ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

یکی از حقوق ابتدایی شهروندی این است که در ازای پولی که پرداخت می‌کنید خدمات درستی را از سوی فروشندگان دریافت کنید.

به تازگی دوستی از مأموریتی کاری در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس که شاید تنها 50 سال از عمر تأسیسش بیشتر نمی‌گذرد، به ایران بازگشته بود.

برای آنکه به او "سفر بخیر"ی گفته باشیم و چند روزی ندیدن هم دیگر را جبران کنیم به دیدنش رفتیم و بعد از گپ و گفت اولیه سر میزی نشستیم تا نوشیدنی گرمی بخوریم و از چند و چون سفرش برایمان بگوید. وقتی دور یک میز نشستیم دیدیم تلفن همراه خودش را عوض کرده و گوشی زیبایی را روی میز گذاشت.

زمانی که از او نحوه تغییر گوشی همراهش را جویا شدم،‌گفت: تلفن همراهم به زمین خورد و چون امکان تعمیر آن را نداشتم، مجبور شدم در حین سفر هزینه کنم و گوشی جدیدی بخرم.

وی تعریف کرد به یکی از فروشگاه‌ها که نمایندگی چند برند معتبر گوشی تلفن همراه را داشت مراجعه کردم و به صاحب مغازه فهماندم که یک گوشی در محدوده قیمت 300 دلار می‌خواهم.

فروشنده فروشگاه نیز 10 نوع گوشی از 3 برند معتبر را روی میز گذاشت و حدود 75 دقیقه برایم وقت گذاشت. دست آخر با فراغ بال و خاطری آسوده بهترین انتخاب را انجام دادم و راضی از انتخابی آگاهانه یک گوشی تلفن همراه خریدم.

اما نکته جالب حرف‌های او مجموعه اتفاقاتی بود که پس از پرداخت پول گوشی تلفن همراه برای دوستمان افتاد که جای بسی تأمل و تعقل دارد.

او می‌گفت: پس از خرید گوشی تلفن همراه می‌خواستم از مغازه خارج شوم که یکی از فروشندگان با ظاهری آراسته‌تر از فروشنده اول، مرا به بخش دیگری از فروشگاه منتقل کرد که در آن قسمت 2 نفر از متصدیان فروشگاه حضور داشتند.

وی ادامه داد: در کمال تعجب از این حرکت، دلیلش را پرسیدم که این افراد مدعی شدند یکی از شرایط گارانتی گوشی خریداری شده، آموزش خریدار درباره نحوه استفاده از گوشی تلفن همراه است.

القصه 2 متصدی این فروشگاه 120 دقیقه تمام کارکردهای گوشی تلفن همراه را برای من توضیح دادند، فارغ از اینکه من به درستی زبان آنها را نمی‌فهمیدم.

از محل کار دوستمان پس از چند ساعتی خارج شدیم اما فکرمان مشغول بود که به راستی جای خالی آموزش نحوه استفاده از وسایل مختلفی که در بین‌مان وجود دارد را چه کسی قرار است پر کند؟

بارها شاهد آن بوده‌ایم که فردی گوشی تلفن همراه یا حتی کامپیوتر قابل حملی را با قیمتی بیشتر از یک میلیون تومان خریداری کرده است اما هیچ کس وقت کوچکی هم برای آموزش دادن به وی درباره نحوه استفاده صحیح از آن را نداشته است.

لزوم توجه به این موضوع زمانی بیشتر خود را نشان می‌دهد که یکی از شرایطی که در برگه‌های گارانتی برخی از محصولات خریداری شده قید می‌شود و براساس آن شرکت متعهد شده به پرداخت خسارت ناشی از خرابی دستگاه، با استفاده از این بند خود را از دادن خسارت مبرا می‌داند اشاره به این نکته است که "خرابی ناشی از عدم استفاده صحیح از دستگاه شامل گارانتی نمی‌شود"...

به هر تقدیر به نظر نگارنده شایسته است مسئولان بخش‌های مختلف کشور از جمله اصناف، واحدهای فروشگاهی را ملزم کنند تا مدت زمانی را به مبحث آموزش درباره نحوه استفاده از کالای خریداری اختصاص دهند.به طور قطع یکی از مباحث مربوط به "حقوق شهروندی" این است که یک شهروند در قبال پولی که می‌پردازد امکانات خوبی را دریافت کند و آموزش دیدن درباره کالای خریداری شده در همین مقال می‌گنجد.

*سید اسد رجبی

  • ۹۰/۰۶/۱۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">