ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گزارش نخستین همایش درج پارسی

| دوشنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۱، ۰۴:۳۰ ب.ظ | ۰ نظر

نخستین همایش درح پارسی صبح امروز(دوشنبه، 19 تیرماه) در مرکز همایش های صدا و سیما کار خود را آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار ستاد خبری همایش درج پارسی، در همایش درج پارسی محسن طلایی-سفیر سابق ایران در ژاپن، استاد دانشگاه و از حامیان همایش درج با خوشامدگویی به شرکت کنندگان در این همایش گفت: من به عنوان کسی که در حیطه ادبیات و شعر تنها دستی بر آتش داشته و کنار رشته تخصصی خود ادبیات را دنبال می کند، می تواند نگرانی‌های را این مورد داشته باشد.
وی افزود: عرصه فرهنگ عرصه ایی است که بر خلاف کار سیاست پیشگان، پل مشترک بین انسان‌ها ست. زیرا ذات باری تعالی اهلیتی در ما گذاشته که اگر به ذات خود برگردیم، توانایی شنیدن یکدیگر را داریم.
در ادامه این همایش اسماعیل آذر-پژوهشگر، ادیب و استاد دانشگاه- به جایگاه شعر ادب فارسی اشاره کرد و با بیان روایتی از دبیران سامانی و آَشنایی عمیق آن‌ها به متون ادبی و متون قرانی پرداخت و گفت: اکنون این آَشنایی برای ما نیست و همه زندگی بشرشده کار و اشتغال.
این ادیب پیشکسوت همچنین خاطر نشان کرد: متاسفانه علم‌های جدید آمدند و راه ما را به آسمان بستند و اکنون بزرگترین مشکل بشر این است که علم، او را از دورن دور می کند و به بیرون ما می‌برد. اما کاری که گنجینه‌هایی چون نرم افزار درج می کند به ارمغان آوردن شعر فارسی است و این گنجینه می تواند ما را به درون خودمان بیاورد.
آذر همچنین به اهمیت توجه به بحث دیجیتال سازی اشاره کرد و گفت: در این گنجینه ما توجه به بحث دیجیتال سازی را کم داشته‌‎ایم و کمتر دیده ایم چنین تلاشی در این جهت صورت بگیرد و امیدوارم آن چه به دست درج اتفاق افتاده در بازار بیاید و ما با شناخت او رو به جلو گام بداریم.

وی افزود: ما ایرانی ها ایرقدرت فرهنگی جهان هستیم و در این شک نکیند. هانری کربن- بزرگترین پدیدارشناس جهان است که با تمام فیلسوفان جهان آشنایی دارد و با همه ی این آشنایی، او می آید و آرامش خود را در صدرالمتاهلین و شیخ اشراق باز می یابد.

این پژوهشگر در ادامه با اشاره به جایگاه ایران در ادبیات جهان گفت: جهان نمی تواند ما را نادیده بگیرد و درج نرم افزاری است که می تواند ما را با این فرهنگ آشنا کند. در مسئله‍ی دیجیتال سازی متون هم باید به تجربه هایی که در کشور شده توجه کرد و با توجه به آن‌ها گام برداشت.
*رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال:

از تولید محصولات فاخر حمایت می کنیم

علیزاده که در همایش درج پارسی سخن می گفت با اشاره به توانایی نرم‌افزارهای فرهنگی در نفوذ فرهنگی در جهان از حمایت این مرکز از محصولات نرم‍ افزاری فاخر خبر داد.

علیزاده- رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در همایش درج پارسی با اشاره به اینکه با ایجاد نرم افزار درج، صنعت نرم افزاری کشور وارد فضای جدیدی شده است ؛گفت:باید از این همایش به عنوان جشن تکلیف یاد کرد که بخش خصوصی برای نخستیم بار وارد این عرصه شده است و امیدواریم که این همایش ها ادامه پیدا کند.

وی با اشاره به این که در حوزه اقتصاد از واژه مزیت نسبی استفاده می شود؛اظهار داشت : این حوزه دارای دو مزیت نسبی است که زیرساخت های ابزاری یکی از آن هاست که این مورد در کشور ما به عنوان مزیت نسبی محسوب نمی شود بلکه آن چه به نظر میرسد مزیت نسبی ما در این زمینه می باشد میراث کهنی است که از پیشینیان ما به جای مانده است و آن چیزی نیست جز شعر و ادب پارسی .زیرا از جهت سخت افزاری هر چه هم گام های بلندی برداریم باز هم رقبای بسیاری در سطح دنیا داریم اما شعر و ادب پارسی این گونه نیست.

وی در این خصوص ادامه داد: وجود کشور های فارسی زبان در دنیا نشان از عمق نفوذ شعر و ادب فارسی دارد.

وی یکی از مشکلات موجود در این زمینه را اقتصادی کردن فرهنگ بر شمرد و افزود: باید بتوانیم این هنر را به ثروت تبدیل کنیم

و در واقع یکی از حلقه های مفقوده در اقتصاد دیجیتال نبودن حلقه های مرتبط با یک دیگر است.مهم ترین مشکل در این خصوص نبود سرمایه گذاری در محصولات فاخر است .البته بعضی شرکت های تازه تاسیس توان سرمایه گذاری د راین زمینه را ندارند اما ما این آمادگی را در بخش خصوصی می بینیم .از سوی دیگر یکی از سیاست های جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد ،سرمایه گذاری مناسب در حوزه تولید نرم افزار است.

وی ادامه داد: قدم دوم معرفی این محصولات است. بسیاری از مردم با این نرم افزار ها آشنایی ندارند و به آن چیزی که مورد نیاز شان است دسترسی پیدا نمی کنند. در این رابطه تصمیم داریم از دو هفته دیگر به تبلیغ محصولات فاخر از رسانه ملی بپردازیم تا به گردش اقتصاد در زمینه نرم افزار کمک کنیم.

علیزاده شبکه توزیع نامناسب را یکی دیگر از مشکلات در این حوزه بر شمرد و گفت: متاسفانه در این حوزه مرجعیت لازم که مدنظر مردم باشد وجود ندارد و در این رابطه نیز تصمیم داریم اولین شبکه توزیع مویرگی محصولات فرهنگی را از هفته آینده آغاز کنیم. در این خصوص 2500 فروشگاه در سراسر کشور آماده ی ارایه ی خدمات به علاقه مندان هستند. چنان چه بتوانیم همکاری خود را با نهاد های ذی ربط گسترش دهیم شاهد تحول جدی در شبکه توزیع محصولات نرم افزاری خواهیم بود.

ییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال همچنین به صادرات محصولات نرم افزاری اشاره کرد و گفت: صادرات محصولات علاوه بر اینکه به چرخه ی اقتصاد کمک می کند، ضریب نفوذ فرهنگی ما را نیز گسترش می دهد. ما نیز از محصولات نرم‌افزاری فاخری که که توانایی صادراتی داشته باشند حمایت می کنیم. همچنین رتبه‌بندی محصولات نرم‍‌افزاری از برنامه‌های آتی ما خواهد بود.

در ادامه همایش درج محمود لیائی- مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در باره وظایفی که وزارت ارتباطات در خصوص تولید نرم افزار دارد گفت: از آن جا که باید یک ونیم درصد از صادرات غیر نفتی به حوزه فاوا اختصاص پیدا کند و بحث عمده آن به صادرات نرم افزار بر می گردد؛ 10 درصدد از این بخش به حوزه ادب فارسی مرتبط شود.

لیائی درباره اهمیت نقش تکنولوی ها در گسترش ادببیات فارسی گفت: حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان فارسی گفته اند که برای حفظ ظرف و مظروف فارسی باید از بستر های مناسب استفاده شود که یکی از این بسترهای مناسب می تواند نشر دیجیتال باشد.

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در حوزه فرهنگ و ادب فارسی آثاری چون شاهنامه، گلستان سعدی، اشعار حافظ و مولوی را داریم که به زبان های مختلف ترجمه شده اند. اما تنها در حوزه نشر کاغذی هستند و خوب است به حوزه نشر دیجیتال هم راه پیدا کنند و باید به این حوزه، به عنوان بستری اقتصادی نگاه کرد و برای بحث فرهنگ و ادبیات بازار اقتصادی ایجاد کرد که بتواند موفق باشد.

او با اشاره به صادرات 100 میلیون دلاری نرم افزار در کشور گفت: صادرات نرم افزار ما اکنون 100 میلیون دلار است. ما هر سال می شنویم که این 100 میلیون دلار باید افزایش پیدا کند و قرار است این مبلغ به 150 میلیون دلار برسد که هنوز به این رقم دست پیدا نکرده ایم و امیدواریم در آینده به رقم یک ونیم درصد صادرات غیر نفتی دست پیدا کنیم.

در ادامه همایش درج پارسی مهندس حکیم جوادی – رییس سازمان فناوری اطلاعات کشور- با بیان این که یکی از ویژگی های دنیای امروز انفجار اطلاعات است، خاطر نشان کرد: توجه به خط و زبان بومی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از اهداف ده گانه جامعه اطلاعاتی امروز، استفاده از خط و زبان بومی دنیا جهت استفاده از اینترنت است. قرار است کشورها در سال 2015 گزارش کار و پیشرفت خود را اعلام کنند. استفاده از خط و زبان و فرهنگ بومی از ویژگی های این طرح است. در این زمینه کشور ما شروع خوبی داشته و وزارت ارشاد و وزارت ارتباطات همکاری خوبی در این زمینه دشته اند. این تعامل سازنده سبب شده تا کشور وارد حوزه جدیدی شود. البته هنوز به خوبی از وب 2 عبور نکرده ایم . باید بتوانیم با عبور از این مرحله به وب 3 برسیم. چنانچه در این شرایط به خوبی عمل نکنیم، در آینده نیز موفق نخواهیم شد.

وی ادامه داد: از فعالان حوزه فرهنگ و ادب می خواهم با توجه به زیر ساختارهای موجو درکشور مانند سیستم عامل بومی و با استفاده از خط و زبان ارسی و نیز رعایت استاندارد‌ها وارد این حوزه شوند.

جوادی با بیان این که باید با ایجاد مراکز داده می توانیم در بحث تولید نرم افزار موفق باشیم، گفت: اکنون ممکن است در این راه با کمبود محتوا رو به رو شویم که باید با بسیج همگانی جهت تولید محتوا در کشور گام برداریم. ما یک درصد جمعیت جهان را داریم. باید یک درصد تولید محتوای وب جهان را نیز بر عهده داشته باشیم. که متاسفانه اکنون این گونه نیست و باید به سمتی برویم تا همان‌طور که در برنامه پنجم توسعه آمده است؛ 30 درصد آموزش‌ها مجازی شود.

وی در پایان صحبت‌هایش از فعالان این حوزه خواست تا با همکاری با این نهاد در جهت ارتقای زیر ساخت ها، زمینه پیشرفت حوزه نرم افزار را فراهم کنند.
*رییس سازمان بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران:
نگاه اقتصادی کسر شان محصولات فرهنگی نیست

محمد نهاوندیان – رییس سازمان بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران- هم با حضور در این همایش به ایراد سخنانی پرداخت و گفت:امتیاز این مجلس این است که اهل اقتصاد و فرهنگ کنار یکدیگر نشسته‌اند. ترکیب لطیفی که هر دو گروه به آن نیاز دارند.اگر ما باید بتوانیم در سال تولید ملی با در کنار هم قرار گرفتن اهل اقتصاد و فرهنگ هم تولید ملی را تقویت کنیم و هم تولید فرهنگی را افزایش دهیم، کار بزرگی را انجام داده ایم. ما باید فرهنگ توقع را به فرهنگ تولید تبدیل کنیم تا فرهنگ اقتصادی به فرهنگ تولید ملی تغییر یابد.چنانچه به این نتیجه برسیم می توان گفت به هدف خود رسیده ایم.

نهاوندیان ادامه داد:همچنین تولید محصولات فرهنگی باید مورد توجه قرارگرفته و رنگ اقتصادی بگیرد. باید باور کنیم که نگاه اقتصادی کسر شان محصولات فرهنگی نیست .محصولات اقتصادی باید بر بال اقتصاد قرار گیرد تا به آفاق برسد و گرنه در پستو می ماند.

وی با اشاره به این که بسیاری از کشورها پول دارند اما پیام قابل ارایه ندارند، اظهار داشت: بعضی کشور ها، همین کشورهای جزیره ای اطراف، با پول عاریه ایی در حال تولید فرهنگ عاریه ایی هستند. در حالی که ما محتوا و مخاطب آن را داریم . مخاطب در فرهنگ اقتصاد، بازار است که بر اساس مفاهیم عظیم فرهنگی، ما بازار مورد نظر را داریم.

وی افزود: در واقع ما هم ماده اولیه و هم بازار را داریم. اما فراوری مورد نیازمان کم است .هنر فناوری سرمایه گذاری و بازار یابی .هنر کیفیت زبان است و نمی تواند درجا بزند. اما محتوا باید اصالت داشته باشد. باید توجه داشت که اصالت گرایی نباید مانع نوگرایی شود. اکنون مخاطبان ما گسترده تر شده اند و جز با استفادده از فناور ی‌های روز نمی توانیم جوابگوی نیاز این طیف گسترده باشیم. خوشبختانه گام مهمی در این زمینه برداشته شده که باید مورد حمایت قرار گیرد. البته بدون تامین منابع لازم این کار ممکن نمی شود و نظام بانکی وظیفه پر کردن این خلا را دارد تا عرصه فرهنگی به عرصه ایی برای سرمایه گذاری سود آور تبدیل شود. باید برای این محصولات بازار یابی شود . بدون بازار یابی بهترین محصولات هم ضرر می کنند

رئیس سازمان بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران همچنین عنوان کرد: مفهوم برند‌سازی تعیین کنندگی دارد و ما باید بحث قانون ها مالکیت معنوی را برای برند ها ایجاد کنیم. ما برای سرمایه گذاری در محصولات فرهنگی نیاز به این قانون ها داریم. متاسفانه جهت پیوستن به سازمان تجارت جهانی تعلل می کنیم . باید با پیوستن به سازمان از به یغما رفتن سرمایه های فکری ما جلوگیر شود. در حالی که این موضوع سال هاست مورد غفلت قرار گرفته است.

وی با اشاره به تحریم ها گفت: مقابله با تحریم ها به معنی مقابله با توطئه تحمیل انزواست و باید از هر فرصتی برای حضور در عرصه های بین المللی استفاده کنیم.من از این ابتکار بخش خصوصی تشکر می کنم و خوب است که بخش خصوصی بیش از این وارد این حوزه شود و باید میدان را فعالیت این بخش باز کنیم.

اتاق ها موظفند در فعالیت‌های صادرات غیر نفتی از فعالیت های موازی جلوگیر کنند .همان طور که گفتم حوزه فرهنگ هم می‌تواند شکل اقتصادی داشته باشند و جنبه فرهنگی نیر می تواند زیر نظر وزارت ارشاد باشد. در مجموع می خواهم بگویم اتاق وظیفه دارد از این تشکل حمایت کند.

در ادامه این همایش از چهارمین نسخه نرم افزار درج پارسی از سوی محمد رضا طلایی-دبیر همایش درج، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سزمان بازرکانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران، رییس سازمان فناوری اطلاعات، قائم مقام دبیر شواری عالی اطلاع رسانی رونمایی شد و گواهی نامه «tik I tik» که مرجع بین المللی صدور گواهینامه ی سیستمی است، اولین گواهینامه خود را در ایران به شرکت مهر ارقام رایانه داد.

در ادامه این همایش سید محمد حسینی- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- با تشکر از دست اندکاران این همایش گفت: ما به آداب و سنت ها و فرهنگ خودمان توجه ویژه داریم و بنا شده است 17 شوال را به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای داشته باشیم .

او ادامه داد: اگر ما به بحث تاریخ، شعرو ادب و گذشته پر افتخار خود توجه داریم به معنی ماندن در گذشته نیست و ما می خواهیم به جوانان خود روحیه اعتماد به نفس و خود باوری بدهیم و کاری کنیم که آن ها گام های بلندی را بردارند و بدانند همان‌طور که ما در گذشته بوده ایم؛ بتوانیم اکنون هم این گام ها را برداریم.

او با اشاره به اهمیت مباحث اقتصادی در فرهنگ گفت: باید کاری کنیم که اهالی فرهنگ در مباحث اقتصادی موفق باشند و بتوانند از تولیدات خود بهره ببرند و معیشت خود را پاسخگو باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ضرورت توجه به فرهنگ اصیل کشور گفت: درباره میراث فرهنگی خودمان همان طور که گفتم در نقالی ما آدم های کمی را داریم اما در حال برگزاری هفته های فرهنگی استان ها هستیم که در حد وسع و توان می شود. در این زمینه تلاش کرد.

حسینی همچنین با اشاره به اهمیت تصدی گری بخش خصوصی در حوزه اقتصاد عنوان کرد: نگاه ما این است که بخش سیاست‌گزاری، هدایت و نظارت را داشته باشیم و بخش خصوصی کار کند. ما به دنبال تصدی گری نیستیم. ما همین روز‌ها برگزاری نمایشگاه بزرگ هنرهای تجسمی را داشتیم و از دستگاه ها خواستیم تا از این نمایشگاه خرید کنند تا هنرمندان دلگرم شوند. در بحث نرم افزار هم باید از تولید کنندگان حمایت شود.

او افزود: حالا که کشور های غربی و ارتجاع عرب دست به دست هم داده اند که در خرید نفت ما را محدود کنند فرصت خوبی است که صادرات نفتی ما کم شود و صادرات غیر نفتی گسترش پیدا کند.

  • ۹۱/۰۴/۱۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">