کاهش استقبال ایرانیها از ویزیتهای آنلاین
مدیرعامل و همبنیانگذار بقراط با تاکید بر اهمیت توسعه زیرساختهای دسترسی به اینترنت برای توسعه حوزه سلامت دیجیتال، اختلال اینترنت و چالشهای دسترسی به اینترنت در نیمه دوم سال 1401 را عامل کاهش ویزیتهای آنلاین تصویری و افزایش مشاورههای پزشکی تلفنی دانست.
به گزارش روابط عمومی بقراط، «مهرشاد تیموری»، مدیرعامل و همبنیانگذار بقراط با بیان اینکه حدود 30 درصد از مشاورههای آنلاین منجر به تجویز نسخه الکترونیکی میشود. و 50 درصد از این نسخ را مربوط به تجویز روانپزشکان و متخصصین اعصاب و روان عنوان کرد.
تیموری با اشاره به اینکه در کنار این خدمات، نسخه نویسی الکترونیک تامین اجتماعی و بیمه سلامت نیز ارائه میشود، گفت: «پر واضح است که مشاورههای آنلاین منجر به صرفهجویی بسیاری در زمان و هزینه بیماران خواهد شد.»
به گفته او این روزها که ترافیک تبدیل به یک چالش جدی شده و محدود به ساعت خاصی نیست باید زمان زیادی صرف جابجایی کرد. در چنین شرایطی اهمیت استفاده از تکنولوژی در حوزه سلامت چند برابر میشود.
همبنیانگذار بقراط با بیان اینکه بیماران، آن هم در شرایط اشتغال باید برای مراجعه به پزشک چند ساعت مرخصی بگیرد و زمان قابل توجهی هم برای انجام معاینه در مطب دکتر باشد، گفت: «این در حالی است که با استفاده از خدمات بقراط این امکان برای بیمار فراهم میشود که بدون صرف وقت اضافی و معطلی راس ساعت در هر مکانی با پزشک مورد نظر آنلاین ارتباط برقرار کند.»
او با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت و شرایط دسترسی به اینترنت، گفت: «همه این امکانات و ویژگیها اما زمانی خوب است که شرایط زیرساختی و اینترنت کشور مناسب باشد؛ تا ارتباط بدون اختلال و مناسبی بر بستر پلتفرم بین بیمار و پزشک شکل بگیرد.»
تیموری با تایید اینکه در دوران پسا کرونا به طور کلی میزان مشاورههای آنلاین با کاهش روبرو شده است، گفت: «با وجود این کاهش، پیش از اختلال اینترنت، نسبت به دوران قبل از شیوع کرونا، استفاده از خدمات پزشکی آنلاین همچنان در جایگاه مناسب و رو به رشدی قرار داشت.»
او با توصیف شرایط و ارائه آمارهایی درباره رشد این حوزه، گفت: «در نیمه اول سال 1401 ما شاهد رشد ماهانه 30 درصد مشاورههای تصویری بودیم. این در حالی است که نیمه دوم سال 1401 به دلیل شرایط بسیار نامطلوب و قطعی مکرر اینترنت، شاهد افت شدید استفاده از خدمات آنلاین بودیم.»
به گفته مدیرعامل بقراط تکرار و استمرار روند اختلال اینترنت، باعث شد تا مشاورههای تصویری تا حدی جای خود را به مشاورههای تلفنی دهند.
نسخه نویسی الکترونیک یکی دیگر از حوزههای سلامت دیجیتال است که اتفاقا وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر در سال گذشته تلاشهای قابل توجهی در راستای توسعه آن کردند، این تلاشها البته در راستای ایجاد و شکلگیری پرونده سلامت دیجیتال هم بود.
حالا با وجود مشکلات پیش آمده در جریان دسترسی به اینترنت برای عموم مردم، این سوال مطرح است که بیشترین میزان تجویز نسخههای الکترونیک اخیرا مربوط به کدام بیماریهاست؟
تیموری در پاسخ به این پرسش، گفت: «در ارتباط با نسخهنویسی الکترونیکی، در بین مشاورههای آنلاین، حدود 50 درصد نسخههای الکترونیکی مربوط به روانپزشکان و پزشکان حوزه اعصاب و روان است.»
او در ادامه توضیحات خود درباره نسخهنویسی الکترونیکی با اشاره به اینکه به طور کلی حدود 30 درصد مشاورههای آنلاین منجر به تجویز نسخه الکترونیکی میشود، گفت: «برای مراجعات حضوری حدود 20 درصد نسخههای تجویزی مربوط به پزشکان زنان و زایمان، داخلی و قلب و عروق است.»
- ۰۱/۱۲/۲۰