ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

کاربران اینترنت در ایران چگونه و به کجا شکایت کنند؟

| چهارشنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۰، ۰۴:۰۸ ب.ظ | ۲۹ نظر

سونیتا سراب‌پور - این روزها دیگر شنیدن خبرهایی در مورد افزایش سرعت چند برابری اینترنت برای کاربران در ایتالیا، آمریکا، کانادا، امارات یا حتی افغانستان تعجب‌برانگیز نیست و فقط یک آه بلند برای کاربران اینترنت ایرانی را به دنبال خود دارد. کاربرانی که با سرعت پایینی چون 128 کیلو بیت در ثانیه باید متحمل سختی‌های فراوانی شوند و فقط هر ماه یا هر سال خبر افزایش سرعت اینترنت یا ظرفیت پهنای باند را از زبان مسوولان مختلف کشور خود بشنوند.

آخرین آمارها نشان می‌دهد بیش از 32 میلیون کاربر اینترنت در کشور وجود دارد و از این تعداد تنها نزدیک به 700 هزار نفر از اینترنت پرسرعت استفاده می‌کنند.

براین اساس سهم اینترنت دایل آپ با سرعت حداکثر 56 کیلوبیت بر ثانیه در کشور بیش از 90 درصد است. با این وجود آنچه که از همین حداقل سرعت نیز به معضل جدی کاربران تبدیل شده قطع و وصل‌های مکرر این شبکه بدون توجه به حقوق کاربران است که سرویس‌دهندگان اینترنت، شرکت مخابرات و شرکت ارتباطات زیرساخت و هر شرکت دیگری که متولی اینترنت در کشور است زیربار آن نمی‌رود و در این بین به راحتی حقوق کاربران را نادیده می‌گیرد.
توافقنامه‌ای برای دفاع از حق مشتری

در مهرماه سال 89 ضوابط موافقتنامه سطح خدمات ارتباطی کشور (SLA) تصویب و به مرحله اجرا رسید تا کاربران بتوانند در صورت نیاز در چارچوب توافق با خدمات‌دهندگان ارتباطی از سرویس‌های مطلوب و باکیفیت برخوردار شوند و پس از سال‌ها حقوق مصرف‌کنندگان اینترنت تامین شود.

چارچوب موافقتنامه سطح خدمات ارتباطات داده‌ها با استناد به بند 9 ماده 6 اساسنامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و به منظور شفاف‌سازی کیفیت خدمات در مقابل هزینه‌های آن در شبکه‌های ارتباطات داده‌ها و رعایت حقوق مشتریان از سوی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مورد بررسی و تصویب قرار گرفت که رعایت این ضوابط تعیین شده لازم‌الاجرا اعلام شد.

در این توافقنامه کاربر می‌تواند سطح دسترسی خود را انتخاب کرده و به ازای آن هزینه بهره‌مندی از این سرویس را پرداخت کند. پس از آن، چنانچه میزان قطعی دسترسی وی نسبت به این توافقنامه بیشتر شود شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان تامین‌کننده خدمات یا سرویس‌دهندگان اینترنتی باید خسارت این قطعی را بپردازند.

تصویب ضوابط و مقررات موافقتنامه سطح خدمات اگرچه برای ارائه مطلوب خدمات واگذاری لینک‌های ارتباطی در شبکه زیرساخت کشور و قانونمند شدن شرکت‌های دولتی در ارائه امکانات و دفاع از حقوق کاربران این بخش در نظر گرفته شده اما این ضوابط تاکنون به مرحله انجام نرسیده و کاربران اینترنت همچنان در دریافت کیفیت خدمات ارتباطی با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند.

اما علیرضا اصغریان، مدیرکل نظارت بر سرویس فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات، اجرا نشدن موافقتنامه سطح خدمات را تکذیب می‌کند و می‌گوید: «این موافقتنامه در حال حاضر عملیاتی شده و در واقع از سال گذشته که به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات رسید به تمامی اپراتورها ابلاغ و لازم‌الاجرا شد اما به دلیل شرایط و محدودیت‌های فنی در حال حاضر این موافقتنامه در یک سطح تعریف و اجرا می‌شود.»

وی به مشکلات موجود اشاره می‌کند و می‌افزاید: «سیستم‌های برخی نقاط نیاز به به‌روزرسانی دارد، همچنین نیاز به سیستم‌هایی است که زمان دقیق خرابی‌ها و قطعی‌ها را ثبت کند.» به گفته وی این مشکلات در حال حل شدن است. همچنین وی بر این باور است که با رصدهایی که سازمان تنظیم مقررات انجام داده است سرویس اینترنت پرسرعت (ADSL) در شرایط مناسب به دست مشتری می‌رسد. اظهارات وی در این خصوص در حالی است که روزی نیست که هرکدام از کاربران با سرعت نامطلوب اینترنت و قطعی‌های متناوب آن دست و پنجه نرم نکرده باشند. ‏

اما این شرایط هم به گفته مدیرکل نظارت بر سرویس فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات به ناآگاهی کاربران هنگام انعقاد قرارداد برای دریافت سرویس اینترنت پرسرعت باز می‌گردد.

براساس اظهارات وی کاربران هیچ‌گاه در تنظیم قرارداد خود به مفاد ذکر شده در آن و مخصوصا بخش نرخ اشتراک توجه نمی‌کند که همین عدم توجه باعث می‌شود آنها نتوانند از سرویس خود استفاده لازم را ببرند؛ چرا که برای مثال نرخ اشتراک 1 به 20 ذکر شده و وقتی کاربران این نرخ اشتراک را قبول می‌کنند در واقع ترافیک بیشتر و قطع و وصل مکرر را قبول کرده است.

اصغریان در حالی صحبت از عدم توجه کاربران به مفاد قرارداد‌ها می‌کند که بسیاری از کاربران به دلیل عدم سرویس دهی برخی شرکت‌ها در برخی مناطق به اجبار مجبور می‌شوند هر سرویسی را از هر شرکتی دریافت کنند تا بتوانند نیاز اولیه خود را برطرف کنند.

اما اصغریان این حرکت کاربران را هم غیرقابل قبول می‌داند و ‌می‌گوید: «کاربران به هیچ وجه و در هیچ شرایطی نباید قراردادهای غیر مجاز را امضا کنند؛ چرا که سازمان تنظیم مقررات برای هر شرکتی سقف نرخ اشتراک تعیین کرده که آن هم 1 به ده است.

این طور نیست ما سقفی تعریف کردیم که سقف تعرفه در نرخ اشتراک ای دی اس ال یک به ده است؛ یعنی بیشتر از این تعریف نشده و غیر مجاز است.» به باور وی از 100 درصد شکایت‌هایی که به سازمان تنظیم مقررات ارسال شده 60 درصد آنها به عدم آگاهی کاربران از حقوق خود باز می‌گردد و 40 درصد تنها مربوط به اشکالات فنی از سوی اپراتور است. اصغریان تاکید می‌کند که کاربران باید در حین امضای قرارداد به دو پارامتر مهم یعنی نرخ اشتراک و سیستم پشتیبانی شرکت توجه کنند.

وی همچنین در خصوص نحوه نظارت سازمان تنظیم روی فعالیت شرکت‌های اینترنتی هم می‌گوید:«سازمان تنظیم مقررات به دو صورت روی کار اپراتورهای اینترنتی نظارت می‌کند. از راه دور و از راه نزدیک. که در نظارت راه نزدیک بازرسانی سالانه به شرکت‌ها سر می‌زنند و چک لیست‌های آنها را براساس مصوبه پروانه آنها بررسی می‌کنند. اما نظارت از راه دور سازمان با استفاده از سرویس مانیتورینگ به صورت روزانه فعالیت بین مشتری‌ها و اپراتورها را بررسی و اگر مشکلی وجود داشته باشد با آن برخورد می‌کند.»

براساس اظهارات وی کاربران می‌توانند از سه طریق مکتوب، تلفنی و استفاده از سایت سازمان تنظیم (www.cra.ir) شکایت خود را مطرح و پیگیری کنند.
موافقتنامه‌ای بدون هیچ نتیجه

مدیرکل نظارت بر سرویس فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات هر چند معتقد است که این سازمان تمام تلاش خود را برای گرفتن حقوق از دست رفته کاربران به خاطر قطع و وصل شدن شبکه اینترنت می‌کند، اما اکثر فعالان شرکت‌های خصوصی معتقدند سیستم سازمان تنظیم مقررات برای احیای حقوق کاربران به هیچ وجه قابل قبول نیست؛ چرا که در نهایت همیشه این اپراتورهای بخش خصوصی هستند که مقصر شناخته می‌شوند.

محمدحسن شانه‌ساززاده، مدیرعامل شرکت اینترنتی شاتل، در این خصوص می‌گوید: «بارها به سازمان تنظیم مقررات پیشنهاد داده‌ایم که سیستم شکایت مشترکان را از بالا به پایین اجرا کند. یعنی ابتدا و با بروز شکایت مشکل از طرف زیرساخت بررسی شود، در مرحله بعد مخابرات و در نهایت شکایت‌ها به شرکت‌ها ارجاع داده شود.»

وی در ادامه می‌افزاید:« بیشتر شکایت‌هایی که به ما می‌شود مربوط به قطع و وصلی‌های متناوب است که عموما هم این قطع و وصلی‌ها از سوی مخابرات یا زیرساخت به خاطر عملیات مختلف صورت می‌گیرد، اما به خاطر انحصار، این شرکت هیچگاه پاسخگو نیست و در نهایت شرکت‌های بخش خصوصی هستند که باید پاسخگو باشند.» به اعتقاد وی اگر سازمان تنظیم از همان ابتدا زیرساخت و بعد مخابرات را مجبور به دادن SLA می‌کرد و در نهایت به سراغ شرکت‌های اینترنتی می‌آمد، مراحل رسیدگی و به نتیجه رسیدن شکایت سیستم یافته‌تر انجام می‌شد.
رتبه‌بندی فاقد اعتبار

شاید یکی از راه‌ها که بتواند به کاربران در دریافت ارائه سرویس اینترنت پرسرعت کمک کند تا به قول مسوولان سازمان تنظیم مقررات کمتر به مشکل بر بخورند استفاده از سیستم رتبه بندی شرکت‌های برتر اینترنت است که هر ماه توسط مرکز توسعه مدیریت اینترنت (متما) انجام می‌شود.

براساس گزارش‌های منتشر شده، ISPهای برتر اعلام شده از سوی این مرکز با توجه به متوسط سرعت و کیفیت دریافت و متوسط سرعت و کیفیت ارسال و تعداد تست‌های انجام شده انتخاب می‌شوند. در واقع این اپراتورهای معرفی شده در ارائه اینترنت به مشترکان خود کم‌فروشی نمی‌کنند.

اما اکثر فعالان و کارشناسان این حوزه در واکنش به این رده‌بندی، آن را کاملا غیر علمی‌و ناصحیح اعلام می‌کنند؛ چرا که در این گزارش به طور دقیق شرایط تست، تعداد تست، نوع نمونه‌گیری، ساعت تست، شرایط تست و... مشخص نشده است. در همین زمینه شانه ساز زاده، نتایج رتبه‌بندی انجام شده توسط این نهاد را از دیدگاه کارشناسی فاقد اعتبار کافی دانست.

به باور وی درست است که شرکت شاتل همیشه در این رتبه بندی در جایگاه بالایی قرار دارد، ولی از آنجایی که نحوه بررسی‌ها و جامعه آماری به هیچ وجه مشخص نیست چندان نمی‌توان به آن اعتماد کرد. همچنین شرکت‌های حاضر در این رتبه بندی از نظر سرویس‌دهی و خدمات تفاوت‌های شگرفی با هم دارند و به هیچ وجه با یکدیگر قابل مقایسه نیستند.

در حالی که هر نهادی از سازمان تنظیم مقررات گرفته تا سازمان فناوری اطلاعات از راه‌های گوناگون چه ثبت شکایت در سایت سازمان تنظیم مقررات و چه ارائه سرعت سنج‌های مختلف برای سنجش سرعت اینترنت سعی می‌کنند که ضررهای متحمل شده به کاربران را جبران کنند، اما در نهایت هیچ‌کدام از این فعالیت‌ها نفعی برای کاربران ندارد؛ چرا که شاید آنها شکایت خود را به نهادهای ذی‌ربط انتقال بدهند و در بازده زمانی کوتاهی هم به شکایت آنها رسیدگی شود؛ اما هیچ چیز تغییر نمی‌کند و آش همان و کاسه هم همان.
روش‌های شکایت کاربران از سرویس‌های اینترنتی

تماس تلفنی با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی:

88112504,88112505

ارسال مکتوب متن شکایت به سازمان:

webadmin@cra.ir ،Public_relation@cra.ir

مراجعه به سایت سازمان به آدرس www.cra.ir و انتخاب پورتال مناطق هفت گانه
منبع : دنیای اقتصاد

  • ۹۰/۰۲/۲۱

نظرات  (۲۹)

خواهشا نگید اینترنت-اسمش تو ایران فیلترنته
با سلام واقعا باید مدبران فناوری را تعطیل کرد فقط اسمش را یدک میکشند
با پول بیت المال چیکار می کنند غیر از کم کردن سرعت اینترنت و پایمال کردن حقوق مردم!!!؟
لطفا بیشتر پیگر سرعت اینترنت و قولهایی که می دن باشین .هر قلطی دلشون می خواد با پول بیتالمال می کنند .اینجوری در وزارت رو ببندن بهتره
متاسفانه مخابرات ... در بندر عباس به طرز اشکاری دست به مانیتورینگ کاربران می نمایند این مووع به وضوح اشکار است ودوستانی نیز در مخابرات هستند که این مووع را تائید می کنند .به هیچ وجه کاربران امنیت سیستمی ندارند
...سرشون سایتشونم که کار نمیکنه
اینترنت .. تو ایران ؟؟ پرسرعت ؟ حقوق کاربران ؟؟ بیخیال بابا م... واقعا بیخی
این اینترت هست داریم به قول داش علی فیلترنت هستش اینم از سرعت اینترنت که ما ایرانی ها داریم .نداشه باشیم بهتره ؟
من 512 نامحدود دارم باور کنید 10کیلوبایت سرعتم بیشتر نیست به مخابرات هم مراجعه میکنیم جز جواب اشکال از ما نیست از شماست چیزی نمیشنویم با اینکه تلفن کار میکنه فقط میتونم بگم متاسفم واسه مسولان، همین .
من با بالاترین سرعت شارز کردم(2 مگ) باورتون میشه که گوگل و یاهو رو هم به زور باز میکنه ، دیگه دانلود کردن پیشکش. به کی بگیم ، کجا بگیم ، اصلا کو گوش شنوا
خدا لعنتشون کنه ما از ساده ترین چیزها محرومیم من یه مدت نمیتونم gmail رو باز کنم از کارو زندگی افتادم خدایا به داد ما برس!!!
بزا پیچ تاریخی رو رد کنیم
با سلام اخیرا مخابرات با ارائه طرح تابستانی کمپین به خانه ها تماس میگیره و مردم رو ترغیب به خرد نت 6ماها یا یکساله میکنه این وسط قولاشون ایناس که: سرعت یا پهنای باند 512kb با 2گیگ ترافیک 13000تومان به ازای هرماه و 2 گیگ هم هدیه مخابرات به شما ینی متوسط روزی 66.7 مگ میتونی استفاده کنی و اخر ماه باقی مانده رو به ماه بعد منتقل میکنن اما میبینی ار 2گیگ هدیه خبری نیس و اگه یک هفته استفاده نکنی و یکروز تنها وتنها 120 مگ که سهم دو روز هست رو استفاده کنی برات فوری 66 مگ جریمه و گیگ مازاد به قبضت اضاف میکنه که ینی حتی از دو گیگ ماهت هم نمیتونی تو یه روز یا یه هفته به دلخاه استفاده کنی که این خجالت اور و شرم اوره متاسفم برا خودمون ... حالا از 2020 نت خریدین؟حتما چک کنین قضاوت با شما
کاش کمی از خودشون خجالت بکشند , ولی حرص گرفتن پول حرام از اینترنت کور و کرشون کرده , من بخاطر نیازم ,سرعت 512 درخواست کردم , ولی حتی یک دهم , از این سرعت رو در این دوماه ندیدم و چقدر ضربه خوردم, و زمان از دست دادم , چقدر انسان متاسف می شه که افرادی که فاقد هیچگونه صلاحیت و تشخیص نیستند, برای این سرویس گمارده شدند , که باعث روسیاهی وزارت ارتباطات در ذهن همه دنیا شدند.
اینترنتم سرعتش به شدت اومده پایین وسط کارم قطع میکنه برای مسئولین متاسفم اگه نمیتونید کربرای زیادی پشتیبانی کنید خوب صهمیه مخابراتو یکمشو بدین به شرکتای خصوصی....................
شیخ به پاره ای از مریدانش دستور داد تا برای رسیدن به صبر، چهل روز در بیابان معتکف بشدندی، مریدان شوریده حال شدندی و از شیخ پرسیدندی که یا شیخ، راه دیگری هم برای به دست آوردن صبر موجود باشد؟ شیخ فرمود آری یک ساعت استفاده از اینترنت پر سرعت ایران!!!! مریدان همی نعره ای کشیدندی و راه بیابان پیش گرفتندی...
سال 82 با خرید کامپیوتر با اینترنت آشنا شدم، اون زمان که زیر ساخت درستی در کشور نداشتیم آنچنان سرعت بالایی داشت و تمام سایت ها بدون فیلتر در دسترس بود، و حالا چه داریم . . . ساعتها انتظار و انتظار فقط برای باز شدن یک صفحه و فقط یک صفحه . برای انجام کار پژوهشی وایمکس مبین نت را خریداری نمودم اما انچنان سختی کشیدم واز کارهام عقب افتاده ام که خالی کردن آب یک استخر با یک قاشق برام تابحال راحتتر بوده. نمی دانم پشت تمام این تنگ نظری ها و سیاست ها و محدود کردن ها کیست و چیست . .
هر موقع از اینترنت استفاده میکنم اینقدر فحش میدم میشم عین لاتهای میدون بار!!!
  • بهنام محبی
  • سلام من با همتون موافقم اما چه کنیم به دنبال راه حل بگردید. بیاید سر سیمو بگیریم و بریم جلو ببینیم اخر سیم دست کیه ک این همه قطع و مصلش میکنه
    سلام و خسته نباشید آقا یک سایت پولم رو خرده لطفا به ایمیلم ارسال کنید که کجا و به چه سایتی شکایت کنم ازتون کمک میخوام ---------- به سایت پلیس فتا مراجعه کنید.
    با سلام این چه وضع سرعت اینترنت واقعا مزخرف خوزستان شوشتر
    سلام آقا یه سایت ازش خرید کردم اما برنامه ای که ازش دانلود کردم خراب بود بهم بگین به کجا باید شکایت کنم ممنون میشم
    سلام مهدی هستم از خوزستان شهرستان امیدیه اینترنت واقعا گند زده ما هرچه که پیگیری میکونیم هیچ فقد الکی میگن چشم ولی بدتر میشه همش قطع یا سرعت کمه که حتی یه صفحه هم به زور باز میکونه واقعا پولی که میدیم حرامشون باشه
    اقا تورو خدا اینترنت ایرانو تعطیل کنید مردم خسته شدند اینقدر به 2020 زنگ زدند حرفهای دروغ شنیدند فقط ماه به ماه پول قبض می دیم خیر نبیند
    بابا بخ دا هر چی سرچ میکنی تو این شبکه جهانی تون! همش باز نمیکنه این چ مسخره بازی با این بازی هاتون در اوردین ممن شکایت دارم لطفا رسیدگی کنید؟
    خیلی مسخرس هرچی سرچ میکنم نمیاد دانلود میکنم قطع میشه تا کی باید این وضعیتو تحمل کنیم چرا رسیدگی نمیکنید کلی پول میدم واسه شارژ نت اونوقت یه آهنگم نمیشه دانلود کنیم خواهشا رسیدگی کنید
    لعنت به مخابرات...20 گیگ رو به اسم اختلالات شبکه از دس دادم....به خواست خدا هم تو این دنیا و هم آخرت پدر تک تکشون رو در میارم...
    با سلام ظاهرا ااینترنت پر سرعت به مفهوم به سرعت از شما پول گرفته میشود بوده و هیچ ربطی به سرعت دانلود و وب گردی ندارد.با سرعت 2مگ اینترنت دارم ولی در زمان دانلود آن هم در نیمه شب 8کیلو بایت است . معنی یک به هشت را فهمیدیم ولی نه کسی مسئول هست و نه کسی پاسخگو .
    اقا من از شاتل خیر سرم اینترنت نامحدود گرفتم کلا بین قطعی هاش وصل میشه ی پیام نمیشه فرستاد یه سایت بالا نمیاد زنگ میزنم بهشون میگم چرا اینکارو میکنید میگه شما زیاد مصرف داری!!! میگم خوب پس چرا نامحدود میدین!! کلا شاتل ...

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">