وزارت صنایع به دنبال مقابله با کرم جاسوس صنعتی
معاون برنامه ریزی وزیر صنایع با اشاره به ورود کرم جاسوس به سیستمهای صنعتی کشور، از تشکیل تیم مشترکی از وزارتخانههای صنایع و ارتباطات جهت مقابله با این کرم خبر داد و گفت: واحدهای صنعتی برای حفاظت از اطلاعات تولیدیشان باید از اتصال رایانههای خود به اینترنت جلوگیری کنند.
محسن حاتم اظهار داشت: حمله کرم جاسوس به سیستمهای صنعتی کشور به تأیید رسیده ولی این موضوع که چقدر از سیستمهای صنعتی به این کرم آلوده شدهاند، در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه هنوز برآوردی از میزان آلودگی سیستمهای صنعتی به این کرم جاسوس نداریم، تصریح کرد: راههای مختلفی برای مبارزه با این کرم وجود دارد و به این منظور تیمی متشکل از کارشناسان وزارتخانههای صنایع و ارتباطات تشکیل شده است.
حاتم ادامه داد: انتقال کرم جاسوس از طریق شبکههای اینترنتی و پرتهای قابل حمل صورت میگیرد و رایانههای صنعتی مقصد اصلی حمله این ویروس بودهاند.
وی با بیان اینکه کامپیوترهای صنعتی وظیفه کنترل سیستمهای صنعتی را بر عهده دارند، تأکید کرد: این نوع سیستمها نباید به هیچ عنوان به اینترنت متصل شوند هرچند ممکن است کرم جاسوس از روشهای دیگر مانند فلش و یا سی.دی به سیستمها منتقل شده باشد.
وی افزود: سروری که در اتاق کنترل یونیت یک کارخانه صنعتی وجود دارد نباید به هیچ عنوان اتصالی به اینترنت و یا حتی شبکههای داخلی داشته باشند.
معاون برنامه ریزی وزیر صنایع تصریح کرد: اگر سیستمی با اینترنت ارتباط داشته و مورد حمله کرم جاسوس قرار گرفته است، باید سریعا مورد بازبینی و رفع مشکل قرار گیرد.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به پیشرفته بودن کرم جاسوس حمله کننده به سیستمهای صنعتی ایران، آیا امکان مقابله با این کرم به راحتی امکانپذیر است؟ افزود: در گذشته کرمهای پیشرفتهتر از این نیز به سیستمهای صنعتی کشور حمله ور شدهاند که مقابله با آنها صورت گرفته است.
وی تأکید کرد: متخصصین حوزه نرمافزار در ایران از قابلیتهای بالایی برخوردارند و میتوانند با کرم جاسوس حمله کننده مقابله کنند.
حاتم ادامه به خبرگزاری فارس گفتد: واحدهای صنعتی باید اقدامات امنیتی لازم را در خصوص حفظ اطلاعات خود انجام دهند و به همین دلیل هیچ یک از رایانههای صنعتی نباید در تماس با اینترنت باشند.
- ۸۹/۰۵/۲۷