اعلام نشده و تنها وعده داده شده است.
صدوقی در پاسخ به خبرنگار ایسنا در مورد چگونگی این جریان اظهار داشت که امکان جلو انداختن اولویتها از مهرماه وجود دارد.
او تصریح کرد: سیمکارتهای بخش عمدهی شهرهایی که در اولویتهای پایانی قرار دارند، تا مهرماه خارج از نوبت واگذار میشود و معمولا عمدهی استردادیها به اولویتهای پایانی مربوط است و تعداد متقاضیان این اولویتها کمتر از 80 هزار نفر است، به خاطر همین امکان جلو انداختن اولویتها از مهرماه وجود دارد.
این در حالی است که وفا غفاریان - رییس هیات مدیرهی شرکت مخابرات ایران - در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران، در اینباره اظهار داشت: واگذاری سیمکارتها چه مطابق با قرعهکشی و اولویتها باشند یا زودتر از موعد مقرر انجام گیرد، مستلزم توسعهی ظرفیت شبکه است.
او افزود: به دنبال توسعهی ظرفیت شبکه زودتر از زمانبندهای اعلام شده هستیم، از این رو هر شهرستانی که سریعتر بتواند توسعه را به پایان برساند، متناسب با آن زمان واگذاری سیمکارتها زودتر انجام خواهد شد؛ از سویی نیز واگذاری زودتر از موعد مستلزم همکاری تمام عناصر یک استان مانند شهرداری، ادارهی برق و سازمانهای مربوطه با شرکت مخابرات آن استان است.
غفاریان با اشاره به اینکه تا به امروز جمعا واگذاری 531 شهر، صفر شده است، گفت: در حال حاضر در حدود یک میلیون و 380 هزار سیمکارت در کل کشور به متقاضیان واگذار شده است. بنابراین هر ماه از کلیهی استانها استعلامی گرفته میشود تا مشخص شود که چه اندازه توانستهاند ظرفیت شبکه را در شهرهای خود بیش از برنامه توسعه دهند که متناسب با آن انجام واگذاری سیمکارتهای زودتر از موعد را اعلام میکنیم.
وی ادامه داد: امیدواریم تا مهرماه جاری تمام شهرستانهایی که توانستند ظرفیتهای شبکه را به حد قابل قبولی برسانند، تمامی سیمکارتها واگذار شود؛ تنها شهرهای بزرگ مانند تهران باقی میماند که سعی خواهیم کرد از این تاریخ به بعد با توجه به فضای موجود اولویتهای اضافی و پیش از نوبت به ویژه در تهران اعلام میکنیم.
- ۸۵/۰۵/۲۳