پیشگامی تهران در اجرای طرح هوشمندسازی خرید نان
استان تهران با اجرای ۱۰۰ درصدی طرح هوشمندسازی فروش نان اولین استانی در کشور است که این طرح را بصورت کامل اجرایی و عملیاتی کرده است.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان یا به اختصار (مهیا)، با اهداف و انگیزههای حمایتی از مردم و خرج شدن یارانه دولت در محل آن، در دستور کار قرار گرفته است و فعالان اقتصادی بر این باورند که یارانه آرد و نان یک تفاوت معنادار با یارانه دیگر کالاهای اساسی و حتی حاملهای انرژی دارد و آن اینکه وقتی یارانه را به این کالا اختصاص میدهیم، اقشار محرومتر جامعه از آن نفع بیشتری میبرند چون مصرف بیشتری دارند، اما در سایر کالاها و حتی حاملهای انرژی، افراد پرمصرف، بیشتر افراد متمکن هستند.
با اجرای طرح فروش هوشمند نان هیچ افزایش قیمت و یا سهمیه بندی در فروش نان اتفاق نیفتاد و شفاف سازی میزان تخصیص آرد به نانواییها، یارانه اختصاص یافته به هر واحد خبازی، میزان فروش نان و حتی نوع نان در نانوایی از اهداف این طرح است.
در شیوه جدید عرضه نان شهروندان مانند روال سابق و با همان قیمت های قبلی و بدون محدودیت، خرید خود را انجام می دهند، تنها تفاوتی که مردم با آن مواجه می شوند نوع دستگاه پرداخت یا همان کارتخوان ها در نانوایی ها است. این دستگاههای جدید که کار با آنها نیز چندان تفاوتی با کارتخوان های معمولی ندارد، با یک نرم افراز اندرویدی کار می کند و هدف از ساخت و طراحی آن ها هم این است که میزان دقیق فروش نان به دقت ثبت و رصد شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: اجرای طرح هوشمندسازی عرضه نان در این استان از نیمه دوم خردادماه شروع و هم اکنون این طرح بطور کامل در استان تهران اجرایی و عملیاتی شده است.
حشمت الله عسگری اظهار داشت: ۹ هزار و ۶۰۰ نانوایی مجوز دار در استان تهران فعالیت دارد که تمامی این نانوایی ها به سیستم کارت خوان مجهز شده است.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح هوشمندسازی فروش نان، میزان تخصیص آرد و میزان یارانه واحدهای نانوایی شفاف سازی می شود گفت: هر تراکنش مربوط به نان و میزان فروش نان در قالب این طرح مشخص می شود و این شفافیت یک آورده بزرگ یارانه ای برای جامعه محسوب می شود.
معاون استاندار تهران با بیان اینکه با اجرای طرح هوشمندسازی فروش نان از هرگونه قاچاق آرد جلوگیری خواهد شد، خاطرنشان کرد: در این طرح قیمت نان هیچ تغییری نکرد و نان با همان قیمت قبلی عرضه میشود، ضمن اینکه کار خرید نان برای مردم سادهسازی شده و هیچ محدودیتی به لحاظ تعداد خرید وجود ندارد.
وی تاکید کرد: با اجرای این طرح هیچ افزایش قیمت و یا سهمیه بندی در فروش نان اتفاق نمی افتد و شفاف سازی میزان تخصیص آرد به نانواییها، یارانه اختصاص یافته به هر واحد نانوایی و میزان فروش نان از اهداف این طرح است.
معاون استاندار تهران یادآور شد: طرح هوشمندسازی عرضه نان با همکاری و تلاش فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی و با تاکیدات استاندار تهران بطور کامل در استان تهران اجرایی و عملیاتی شد و تمامی نانوایی های مجوز دار استان به سیستم کارت خوان مجهز شد.
به گزارش ایرنا، مشاور وزیر اقتصاد پیش تر درباره جزییات طرح هوشمند سازی یارانه نان گفت: در طرح هوشمندسازی یارانه نان، افزایش قیمت، محدودیت خرید برای مردم نخواهیم داشت و حتی ابزار خاصی تحت عنوان کارت نان وجود ندارد.
محمد جلال درباره اجرای طرح هوشمندسازی و مردمیسازی یارانه نان، اظهار داشت: یارانه آرد و نان یک تفاوت ماهوی با یارانه سایر کالاهای اساسی و حتی حاملهای انرژی دارد و اینکه وقتی یارانه را به خود کالا اختصاص میدهیم، کسانی از یارانه بیشتر منتفع میشوند که بیشتر مصرف میکنند، اما در سایر کالاها و حتی حاملهای انرژی، افراد پرمصرفمان، بیشتر افراد متمکن هستند.
وی افزود: در موضوع نان، پرمصرفها، افراد و خانوادههایی هستند که تمکن مالی پایینتری دارند و به دلیل اینکه امکان تأمین کالاهای مصرفی دیگر را ندارند، نان بیشتری مصرف میکنند؛ البته به شرطی که واقعاً نان به مصرف این خانوارها برسد.
مشاور وزیر اقتصاد، هدف اصلی طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان یا به اختصار (مهیا) را جلوگیری انحراف از مصارف گندم و آرد و نان عنوان کرد.
وی توضیح داد: در سمت مردم اتفاق ویژهای را مشاهده نخواهیم کرد؛ یعنی نه افزایش قیمت نان و نه محدودیت خرید نان توسط مردم را خواهیم داشت و نه حتی ابزار خاصی تحت عنوان کارت نان یا چیزی شبیه این برای مردم وجود دارد، به این معنی که مردم با کارت بانکی خودشان از هر بانکی که باشد، مطابق سابق خرید نان را با همان نرخ سابق انجام میدهند.