گر تو را نوح است کشتیبان ...
احمد علیپور * - در روزهای پایانی سالی که بحران اقتصادی آغازشده از روزهای نخست آن همچنان ادامه دارد، میتوان حدس زد که جمعبندی و نظرسنجی از مدیران بخش خصوصی حوزه فاوا درباره سال ۱۳۹۷ تنها به چند عبارت تکراری محدود میشود: بحران، ناامیدی، انقباض و حتی تعطیلی!
اگرچه اندک مدیران با تجربه بیش از دو دهه که هنوز در کشور باقی مانده باشند، با بحرانهای اقتصادی کشور که تواتر حدودا ۱۰ ساله دارند کاملا آشنا هستند، اما قریب به اتفاق همه آنها در یک نکته حتما اشتراکنظر دارند که این معضل و بحران اقتصادی حاضر از بسیاری جنبهها متفاوت، پیچیده و دشوارتر است.
شاید بزرگترین علت این تفاوت و معضلات تمام یا حداقل کنترلنشدنی این بحران، به نحوه مدیریت دولت و سایر قوای کشور در نوع واکنش به آن یا اقدامات عملی ایشان در کنترل آن برمیگردد. در واقع آنچه متاسفانه ما مدیران بخش خصوصی حوزه فاوا در این سال روز به روز شاهد آن بودهایم، نبود مدیریت و راهکار مشخص و شفاف برای عبور از آن و دستپاچگی و سوءمدیریت و به وجود آمدن شرایط شیوع فساد ناشی از تعدد امضاهای طلایی است.
اما با همه این مطالب و شکواییههای تکراری که هر روز هزاران بار در شبکههای اجتماعی منتشر میشوند و از این حیث نیز بحران فعلی را منحصر بهفرد کردهاند، آنچه بهشدت از نظر و اهتمام مدیران بخش خصوصی مغفول مانده، آغاز دوره جدیدی در اقتصاد کشور و به وجود آمدن شرایط جدید و حتی فرصتهای مغتنمی است که در هیاهو و سروصدای زیاد مطالب عمدتا سیاستزده مطروحه در این روزها پنهان شدهاند.
امروز با اندک بررسی شرکتهای خصوصی موفق حاضر در فهرست ۵۰۰ شرکت برتر سال میتوان نقش بیبدیل بحرانهای سالهای ابتدایی انقلاب را در تکوین بسیاری از این نامها مشاهده کرد و مطمئنا مدیران این شرکتهای اکنون بزرگ و بااعتبار، با نگاهی متفاوت در همان بحرانهای قدیم فرصتهای جدید آن دوران را بهدرستی شناسایی کرده بودند.
به همین ترتیب قضاوت در مورد کیفیت تدبیر مدیران بخش خصوصی در این سال و کارنامه آنان در تصحیح نگاه، تطبیق با شرایط جدید، بقا یا انحلال، رشد یا تنزل جایگاه بنگاه یا مجموعه تحت مدیریتشان در آینده را باید به یک یا دو دهه دیگر سپرد.
*رییس هیات مدیره گروه فراسو
(منبع:عصرارتباط)
- ۹۷/۱۲/۱۹