پاسخ فیسبوک به انتقاد تند مدیر سابقش
به دنبال انتقادهای بی سابقه یکی از مدیران ارشد سابق فیس بوک از عملکرد این شبکه اجتماعی در جهت تخریب جوامع، فیس بوک در اقدامی بی سابقه و به سرعت پاسخ وی را داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورج، این پاسخ بر خلاف تصور تند یا کوبنده نیست و در آن حتی همه ادعاهای طرح شده نیز رد نشده است.
سخنگوی فیس بوک در این مورد گفته است: چامات پالیهاپیتیا معاون اول سابق فیس بوک در زمینه رشد تعداد کاربران بیش از شش سال است که در فیس بوک حضور ندارد. زمانی که وی در فیس بوک بود تمرکز ما متوجه ایجاد تجارب جدید در این شبکه اجتماعی و رشد فیس بوک در سراسر جهان بود.
وی افزوده است: فیس بوک از آن زمان تا به حال به شرکت بسیار متفاوتی مبدل شده و ما همزمان با رشد خود دریافته ایم که مسئولیت های مان هم باید همزمان رشد کنند.
سخنگوی فیس بوک از انجام تحقیقات و همکاری با متخصصان و اساتید دانشگاه در این زمینه خبر داده و افزوده: برای بررسی تاثیرات اجتماعی فیس بوک تحقیقات عمیق و گسترده ای صورت گرفته و این شرکت مدعی است که از نتیجه این تحقیقات در فرایند توسعه محصولات فیس بوک استفاده شده است. ما مایل به کاهش میزان سود خود هستیم تا مطمئن شویم سرمایه گذاری های درستی صورت گرفته است.
مارک زاکربرگ مدیرعامل فیس بوک پیش از این در ماه نوامبر گفته بود: حفاظت از جامعه آمریکا در مقایسه با به حداکثر رساندن سودمان اهمیت بیشتری دارد. فیس بوک متعهد به اختصاص منابع بیشتری برای مقابله با گسترش اخبار جعلی و سوءاستفاده از این شبکه اجتماعی است.
پشیمانی مدیر اجرایی سابق فیسبوک از ایجاد این شبکه اجتماعی
چامات پالیهاپیتیا، یکی از مدیران اجرایی سابق فیسبوک، اخیرا در مصاحبه ای با پشیمانی از ایجاد این شبکه اجتماعی اعلام کرد ابزارهایی مانند فیسبوک و توییتر در حال از بین بردن جامعه هستند. چامات که در سال 2007 به فیسبوک پیوسته بود و به عنوان معاون بخش گسترش کاربران این شبکه منصوب شد در سخنرانی خود در مراسمی در بین دانش آموختگان اقتصاد دانشگاه استنفورد اعلام کرد به نظر او آنها ابزاری ایجاد کرده اند که در حال از هم پاشیدن تار و پودهای اجتماع است.
او در انتقادات خودنه نها فیسبوک، بلکه طیف گسترده تری از اکوسیستم آنلاین جهان را مورد هدف قرار داده است. به عقیده چامات، بازخوردهای کوتاه مدت و احساسی در شبکه های احتماعی در حال آسیب رساندن به نحوه تعامل انسان ها در جوامع هستند. چامات اعتقاد دارد ابزارهایی مانند لایک کردن باعث کاهش اعتماد، انتشار اطلاعات نادرست، عدم همکاری بین مردم و به هم خوردن تعاملات در جامعه شده است و این تنها به آمریکا محدود نمی شود. برای مثال او به خبر نادرستی اشاره کرد که چندی پیش در هند و در شبکه واتس اپ منتشر شده و به اشتباه باعث مرگ 7 نفر به گمان کودک آزاری شده بود. البته چامات در بخش دیگری از سخنان خود، رویکرد کلی فیسبوک در جهان را مثبت ارزیابی کرده اما عنوان کرد به کودکان خود اجازه استفاده از شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک را نخواهد داد.
به گزارش سخبافزار، چامات پس از شان پارکر، یکی از اولین سرمایه گذاران فیسبوک و آنتونیو گارسیا مارتینز، مدیر سابق بخش محصولات این کمپانی، سومین عضو سابق هیات اجرایی و مدیریتی فیسبوک است که به انتقاد از آن می پردازد. پارکر در ماه نوامبر فیسبوک را به ایجاد ضعف و آسیب رساندن به انسان ها متهم کرده بود و مارتینز هم کتابی با عنوان Chaos Monkey درباره خلاف گویی های فیسبوک درباره توانایی تاثیرگذاری این شبکه اجتماعی بر روی کاربران و مردم جهان منتشر کرده بود.