پرسش و پاسخ زنده مذهبی از طریق تلفن همراه
نرمافزار ارتباط شیعی در کنار ارتباط اینترنتی، امکان پرسشگری دینی زنده بر روی تلفن همراه را فراهم کرده است.
به گزارش واحد ارتباطات دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی، مبتنی بر فناوری انتقال گفتار از طریق اینترنت پیادهسازی شده است، دارای 3 بخش شامل "مدرسه فقاهت" برای شرکت در درسهای حوزه علمیه قم به صورت زنده، ارتباط با کارشناسان علوم اسلامی برای "مشاوره دینی و پاسخگویی به شبهات دینی" و ارتباط با دفاتر به صورت مشترک برای "پرسش سوالات شرعی از نمایندگان مراجع عظام" است.
بهرهگیری از امکانات آموزش الکترونیکی در دروس حوزوی، از اهداف مدرسه فقاهت است و طلاب با استفاده از این نرمافزار میتوانند در دروس حوزوی به صورت زنده شرکت کنند. در حال حاضر درس آیتالله سبحانی، آیتالله مکارم، آیتالله نوری همدانی و آیتالله جوادی آملی هر روز به صورت زنده پخش میشود. در این روش طلابی که در سایر شهرها (یا کشورها) قرار دارند و همچنین بانوانی که میخواهند در درسهای مسجد اعظم قم شرکت کنند، می توانند از طریق اینترنت صدای استاد را بشنوند، تصویر استاد را ببینند و اشکالات خود را مطرح کنند. کاربران اینترنتی که در درس شرکت میکنند میتوانند اشکال خود را به صورت متنی بنویسند و توسط اپراتوری که به عنوان استادیار است اشکال به صورت گفتاری پرسیده میشود تا حاضرین در جلسه درس و کاربران اینترنتی آن را بشنوند، سپس استاد پاسخ را بیان می کند و از این طریق تفاوتی بین حاضرین در مسجد اعظم قم و کاربرانی که در سایر کشور هستند، برای شرکت در درسهای حوزه علمیه قم وجود نخواهد داشت.
همچنین کاربران میتوانند با "نسخه موبایلی" نرمافزار ارتباط شیعی به نمایندگان دفاتر مراجع، کارشناسان علوم اسلامی (که در قم هستند) یا به اساتید آستان قدس رضوی وصل شوند و پرسشهای خود را بپرسند. این گفتگو زنده و متنی است و با استفاده از تلفن همراهی که به اینترنت وصل است، انجام میشود هزینه این نوع ارتباط اندک است و کاربران از هر جای دنیا می توانند با تلفن همراه، پرسشهای خود را مطرح کنند. برای استفاده از این نرمافزار، کاربران ضمن فعال سازی اینترنت گوشی، نرمافزار مربوطه را از سایت scict.ir دریافت و پس از اجرای برنامه و انتخاب استاد، پرسش خود را مطرح میکنند.
کاربران مدرسه فقاهت پس از ثبتنام صرفا با کد اختصاصی می توانند وارد شوند، اما ارتباط با دفاتر مراجع و بخش کارشناسان علوم اسلامی با کدهای عمومی نیز مقدور است.
این نرمافزار که چندی است فعالیت خود را آغاز کرده، با حمایت دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی ارتقا و امکانات آن توسعه یافته است.
- ۹۰/۰۴/۱۱