کارگزاران مخابرات روستایی منتظرند
علی شمیرانی - ۲۸ مرداد ۸۶ بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دوفوریت طرحاستفساریهای رایمثبت دادند که در صورت تصویب نهایی ، شرکت مخابرات ایران ملزم می شد از محل اعتبارات و منابع داخلی خود، کارگزاران مخابرات روستایی را بیمه کند.
نمایندگان مجلس در نشست علنی خود به بررسی دو فوریت طرح استفساریه بند (س) تبصره ۹قانون بودجه سال ۱۳۸۶کل کشور پرداختند و دو فوریت آن را با ۱۷۵رای موافق، چهار رای مخالف و هشت رای ممتنع از مجموع ۲۱۱نماینده حاضر تصویب کردند.
طراحان این طرح، در مورد دلایل فوریتی بودن این طرح تاکید کردهاند به موجب بند (س) تبصره ۹قانون بودجه سال جاری شرکت مخابرات ایران موظف است کلیه کارگزاران مخابرات روستایی را بیمه کند و حق العمل آنان را براساس ضوابط و شرایط موجود شرکتهای پیمانکاری پرداخت کند.
اما شرکت مخابرات ایران با ایراد ابهام در مورد محل تامین هزینههای اجرای این بند از قانون بودجه، از اجرای آن در سال جاری خودداری کردهاست.
به گفته یک نماینده مجلس در آن مقطع زمانی مجلس اراده و تصمیم خود را درباره اینکه این کارگزاران که حدود ۴۵هزار نفر هستند، بیمه شوند ، اعلام کرده اما مشکل این است که با گذشت شش ماه هنوز شرکت مخابرات اقدامی نکرده است.
دو فوریت این طرح استفساریه هیچ سخنران موافق و مخالفی نداشت.
اما ۱۹ آبان ۸۷ بود که یک فوریت طرح بیمه کارگزاران مخابرات روستایی در جلسه علنی مجلس با 146 رای موافق 24 رای مخالف و 3 رای ممتنع به تصویب رسید.
این طرح که به امضای 29 تن از نمایندگان رسیده بود با هدف محرومیت زدایی و ارایه خدمات و برقراری ارتباط سریع مراکز کم ظرفیت مخابرات روستایی از سال 63 به بعد راه اندازی شد.
درماده واحده این طرح آمده است: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است بر اساس قوانین تامین اجتماعی و ضوابط و شرایط مقرر در قانون کار، بیمه و حق الزحمه تمام کارگزاران مخابرات روستایی اعم از شاغل و کارگزارانی که به پیمانکار مخابرات روستایی تبدیل شدهاند، پرداخت نماید.
تبصره 1 - منابع مالی حق بیمه جهت مصارف موضوع ماده فوق الذکر از محل حق اشتراک اپراتورها یا از ردیف درآمدی دولت حاصل از اعطای مجوزهای صادره برای فعالیتهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تامین و در بودجه سال 1388 پیش بینی میگردد.
تبصره 2- آمده است میزان و چگونگی پرداخت براساس آیین نامهای به پیشنهاد وزارت رفاه وتامین اجتماعی وتصویب هیات وزیران خواهد بود.
از زمانی که خبر اول مربوط به دو فوریت استفساریه و خبر دوم یعنی رای به یک فوریت بیمه کارگزاران مخابرات روستایی مطرح شده است قریب به سیصد پیام از روستاهای مختلف کشور برای سایت آی تی آنالیز ارسال شده است که دسترسی به محتوا و درد و دل های این کارکنان در لینک خبرها موجود و قابل دسترسی است.
تقریباً نیز روزی نیست که پیام جدیدی روی یکی از این دو خبر از سوی کارگزاران مخابرات روستاهای کشور نباشد.
شاید بد نباشد که نمایندگان مجلسی که پیگیر این طرح بودند، پیگیر نتیجه کار خود نیز باشند. البته بد نیست مسوولان وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات ایران نیز سری به این پیام ها بزنند تا با انواع مشکلات و گلایه های روستاییان آشنا شوند و در خصوص آغاز به بیمه مرحله به مرحله ایشان اقداماتی را به عمل آورند.
پیام های ارسالی نشان از مشکلات زیاد این قشر دارد که توجه ویژه ای را می طلبد. خاطر نشان می شود که تمامی این پیام ها نیز خطاب به نمایندگان مجلس و مسوولان وزارت ارتباطات و مخابرات ایران است.
- ۸۷/۱۱/۲۴