پیگیری مشارکتی اجرای کپی رایت
بررسی چگونگی عمل فنآوری اطلاعات در ایجاد تسهیلات برای معلولان، فعالیت کارگروه نظام حقوقی، پیگیری کپیرایت و اقدام طرحی با مشارکت قوهی قضائیه و نهاد مرکز پژوهشهای مجلس دربارهی امنیت فرهنگی وب و فضای سایبر از برنامههای سال جاری شورای عالی اطلاعرسانی است.
بهروز مینایی- معاون فنی شورای عالی اطلاعرسانی- در گفتوگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب از تشکیل کارگروه دولت الکترونیک از سوی دبیر شورا و تخصیص بودجه برای مطالعات و پژوهشهای این کارگروه خبر داد و یکی دیگر از محورهای اصلی شورای عالی اطلاعرسانی را خط و زبان فارسی و کاربری آن در محیط رایانه خواند.
مینایی افزود: بررسی خط عملهای فرهنگی و اخلاقی جامعهی اطلاعاتی و حضور در مجامع بینالملل (با تهیهی گزارشهای ملی)، علم و آموزش الکترونیکی، سیاستگذاری کلان در زمینه بازیها و سرگرمیهای الکترونیکی، استفاده از فنآوری اطلاعات در حوزهی دین، معنویت و اخلاق، طرح جامع اطلاعرسانی کشور، بررسی چگونگی عمل IT در ایجاد تسهیلات برای معلولان از جمله نابینایان، فعالیت کارگروه نظام حقوقی و پیگیری کپیرایت با همکاری و مشارکت با قوه قضائیه و نهاد مرکز پژوهشهای مجلس دربارهی امنیت فرهنگی وب و فضای سایبر نیز از برنامههای سال جاری شورای عالی اطلاع رسانی هستند.
او همچنین به دیگر برنامههای شورا اشاره کرد و گفت: فعالیت پیرامون دادههای مکان محور فرهنگی، استفاده از ICT در حوزهی فرهنگ و تمدن اسلامی و میراث فرهنگی و گردشگری، تدوین پژوهش نامه ها در کارگروه رسانه و خبررسانی و طرح جامع سلامت الکترونیکی با همکاری و تعامل با وزارت بهداشت نیز از برنامههای روزهای پایانی سال جاری شورا است.
مینایی بخش مهمی از فعالیتهای شورای عالی اطلاعرسانی را مربوط به حوزهی محتوای الکترونیکی کشور اعلام و اظهار کرد: طرح حمایت از تولید محتوای الکترونیکی به زبان فارسی و توسعهی آن در شهریورماه گذشته در نمایشگاه تسما مطرح شد که هم اکنون قانونی کردن مالکیت فکری نسبت به محتوای الکترونیکی و برداشتن موانع قانونی اشتراک محتوا در دستور کار ماست.
به گفته وی این طرح جهت شناسایی مالک محتوا برای تعاملهای بعدی، اولین قدم ثبت محتوا به نام مالک است که امیدواریم با همکاری دستگاههای مرتبط به بهترین نحو انجام پذیرد. بودجهی قابل توجهی به فرهنگسازی و هر آنچه برای تحقق بازار اشتراک محتوا لازم است تخصیص یافته است که عملیاتی کردن طرح را در انتهای امسال ممکن میسازد.
وی پویایی و به روز ماندن اطلاعات در سایت بازار ملی اشتراک محتوا را از ویژگیهای این طرح اعلام کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه رابطه مالکیت افراد با محتوای فروخته شده قطع نمیشود و در طول زمان همواره مالک از منافع این محتوا بهرهمند میشود، انگیزهی کافی برای اصلاح، تکمیل و روزآمدسازی محتوا برای وی وجود دارد.
وی در ادامه افزود: در هر کدام از برنامههای فوق با تدوین پژوهش نامههای برنامههای تحلیل شکافت و راه رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب و تعیین اولویتها در برنامههای اقدام، فراخوان و واگذاری پروژهها در دستور کار شورا قرار دارد.
او در پایان به مشکل ادغام شوراها اشاره و خاطر نشان کرد: علت تاخیر در فراخوان پروژهها مشخص نبودن وضعیت شوراها در بحث ادغام بود به صورتی که شورا حتی نمیتوانست بودجهای را که در حساب خود داشت، برای انجام پروژهها مصرف کند که البته اکنون این مشکل حل شده است و شورای عالی اطلاع رسانی جزو شوراهای ادغام شده نیست و به کار خود ادامه میدهد.
- ۸۶/۱۲/۰۴