کلاهبرداری 85 میلیونی با اپلیکیشن صیغه یاب!
رییس پلیس فتا استان یزد با بیان این که با افزایش روز افزون استفاده از اینترنت در برقراری ارتباطات دوستانه، سایتها و کانالهای دوستیابی و همسریابی و نرم افزار صیغه یاب جایگاه ویژهای در بین جوانان پیدا کرده است، گفت: این امر باعث شده تا کلاهبرداران و مجرمان سایبری فعالیتهای مجرمانه خود را از طریق اینگونه سایتها و کانالها پیش ببرند و با استفاده از این ابزار کاربران را به دام اندازند.
به گزارش پلیس فتا، سرهنگ دوم مرتضی ابوطالبی اظهار داشت: جوانی 20 ساله با مراجعه به پلیس اعلام کرده که مبلغ 85 میلیون ریال از حساب بانکی اش برداشت شده که موضوع جهت پیگیری و اقدام قضایی در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
وی با بیان اینکه باز هم سهل انگاری، مسبب کلاهبرداری 85 میلیون ریالی از طریق خرید نرم افزار صیغه یاب شد، افزود: کاربران فضای مجازی بدون توجه به توصیه ها و هشدار های پلیس فتا در فضای مجازی برای امر ازدواج در سایتهای همسریابی ثبتنام میکنند و بعضا اقدام به خرید نرم افزار های صیغه یاب نموده که در پی خرید اینترنتی با توجه به عدم آگاهی در مورد صفحات فیشینگ در دام کلاهبرداران قرار میگیرند.
رییس پلیس فتای یزد در ادامه با اشاره به پرونده ارجاع شده به پلیس گفت: سهل انگاری و رعایت نکردن موارد امنیتی در مورد درگاه های بانکی (اعم از توجه به https در قسمت آدرس بار و زدن گزینه تغییر حروف تصویر) در پی خرید اینترنتی، علت کلاهبرداری از شاکی بوده که با انجام تحقیقات اولیه و کشف شیوه مجرمانه متهم شناسایی و دستگیر گردید.
این مقام ارشد انتظامی افزود: اتکا به اینترنت و فضای مجازی ممکن است در نگاه اول راهی آسان برای همسریابی تلقی شود، ولی واقعیت آن است که فضای نامطمئن مجازی می تواند فرصتی را برای افراد سود جو فراهم آورد تا با دام افکنی، اقدام به کلاهبرداری از افراد کرده و به فکر آسیب زدن به آنها برآیند.
وی در خصوص آسیبها و کلاهبرداری های اینگونه سایتها یادآور شد: مدیران سایتها به تمامی اطلاعات وارد شده توسط کاربر (نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس و شماره تماس) دسترسی دارند؛ بنابراین قادرند با داشتن این اطلاعات از کاربران سوءاستفاده کنند.