ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وایمکس « مبین‌نت» راه افتاد

| يكشنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۸۸، ۰۱:۲۹ ب.ظ | ۰ نظر

مسعود فیاضی - رضا گرامی، مدیر روابط عمومی شرکت مبین‌نت، به معرفی شرکت مبین‌نت و شرکای آن و ویژگی‌ها و کاربردهای سرویس وایمکس پرداخت.

وی گفت: شرکای شرکت مبین‌نت در ایران، شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران، شرکت توسعه و پژوهش ناجی و شرکت صنایع ارتباطی پایا هستند.

گرامی افزود: شرکت مبین‌نت در زمستان سال 1387 با کسب امتیاز 1060 میلیارد ریالی توانست مجوز راه‌اندازی سرویس وایمکس را در 30 مرکز استان کشور به عنوان تنها اپراتور سراسری سرویس وایمکس دریافت کند.
وی با بیان اینکه وایمکس یک سرویس

« باند پهن» است گفت: در حال حاضر این سرویس به صورت آزمایش راه‌اندازی شده است. مدیر روابط عمومی شرکت مبین‌نت درباره کاربردهای این سرویس گفت: وایمکس در مراکز آموزشی، اقتصادی، تجاری کاربرد دارد. بیمارستان‌ها و آتش‌نشانی‌ها و واحدهایی که در حال حرکت دارند مانند آمبولانس و ماشین آتش‌نشانی می‌توانند از این سرویس بهره‌مند شوند.

هچنین بانک‌ها، ادارات، بورس، خطوط انتقال نفت و نیرو و همچنین در دولت الکترونیکی این سرویس می‌تواند کاربرد داشته باشد.

وی درباره کاربرد دیگر وایمکس افزود: نمونه گسترده کاربرد وایمکس نیز در VPN است که تمامی اجزای یک سازمان گسترده بدون محدودیت در مکان‌های جغرافیایی مختلف با هزینه اندک با ارتباط مبتنی بر IP می‌توانند با سازمان مرکزی‌شان ارتباط داشته باشند.
وایمکس در ایران

رضا گرامی درباره تعداد مشترکان اینترنت در کشور گفت: ایران در سال 2000 میلادی در حدود 250 هزار نفر کاربر اینترنت داشته است که این تعداد در پایان سال 2009 از 32 میلیون نفر هم بالاتر رفته است.

وی با بیان اینکه از این 32 میلیون نفر فقط 600 هزار نفر از سرویس باند پهن استفاده می‌کنند، گفت: علت این محدودیت این است که باند پهن در کشور ما از طریق DSL اجرا می‌‌شود و DSL در ایران با محدودیت‌هایی از جمله پر بودن پورت‌های مخابراتی، عدم پوشش‌دهی سرویس در تمام مراکز روبه‌رو است.

وی افزود: بر اساس گزارش رسمی مرکز آمار، ضریب نفوذ اینترنت در کشور در سال 2000 در حدود 8/3 درصد بوده است که این میزان در سال 2009 به 5/48 درصد رسیده است و با اینکه ضریب نفوذ اینترنت در ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته، پایین است، 32 میلیون کاربر اینترنت در کشور جود دارد.
پارامترهای موفقیت وایمکس در ایران

وی درباره پارامترهای موفقیت وایمکس در ایران گفت: ایران رتبه اول کاربر اینترنت را در منطقه خاورمیانه دارد، اما ضریب نفوذ «باند پهن» در ایران پایین است. مناطقی که اپراتورهای ADSL پوشش نداده‌اند، به وسیله وایمکس پوشش داده خواهد شد. ایران بیش‌ترین جمعیت جوان را در دنیا دارد و دولت هم تصمیم گرفته موانع سرمایه‌گذاری در این بخش را کاهش دهد. همچنین سرویس‌های متنوعی را می‌توان در بستر وایمکس ارایه کرد. علاوه بر این، وایمکس هزینه بالای توسعه شبکه سیمی را ندارد.
استراتژی‌های مبین‌نت در ارایه وایمکس

گرامی، درباره استراتژی‌های مبین‌نت در ارایه وایمکس افزود: ما به تمامی مراکز آموزش عالی برای بومی کردن و توسعه زیرساخت‌های شبکه وایمکس و همچنین به تمامی سازمان‌هایی که می‌توانند بر بستر وایمکس خدمات بدهند (صداو سیما برای ایجاد IP TV و مخابرات برای ایجاد IP Phone ) فراخوان همکاری داده‌ایم. به تمامی بانک‌ها هم اعلام کرده‌ایم تا سرویس‌ها و اطلاعاتشان را از طریق وایمکس ارایه دهند.
امکانات دیگر

مدیر روابط عمومی شرکت مبین نت گفت: از دیگر امکانات وایمکس Voice Over IP و IP Phone است که امکان گسترش شبکه تلفن را با هزینه بسیار پایین فراهم می‌کند. سرویس تلفن اینترنتی یا Voic Over IP که مشتریان شخصی، مسکونی و تجاری بدون محدودیت ارایه می‌شود.

وی افزود: در مرحله دوم بعد از فاز آزمایشی خدمات درمانی و اورژانسی، آموزش از راه دور، IP TV و سرویس‌هایی ویدیویی و نظارت ویدیویی را ارایه می‌کنیم.

وی درباره تلویزیون اینترنتی گفت: تلویزیون اینترنتی که امکان ارایه محتوا تلویزیونی بر بستر IP فراهم می‌کند و از ویژگی‌های آن می‌توان به دریافت ویدیوهای درخواستی، استفاده از سینمای مجازی و دیدن فیلم‌های سینمایی همزمان با اکران عمومی بر بستر IP TV اشاره کرد.

هچنین محمد جعفر ذبیحی، مدیر عامل گسترش الکترونیک مبین و عضو هیات مدیره شرکت مبین‌نت درباره راه‌اندازی آزمایشی وایمکس گفت: بعد از گذراندن مراحل تست و گرفتن مجوزهای لازم هر چه زودتر این سرویس را به مردم ارایه می‌کنیم.

وی افزود: یکی از مشکلات توسعه اینترنت مداخل ورود پهنای باند به کشور است و اگر بتوانیم با تعامل با زیرساخت، پهنای باند جداگانه دریافت کنیم، محدودیت‌ها و مشکلات توسعه اینترنت مرتفع می‌شود.

وی همچنین درباره تعرفه وایمکس گفت: سازمان تنظیم مقررات باید این تعرفه را مشخص کند و جلسات نهایی تعیین تعرفه در حال برگزاری است.
هزینه واگذاری وایمکس

ذبیحی درباره میزان سرمایه‌گذاری و هزینه مبین‌نت برای سرویس وایمکس گفت: اگر 4 درصد کل استفاده کنندگان باند اینترنت در کشور از وایمکس استفاده کنند و 50 درصد از این افراد از مشترک مبین‌نت باشند باید علاوه بر 106 میلیارد هزینه حق‌ امتیاز، در حدود 270 میلیون دلار هم برای تامین تجهیزات شبکه در مدت 3 سال پیش رو در نظر گرفته شود.
پوشش 70 درصدی مراکز استان‌ها در مرحله اول

همچنین فریبرز نژاد دادگر، قایم مقام مدیرعامل و معاون عملیات شرکت، در پاسخ به سووال خبرنگار فناوران در مورد اینکه نحوه پوشش‌دهی سرویس وایمکس مبین‌نت در استان‌ها به چه صورت است، گفت: شبکه وایمکس ما در چند مرحله ارایه می شود. فاز اول تا حدود خرداد ماه در مراکز استان‌ها است که به صورت 70 درصد پوشش زیرسقف (Indoor) خواهد بود. در مراحل بعدی این پوشش را اضافه و به شهرهای دیگر استان نیز می‌بریم.

وی همچنین در بخش دیگری از این نشست افزود: در حوزه اینترنت ما تصمیم نداریم مانند بقیه توزیع کنندگان اینترنت کلاه سر مردم بگذاریم و امیدواریم به اندازه‌ای که سرویسی می‌دهیم پول بگیریم و بازار را به تعادل برسانیم.
قصد ارایه سرویس Mibility را نداریم

وی درباره دریافت مجوز Mibility وایمکس افزود: هنوز نتوانسته‌ایم مجوز Mibility وایمکس را از رگولاتوری دریافت کنیم و تا تکلیف اپراتور سوم موبایل در کشور مشخص نشود و شرایط دیگری که حاکم بر این پروانه است تعیین نشود، فعلا قصد ارایه سرویس Mibility را نداریم.

نژاد دادگر درباره ارایه سرویس وایمکس توسط شرکت‌های PAP گفت: به نظر من شرکت‌های PAP اگر در زمینه ارایهADSL سرمایه‌گذاری کنند، خدمت بزرگی به کشور می‌کنند و لزومی ندارد در حوزه وایمکس سرمایه‌گذاری کنند.
بازار هدف ایرانسل با ما فرق دارد

قایم مقام مدیرعامل شرکت مبین‌نت گفت: ما با ایرانسل هیچ رقابتی نداریم و در یک بازار آزاد فعالیت می‌کنیم و مشتری و بازار هدفمان فرق می‌کند و از فرهنگ‌سازی و تبلیغات گسترده ایرانسل نیز سپاسگذاریم.

وی افزود: ما یک سری اطلاعات پیرامون SLA- توافتنامه سطح ارایه خدمات-و نوع سرویس به رگولاتوری ارایه دادیم که در حال بررسی است و در تلاشیم از زیرساخت SLA را بگیریم؛ SLA را پیوست قراردادهایمان برای هر سرویس خواهیم داد تا براساس این قرارداد سرویس را به مشتریان ارایه دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در مرحله اول راه‌اندازی و پایش فرکانس در بعضی مناطق تداخل فرکانس وجود داشت، ولی سازمان تنظیم مقررات در حال پیگیری این موضوع است که در برخی مناطق رفع شده و خیلی مشکل خاصی در راه‌اندازی شبکه‌ برای ما ایجاد نکرده است.

  • ۸۸/۱۱/۱۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">