ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ورود رگولاتوری به موضوع پیامک‌های تبلیغاتی

| دوشنبه, ۱۴ شهریور ۱۳۹۰، ۰۳:۱۸ ب.ظ | ۰ نظر

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از راهکاری خبرداد تا با هماهنگی اپراتورهای موبایل پیامهای کوتاه تبلیغاتی در ساعات غیر معمول به دست مشترکان نرسد و تاکید کرد رگولاتوری بر عملکرد اپراتورهای موبایل در عرصه ارسال پیامکها نظارت می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، شیوه ارسال پیامک‌های تبلیغاتی به تلفن‌های همراه و افزایش روزافزون تعداد این پیامک‌ها بدون اجازه مشترکان در تمامی ساعات شبانه ‌روز و حتی نیمه‌های شب، مورد انتقاد بسیاری از مشترکان است و در این میان این سوال مطرح می شود که چه سازمانی مسئول ارسال پیامک های تبلیغاتی و محتوای این پیامکهای است و آیا نظارتی بر ارسال این پیامکها وجود دارد یا خیر؟

کارشناسان معتقدند که ارسال پیامک بدون رضایت مشترک نوعی مزاحمت تلقی شده و با توجه به اینکه این مزاحمت توسط دستگاه‌های مخابراتی صورت می‌پذیرد وفق ماده 641 قانون مجازات اسلامی قابل پیگرد است اما متاسفانه حتی مسئولان ذیربط این حق را به مشترکان خود نمی‌دهند تا برای رعایت حقوق آنها حداقل در ساعات نیمه شب از ارسال این قبیل پیامک‌ها خودداری کرده و ارسال آن را به ساعات کاری روزانه محدود کنند.

این در حالی است که مسئولان شرکت مخابرات ایران معتقدند تعداد پیامکهای تبلیغاتی که برای کاربران موبایل ارسال می شود آنقدر نیست که باعث شکایت مشترکان شود و میانگین ارسال پیامک انبوه و تبلیغاتی برای هر مشترک کمتر از 2 پیامک در هفته است.

نظارت بر پیامکهای تبلیغاتی؛ وزارت ارشاد مسئول محتوای پیامکها

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتگو با خبرنگار مهر از برنامه های این سازمان برای نظارت بر عملکرد اپراتورهای موبایل در عرصه پیامکهای انبوه خبر داد و گفت: باید راهکار خاصی درنظر گرفته شود تا دیگر شکایتی از سوی مردم برای دریافت این پیامکها در ساعات مختلف شبانه روز نداشته باشیم.

حسن رضوانی با بیان اینکه ارسال پیام کوتاه از نظر فنی دارای اشکال نبوده و در صورتی که محتوای آن مغایر با اصول و موازین کشور باشد نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرجع آن خواهد بود، افزود: ارسال پیام های تبلیغاتی از سوی اپراتورهای موبایل کشور ممنوع نیست اما اینکه این پیامک ها برای مشترکان ایجاد مزاحمت کند مساله ای است که اپراتورها باید پاسخگوی آن باشند.

رضوانی با تاکید براینکه مشترکان برای غیرفعال سازی این سرویس باید تقاضای خود را به مراکز تماس اپراتورهای موبایل مطرح کنند، اضافه کرد: لزوم اطلاع رسانی جامع و کامل از سوی این اپراتورها در این زمینه کاملا احساس می شود.

معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه برای ارسال پیامکهای انبوه از امکانات و ظرفیتهای خالی شبکه استفاده می شود، افزود: این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد و راهکاری ارائه شود تا با هماهنگی اپراتورها، پیام کوتاه تبلیغاتی در ساعاتی غیر از ساعات معمول به دست مشترکان نرسد.

وی گفت: پیامک انبوه در صورتی نقض حقوق شهروندی محسوب شده و از سوی رگولاتوری قابل پیگیری خواهد بود که دادستان کل به عنوان مدعی العموم این پرونده را به جریان بیاندازد و از رگولاتوری بخواهد در این باره اقدامات کنترلی انجام دهد.

اجرای قوانین مطبوعات برای پیامکهای انبوه و تبلیغاتی

این در حالی است که مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران پیش از این در گفتگو با مهر تاکید کرد که پیامکهای تبلیغاتی پس از ساعت 12 شب ارسال نمی شود و امکان دریافت آن در ساعات نیمه شب بعید به نظر می رسد مگرآنکه موبایل مشترک مقصد خاموش بوده و یا خارج از محدوده سرویس دهی باشد که پیامک در سیستم ذخیره شده و بعد از این زمان به مشترک می رسد.

داوود زارعیان معتقد است که برخی پیمانکاران فرعی ارسال پیامک نسبت به پیامکهای با محتوای غیرقانونی اقدام می کنند اما شرکت ارتباطات سیار در چارچوب برخی قوانین فعالیت پیمانکاران را تعیین می کند به این معنی که همانند قوانین حوزه مطبوعات، قوانینی برای پیامک های انبوه نیز جاری است.

وی گفت: پیامکهای ارسالی نباید مغایر با قوانین کشور باشد، تشویش اذهان عمومی را در پی نداشته باشد و روحیه مصرف گرایی را ترویج ندهد و نگرانی و استرس برای مشترکان به همراه نداشته و با مسائل شرعی در تناقض نباشد.

  • ۹۰/۰۶/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">