پول الکترونیکی کلید توسعه IT
در حال حاضر با نوعی جریان واگرا در حوزه فناوری اطلاعات روبرو هستیم، به نحوی که رفتار برخی از مدیران تصمیمساز در کشور باعث تشدید این واگرایی میشود.
مهندس نصرالله جهانگرد، دبیر سابق شورای عالی اطلاع رسانی و عضو گروه مشاوران سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، در دهمین نشست گروه مشاوران این سازمان ضمن اشاره بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود از سوی مسئولین سازمان و اعضاء صنف، بر تلاش در راستای همگرایی و هم افزایی میان مجموعه تصمیمسازان و تصمیمگیران فناوری اطلاعات کشور تاکید نمود.
مهندس جهانگرد، با بیان این که تصمیمات انقلابی میتوانند به عنوان ابزاری مناسب در دست دولتمردان مورد استفاده قرار بگیرند، افزود: منتهی این تصمیات باید نهادینه شوند و برای آنها قبل از ابلاغ ، نهادسازی توسط دولت صورت گرفته باشد.
دبیر سابق شورای عالی اطلاع رسانی، ادامه داد: براساس تجارب موجود در دو دهه گذشته و نتایج مطالعات انجام شده، این تصمیات چنانچه نهادینه نشود غالبا دوره میرایی عمر بسیار سریعی دارند، یعنی بلافاصله این دستور و یا تصمیم شکوفا میشود، اما فوق العاده سریع میرا میشود. بنابراین باید در روند کار خودمان تلفیقی از این دو حالت را انتخاب نماییم.
مهندس جهانگرد ، در خصوص وضعیت موجود در حوزه فناوری اطلاعات کشور و بحران حاکم بر بخش خصوصی، اظهارداشت: در حرکت به سمت قانونمداری باید ظرفیتهای مصوبی که موجود است ملاک عمل ما قرار گیرند، در راستای پیادهسازی این سرفصل نیز لازم است که مجموعه تصمیمسازان و تصمیمگیران فناوری اطلاعات کشور با هم همگرایی و هم افزایی داشته باشند.
وی، با بیان این که در حال حاضر با نوعی جریان واگرا در حوزه فناوری اطلاعات روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: بر این اساس ، مجموعه رفتار برخی از مدیران بخش دولتی که در سطح تصمیمگیران هستند موجب تشدید واگرایی موجود میشود، بنابراین به عنوان یکی از وظایف سازمان نظام صنفی، حرکت در راستای تبدیل این جریان واگرا به حرکتی هم افزار و همگرا با برقراری تعامل سازنده میان مسئولین سازمان و مجموعه مدیران تصمیمساز حوزه فناوری اطلاعات کشور است که این موضوع را باید مستقل از ظرفیت فنی افراد در دستور کار قرار دهیم.
مهندس جهانگرد، در خصوص سرفصل دوم پیشنهادی خود به موضوع پول الکترونیک و امضاء الکترونیک اشاره کرد و گفت: امروز بازار به سرعت رو به رشد است. مملکتی با بیش از 70 میلیون جمعیت طبیعی است که نیازهای الکترونیک داشته باشند. در این شرایط بانکها قدرت پرداخت اسکناس به جامعه را ندارند، هر چه قدر اسکناس بیشتر چاپ شود افزایش تورم را در پی خواهد داشت، بنابراین باید پول الکترونیک راهاندازی شود.
عضو سازمان نظام صنفی رایانهای، با تاکید بر حل موضوع امضاء الکترونیک، ادامه داد: انجام این کار به معنای حجم بالای کار برای صنف فناوری اطلاعات کشور است؛ ضمن این که سازمان نظام صنفی رایانهای باید به وزارت بازرگانی برای حل این مساله کمک نماید.
- ۸۵/۰۹/۱۸