ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

در نشست کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت مجلس مطرح شد که اگر کار جهادی نشود طرح دارویار شکست می خورد و با توجه به حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بیمار بستری به خاطر نبود سامانه معطل است و باید تجهیزات را با قیمت بازار آزاد تهیه کند و در حال حاضر با قفل شدن جراحی‌های انتخابی مواجه هستیم.
به گزارش خانه ملت، نشست کمیته سلامت الکترونیک با حضور مسئولانی از وزارت بهداشت،  بیمه سلامت، شورای عالی بیمه و  سازمان تأمین اجتماعی به منظور بررسی زیرساخت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد طرح سلامت الکترونیک برگزار شد.

فاطمه محمدبیگی رئیس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت و درمان در این نشست گفت: قرار بود تا خرداد 1401 پوشش اینترنت برای مناطق محروم تکمیل تا زیرساخت‌ها برای حذف ارز ترجیحی و مردمی‌سازی یارانه‌ها آماده شود اما به این موضوع توجه نشده است.

وی ادامه داد: در بازدیدی که از مناطق روستایی داشتیم مسئولان مربوطه گفتند تکمیل زیرساخت‌ها تا پایان سال 1402 امکان‌پذیر نیست در حالی که مردم در این رابطه آسیب می‌بینند؛ قیمت برخی داروها 10 برابر افزایش پیدا کرده و اگر قرار باشد پوشش اینترنت در روستاها نباشد مردم با مشکل نسخه نویسی و نسخه پیچی مواجه می‌شوند.

محمدبیگی خطاب به شورای عالی بیمه گفت: آیا در زمینه سرویس استحقاق‌سنجی جلسه‌ای با بیمه برگزار کردید؛ با توجه به تکالیف شورای عالی بیمه سلامت و ارتباط شما با سازمان‌های بیمه‌گر در این زمینه برای استقرار و تکمیل داده‌های پایگاه‌های اطلاعاتی و به روزرسانی برخط اطلاعات پایگاه‌ها در بند (ط) تبصره (17) بودجه اقدامی انجام شده است.؟

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خطاب به مسئولان بیمه سلامت در این نشست گفت: چه فرآیند و زمان‌بندی را برای تکمیل پایگاه برخط در نظر گرفتید زیرا این موضوع مهم است و تعلل در اجرای آن مردم را با مشکل مواجه می‌کند و باید برای این موضوع در سطح راهبری برنامه‌ریزی شود؛ پیشنهاد ما این است که درکمیته راهبری شورای عالی بیمه سلامت طی دو هفته آینده دستور‌العمل نحوه پیوستن تمام بیمه‌ها به پایگاه برخط  (ضوابط اجرایی نسخه الکترونیک )تدوین و ابلاغ شود.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: جزء (3) بند (ک) تبصره (17) هنوز اجرایی نشده در حالی که قرار بود طی یک ماه از ابلاغ قانون مورد توجه قرار گیرد .

وی افزود: با توجه به حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بیمار بستری به خاطر نبود سامانه معطل است و باید تجهیزات را با قیمت بازار آزاد تهیه کند و تا سامانه‌ای نشود بیمارستان اجازه تهیه تجهیزات پزشکی در حوزه جراحی‌ها را نمی‌دهد و در حال حاضر با قفل شدن برخی جراحی‌های الکتیو مواجه هستیم همچنین باید پرونده سپاس تکمیل شود و اگر در این زمینه اهمال کاری شود و به صورت جهادی ورود نشود زمینه نارضایتی شدید اجتماعی بیماران را فراهم می‌کند.

محمدبیگی ادامه داد: برای نشست آینده کمیته سلامت الکترونیک نیاز است مسئولان مربوطه گزارش مکتوبی را درباره اجرای یکسان‌سازی کدینگ دارو و تجهیزات را  به کمیته ارائه کنند.

محمدبیگی خطاب به مسئولان مربوطه ادامه داد: برای تعیین قیمت و قیمت گذاری در حوزه شیر خشک، مکمل تغذیه ای و آرایشی و بهداشتی چه پیشنهادی دارید و چه سازوکاری را می توان طراحی کردید ؟ همچنین لازم است  معاونت درمان و حقوقی وزارت بهداشت به همراه سازمان نظام پزشکی در اسرع وقت برای تمدید پروانه ها و الکترونیکی کردن نسخ گزارشی را به کمیته ارائه و دستورالعمل را تدوین کند، البته در دستورالعمل های سابق هم باید بازنگری شود.

 

اگر جهادی وارد نشویم، طرح دارویار شکست می خورد

وی با بیان اینکه اگر جهادی وارد نشویم، طرح دارویار شکست می خورد، گفت: هرچند آمارهای مصرف را داریم، اما فرآیند های اجرایی پس از تحلیل آمارها ضعیف است و باید  برنامه  عملیاتی و هدفمند نوشته شود می طلبد  نماینده تام الاختیاری برای بحث کدینگ و تکمیل آن در سازمان تامین اجتماعی مشخص شود.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم افزود: مردم روستا نیاز به دارو دارند، اما مسئول فنی در داروخانه وجود ندارد و کارشناس فروش دارو در داروخانه ها فعالیت می کند و می بایست به این موضوع توجه شود، همچنین وجود یک هزار و پانصد داروخانه بدون قرارداد معضلی جدی است، چگونه می توان در این مراکز نظارت کرد؟

مسئولی از شورای عالی بیمه در این نشست گفت: در برخی مناطق زیرساخت پوشش اینترنت وجود ندارد و تا پایان سال 1401 باید برایشان زیرساخت فراهم شود و این کار برعهده دستگاه‌های ذیربط است؛ بر اساس مصوبه دستگاه‌هایی که زیرساخت ندارند خرید خدمتشان باید توسط سازمان‌های بیمه‌گر انجام شود و این مهم مربوط به شورای عالی بیمه است.

وی ادامه داد: در مورد تعرفه‌های تشویقی نخسه الکترونیک و برای ایجاد انگیزه برای توسعه در سطح ملی این موضوع در جلسه شورای عالی بیمه مصوب شده و معادل 10 درصد ویزیت سرپایی بخش دولتی توسط سازمان‌های بیمه‌گر پایه در صورت ثبت تشخیص در قالب نسخه الکترونیک به پزشک تعلق می‌گیرد چون مصوبه بار مالی داشته امکان ابلاغ آن از طرف رئیس شورا امکان‌پذیر نیست و این دست از مصوبات را به سازمان برنامه و بودجه ارسال می‌کنیم که روال قانونی و تصویب هیأت وزیران در مورد آن طی شود.

این مقام مسئول از شورای عالی بیمه یادآور شد: سازمان بیمه سلامت طبق قانون متولی سامانه استحقاق سنجی است و با این حال ما به عنوان یکی از زیرساخت‌های اصلی نسخه الکترونیک طرح نسخه الکترونیک را در نظر گرفتیم و در مورد استحقاق‌سنجی سازمان بیمه سلامت باید پاسخ دهد.

نمازی از سازمان بیمه سلامت در این نشست گفت: در مورد پایگاه برخط اقدامات خوبی انجام شده به گونه‌ای که در گذشته 3 سازمان بیمه‌ای داده‌ها برخط بود اما اکنون به 28 دستگاه رسیده است و سه سازمان بیمه‌ای پایه‌ای یعنی بیمه سلامت، تأمین اجتماعی و شرکت نفت و حدوداٌ 25 بیمه تکمیلی و 82 میلیون پورت در پایگاه برخط داریم که قابل استناد است و می‌توان از آنها بهره‌برداری کرد.

وی ادامه داد: هم‌پوشانی را از پایگاه برخط استخراج می‌کنیم و هفته گذشته با آتیه‌سازان برای اینکه بیمه پایه و تکمیلی کنار هم ارائه شود، جلسه‌ای برگزار کردیم و طی یک تا دو ماه آینده همه بیمه پایه و تکمیلی را به موسسات طرف قراردادمان ارائه خواهیم کرد؛ در وهله اول بیمه سلامت و تکمیلی آتیه‌سازان را مورد توجه قرار خواهیم داد؛ از پایگاه برخط می‌توان استعلام گرفت و محاسبات پایه‌ای و تکمیلی را انجام داد و بیمه شده تنها فرانشیز پرداخت می‌کند. همچنین برنامه پرداخت ارز ترجیحی را با شرکت نفت در دستور کار قرار دادیم و این مهم بر پایه پایگاه برخط خواهد بود.

این مقام مسئول از سازمان بیمه سلامت یادآور شد: مشکلات جزئی در بخش کدینگ داشتیم که با توجه به بخشنامه‌ای که از سوی سازمان غذا و دارو صادر شد مشکلات ما دسته‌بندی شد و برای رفع مشکلات کدینگ وقت گذاشتیم.

 

تکمیل پایگاه برخط و رفع هم‌پوشانی بیمه‌ای مهم است

مسئولی از وزارت بهداشت در این نشست گفت: با توجه به اجرای طرح دارویار سایر بیمه‌هایی که تاکنون به این پایگاه نپیوسته‌اند باید بپیوندند زیرا برای پرداخت مابه‌التفاوت دارو هیچ مکانیزم دیگری وجود ندارد؛ تکمیل پایگاه برخط و رفع هم‌پوشانی بیمه‌ای مهم است و بحث دارویار کمک می‌کند که نسخه‌نویسی الکترونیکی در راستای اقدامات تکمیلی انجام شود.

خدایی از سازمان تأمین اجتماعی در ادامه نشست گفت: گزارش تبصره‌های ذیل ماده (17) در قالب نامه‌ای به شما ارائه خواهیم کرد البته تمامی مواد ذیل تبصره (17) توسط سازمان تأمین اجتماعی اجرا شده و چندین ماده اهمیت بالایی داشت است که به آن توجه شده است.

وی با اشاره به نگرانی کمیسیون بهداشت در مورد حذف نسخ کاغذی ادامه داد: تا مشکلات قطع و وصل اینترنت و مناطق بدون دسترسی وجود دارد نوشتن نسخه کاغذی در قالب فرمت یکسان در تمام مناطق کشور نمی‌تواند یکسان باشد و نسخ کاغذی مانند سابق توسط داروخانه ها و مراکز طرف قرارداد قابلیت پذیرش دارند البته همه نمی‌توانند نسخه کاغذی بنویسند.

وی با بیان اینکه 97 تا 98 درصد نسخ در سازمان تأمین اجتماعی الکترونیکی است، گفت: در سطح داروخانه‌ها نزدیک به 89 درصد است یعنی 10 درصد نسخی که در داروخانه‌ها پیچیده و به مردم ارائه می‌شود کاغذی است البته تصور اشتباهی است که کاغذ از سیستم سلامت کشور حذف شود و کاغذ در سیستم باقی خواهد ماند زیرا برخی مناطق به اینترنت دسترسی ندارند و همچنین در برخی موارد با مشکلات ناگهانی مواجه خواهیم شد بنابراین کاغذ حذف نشدنی است البته میزان استفاده از آن در سیستم سلامت مهم است.

خدایی یادآور شد: یکی از موارد تبصره (17) بودجه اصالت دارو است که در سرپایی و بستری در حال انجام است و ماهانه تعدادی از داروها و تجهیزات پزشکی وارد بحث اصالت می‌شوند و در مورد مواردی مانند جز(3) بند(ک) و جز (1) بند (ک) سامانه‌هایی که گواهی اصلی را ندارند باید از دسترس افراد، داروخانه‌ها یا طرفین قرارداد خارج شود و در این رابطه بخشنامه‌ای را طراحی کردیم و به طور تقریبی در 7 ماهی که به ما فرصت داده شده سامانه‌های غیر از نسخه الکترونیک را از دسترسی داروخانه‌ها خارج می‌کنیم که دسترسی تنها از طریق APA باشد؛ با طرح حفاظت مالی سازمان به ویژه بیمارستان های دانشگاهی هر آنچه که در آیمت قیمت دارد بدون محدودیت مورد پذیرش قرار می‌گیرد بنابراین اگر درخواست ناشی از قیمت باشد قابل حل است.

جمشیدی از سازمان تأمین اجتماعی در این نشست گفت: در مورد ارسال پرونده‌های تأمین اجتماعی به سامانه سپاس ما پرونده‌های بستری و سرپایی را مطابق مکاتبه‌ای که با سازمان صورت گرفت با مستندات زمینه در دستور کار قرار دادیم؛ طی روزهای اخیر مشکل زیرساخت‌ها را حل خواهیم کرد.

بیگلرخانی مدیر کل مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت  در این نشست گفت: آیین نامه حفظ حریم خصوصی تدوین شده و منتظر ابلاغ آن هستیم، همچنین آیین نامه نظام جامع الکترونیک سلامت ابلاغ و هفته آینده ذیل آن شورای راهبردی نظام جامع سلامت را تشکیل خواهیم داد.

وی از دست اندرکاران اجرای طرح دارویار تشکر کرد و گفت: برنامه ما این بود که طی 30 روز سامانه های پرداخت دارو را بروزرسانی کنیم البته بیمه ها و سازمان غذا و دارو جهادی پای کار بودند.

دکتر مظهری مدیر پروژه ملی جامع نظام سلامت الکترونیک در این نشست گفت: در نشستی که با سازمان غذا و دارو و بیمه ها داشتیم، تاکید شد که برای اجرای بهینه کار نیاز به یک ماه زمان است و معاون اول این موضوع را پذیرفت؛ ما با کارهای روزمره و جاری مانند طرح دارویار مواجه هستیم و بی شک این اقدام ماندگار و دائمی نخواهد بود و اگر پول به بیمه ها داده شود، افراد باید نشان دار شوند، البته برخی افراد استحقاق بیشتری از برخورداری از مزایای یارانه ای و برخی کمتر دارند.

وی تصریح کرد: ما پلتفرمی برای یکپارچه سازی سامانه ها و سیستم ها ایجاد کردیم تا نظام وزارت بهداشت و رگولاتوری به جایگاه اصلی خود دست یابد، البته مرجع واحد کدینگ اندکی با مکسا متفاوت است.

بیگرلرخانی رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در این نشست گفت: سازمان غذا و دارو متولی کالاهای سلامت محور است البته بخش زیادی از کالاهای سلامت محور در این حوزه است که مواد اولیه را نیز شامل می شود؛ بحث مکمل و داروهای سنتی و شیرخشک های رژیمی، همچنین تجهیزات، ملزومات پزشکی و آشامیدنی و بهداشتی و غذایی بوده که تنوع کالایی و تعداد زنجیره تامین بالاست و همچنین شرکت های تامین کننده، توزیع کننده و مراکز عرضه نیز زیاد است و سازمان غذا و دارو در حوزه سلامت الکترونیک بیشتر مدیریت عرضه می کند و این موضوع از ابتدا تا انتهای زنجیره ایجاد شفافیت می کند.

این مقام مسئول یادآور شد: طرحی که از سال 93 در سازمان غذا و دارو شروع شده بر مبنای مدیریت عرضه بوده و هر چقدر کالاها در خروج زنجیره یعنی نقطه انتهای زنجیره ثبت می شود تا زمانی که نسخه نویسی با این موضوع عجین نشود، هیچ اتفاقی نمی افتد، یعنی ما تقاضا را مدیریت نکرده ایم؛ هیچ مجوز کاغذی را صادر نمی کنیم و تکمیل بحث اصالت از آذرماه 96 شروع شده و در حال حاضر 814 قلم دارو و 30 قلم تجهیزات پزشکی مشمول طرح بوده که تا انتهای شهریور ماه به 864 قلم می رسد و برنامه پایان سال ما 1164 قلم است.

وی افزود: داروهایی که مشمول طرح دارویار هستند بیش از 60 درصد هزینه های دارو در بخش بستری سرپایی و همچنین داروهایی که مشمول استعلام اصالت هستند 80 درصد ارز محصول نهایی را در بر می گیرند و تا آخر امسال به بیش از 90 درصد می رسند، کدینگ را در حوزه دارو مکمل و شیرخشک ها انجام داده ایم و کدینگ فرآورده های سلامت محور نیز از سال 97 شروع شد و آن را تقریبا نهایی کردیم و همچنین حوزه دارو مکمل، داروهای طبیعی و سنتی و شیرخشک ها کدینگ نسخه نویسی و نسخه پیچی دارند؛ در هفته 300 آی آر سی صادر می کنیم و در مورد وضعیت لوازم آرایشی و بهداشتی نمی توان وسایل تقلبی را از اصل شناسایی کنیم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">