ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گزارش وزیر ارتباطات از ناکامی تهدیدهای امنیت مجازی

| چهارشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۸۹، ۰۱:۵۰ ب.ظ | ۰ نظر

وزیر ارتباطات گفت: تهدیدهای امنیتی همیشه در کشورها وجود داشته و کشورهای بیگانه بدافزارهایی را برای اختلال در فعالیت‌های دیگر کشورها تولید و به شبکه‌های اطلاعاتی آن‌ها ارسال می‌کنند؛ در چند سال گذشته در جریان انتخابات ایران هم قصد نفوذ به سیستم‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور را داشتند که با تلاش و همت سازمان‌ها و ارگان‌های فعال در امر امنیت عملی نشد.

دکتر رضا تقی‌پور در هفتمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران ماموریت اینگونه همایش‌ها و کنفرانس‌ها را بیش از پیش در کشور اعلام کرد و گفت: مفهوم امنیت از دیرباز با تولد بشر و توسعه تمدن‌ها شکل گرفته است زیرا اساسا لازمه‌ی هر حیاتی و هر سیستم و جامعه‌ای به موجودیت امنیت در برابر تهدیدهای مختلف وابسته است.

او اظهار کرد: هر تکنولوژی و فن‌آوری‌ به دنبال خودش مسائل جانبی و مشکلاتی را برای بشر به وجود آورده که این وظیفه مسوولان این حوزه است که در جهت رسیدگی به این مشکلات، اهدافی را در نظر گرفته و در جهت تحقق آن‌ها گام بردارند.

وی بحث فقدان امنیت در عصر انفجار اطلاعات را با اهمیت عنوان کرد و افزود: مباحث فضای مجازی در برابر مسایل فیزیکی و سنتی از اهمیت بیش‌تری برخوردار است و آثار و عواقبی که در پی دارد، می‌تواند امنیت یک سیستم یا جامعه را به خطر بیندازد.

وزیر ارتباطات امنیت فضای مجازی را برای حفاظت از منابع کشور و برای موجودیت هر نظامی اساسی دانست و تصریح کرد: این منابع شامل موضوعات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و دفاعی است، در این راستا باید در نظر داشت که بحث امنیت فقط به بخش امنیتی و دفاعی هر حوزه و جامعه‌ای معطوف نمی‌شود و هر پدیده و موضوعی می‌تواند در بطن خودش دارای حوزه‌های امنیتی باشد.

تقی‌پور درباره‌ی سند چشم‌انداز افق 1404 در حوزه فن‌آوری اطلاعات ابراز کرد: رسیدن به جایگاه اول منطقه در راستای سند چشم‌انداز باید به گونه‌ای باشد که مباحث امنیتی در حوزه فن‌آوری اطلاعات لحاظ گردد که بتوانیم جامعه هوشمند و متکی بر ارزش‌های ایرانی ـ ‌اسلامی را در پایان این سند ارائه دهیم.

او خاطرنشان کرد: دنیا با شاخص‌های اطلاع‌رسانی،‌ فن‌آوری اطلاعات و برنامه‌هایی که برای توسعه‌ی این حوزه‌ها دارد مدعی است که حق هر فردی دسترسی به اطلاعات در هر بازه‌ی زمانی و مکانی است ولی این جای تاسف است که عده‌ای با چنین مدعایی درصدد اهانت به قرآن که مرجعی از اطلاع‌رسانی برای بشریت است، برمی‌آیند و این مکتب انسان‌ساز را در نگاه خویش نابود می‌کنند اما باید دانست که با انجام چنین کارهایی توسط برخی بیگانگان، پوشالی بودن ادعای آن‌ها در دیگر حوزه‌ها نیز اثبات می‌شود.

وی با تاسف بار خواندن اهانت به چنین شکل قرون وسطایی و فاجعه‌آمیز به ارزش‌های بیش از 5/1 میلیارد انسان در جهان گفت: بیش از همه دم از آزادی و حقوق بشر زدن برخی ملل جای تامل دارد و لازم به ذکر است که همین ملت‌ها وقتی فردی علیه رژیم صهیونیستی حرفی می‌زند و یا کاری را انجام می‌دهند، وی را زندانی می‌کنند.

او درباره این اهانت فاجعه‌آمیز به کتاب مقدس مسلمانان یادآور شد: به اعتقاد ما قرآن بنیاد آن‌ها را خواهد سوزاند زیرا تاریخ نشان داده که افرادی که چنین کارهایی را انجام داده‌اند از قبیل ابوجهل که جاهل‌ترین افراد در برابر قرآن بود به سرنوشتی تاسف بار دچار شدند.

به گزارش (ایسنا)، وزیر ارتباطات درباره چگونگی پرداختن به توسعه اطلاعات و استراتژی امنیت برای کشور اظهار کرد: استراتژی جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن منابع لازم می‌تواند کشور را به قطب امنیتی در منطقه برساند و هم‌چنین سهم مشخصی از امنیت فضای تبادل اطلاعات در جهان داشته باشد.

تقی‌پور درباره فضای تبادل اطلاعات ابراز کرد: انسان‌ها، اطلاعات، نرم‌افزارها، سخت‌افزارها، کانال‌های ارتباطی، مقررات و فرآیندها و تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان از جمله ابزارهای این حوزه است که دشمنان، ابزارهای تهدیدآمیز و ساختارهای آن‌ها نیز ابزارها و عوامل بیرونی را تشکیل می‌دهند.

او تهدیدها را در حوزه‌ی فن‌آوری اطلاعات موردی برای ایجاد اختلالات در فعالیت‌های کشورها دانست و بیان کرد: نقش حریم خصوصی و اختلال در فعالیت‌های مثبت افراد یک جامعه از دخالت‌ها و تهدیدهای بیگانگان است که در این راستا با تولید بدافزارهایی درصدد حمله به منابع اطلاعاتی کشور برمی‌آیند.

وی ادامه داد: هرچند در گذشته نیز چنین تهدیدها و نفوذهایی به شبکه‌های داخلی کشور صورت گرفته بود که بارزترین آن در زمان انتخابات کشور صورت گرفت که علی‌رغم تمام تلاش‌های بیگانگان برای نفوذ به سیستم‌ها و منابع اطلاعاتی از طریق شرکت‌ها و سازمان‌های امنیتی ایران رفع شد و راهی برای نفوذ آن‌ها باقی نماند.

وزیر ICT با بیان اینکه کشورهای دنیا رتبه‌ی ایران را در حوزه امنیت 6 عنوان کرده‌اند یادآور شد: هر چند که این رتبه‌ای که در کشورهای دیگر صورت گرفته و باید دانست که حداقل این رتبه همین عدد 6 است.

وی ویژگی مشترک تهدیدها را نو و جدید بودن آن‌ها و هم‌چنین تاثیر بر امنیت ملی کشور دانست و ادامه داد: ارتباط با مجموعه‌ای از حوزه‌های مختلف داشتن، وابستگی به هزینه و کارایی، اصلیت نقش حاکمیت، تاثیرپذیری فعالیت‌های آحاد جامعه و پویایی و تغییرات مداوم منبعث از رشد دانش‌های مرتبط از دیگر ویژگی‌های مشترک تهدیدات است.

او اهداف امنیت را امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و اهتمام به آن عنوان کرد و خاطرنشان کرد: امنیت حوزه‌های متاثر از فعالیت‌های درون این فضا، تامین محیطی امن برای حفاظت و صیانت از ارزش‌های جامعه، رشد فعالیت‌های آموزشی تجاری اجتماعی، حفظ دارایی‌های فضای تبادل اطلاعات از مخاطرات و عدم تهدید سایر دارایی‌های جامعه از این طریق از اهداف امنیت است.

تقی‌پور افزود: سازمان ملل سال 2009 را سال حفاظت از کودکان در برابر آسیب‌های اینترنتی عنوان کرد و گفت: اما همچنان باید منتظر بود تا زمانی فرا برسد که حفاظت از افراد و خانواده‌ها نیز از طریق محیط اینترنت که برخی سودجویان در آن دست داشته کی فرا می‌رسد؟

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات تصریح کرد: اطمینان از نفوذناپذیری، سرآمدی علمی و سرآمدی فن‌آوری و صنعتی که نیازمند تبدیل شدن به سیستم‌ پایدار به قطبیت است، می‌تواند جزو اهداف طرح امنیت قرار بگیرد و باید در نظر داشت که رویکرد ما نیز به این مباحث باید سیستمی باشد و با خصوصیاتی باز و پایدار.

وی درباره منابع سرآمدی خاطرنشان کرد: استقرار تهدیدات و رشد علمی و فن‌آورانه‌ی دیگران در حوزه‌های علم، فن‌آوری و صنعت از منافع است ولی معیارهایی نیز برای سرآمدی علمی از قبیل تعداد مقالات منتشره سالیانه، تعداد دانشگاه‌های فعال در این حوزه و تعداد کنفرانس‌های ارائه شده می‌تواند از معیارهای سرآمدی علمی باشد.

تقی‌پور افزود: در حال حاضر در حوزه‌های علمی در امر مقالات 100 مقاله در حال حاضر در دسترس است که در افق 1404 باید به 900 برسد. همچنین تعداد دانشجویان دکترا در حال حاضر 40، تعداد دانشگاه‌ها 10 و تعداد کنفرانس‌های سالانه 1 می‌باشد که به ترتیب باید در افق 1404 به 200، 30 و 3 برسد.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات درباره وضع مطلوب سرآمدی علمی بیان کرد: تعداد دانشمندان ایرانی سرآمد کشورهای منطقه، تعداد و نوآوری‌های ملی ثبت شده در سطح بین‌المللی، حداقل یک کنفرانس بین‌المللی در حوزه نظری و کاربرد به میزبانی کشور، حداقل دو مجله تخصصی قابل رقابت با مجلات خوب در این حوزه، حداقل سه درصد مقالات کنفرانس‌ها با ضریب تاثیر 2 از ایران و در نهایت حداقل سه درصد مجلات با ضریب 5/2 از ایران باشد.

تقی‌پور با اشاره به وضع مطلوب سرآمدی صنعتی ابراز کرد: اختراع صنعتی ثبت شده بین‌المللی، صادرات صنعتی، حضور موثر غرفه بخش خصوصی ایران در نمایشگاه‌های تخصصی بین‌المللی، نمایشگاه تخصصی افتا و تعداد شرکت‌های فن‌آور افتا از معیارهای این سرآمدی در امر صنعت است.

او وزارت‌خانه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات را متولی طرح‌ها و بخش‌های ICT در کشور دانست و تصریح کرد: زمانی که ما به‌عنوان واردکننده محصولات این حوزه در بازار گام برداشتیم، بحث امنیت نیز جایگاه خود را پیدا کرد و در این راستا پشتیبانی با استراتژی مشخص توسط این وزارتخانه انجام خواهد شد و باید دانست که وقتی خودرویی می‌خواهد حرکت کند باید استارتش زده شود اما بعد از آن اداره آن و حرکت به راحتی انجام خواهد شد و ما هم در حوزه مربوط به خودمان از موسسات، دانشگاه‌ها و سازمان‌هایی هم‌چون انجمن رمز داریم که بتوانند ما را در تحقق اهدافمان یاری کنند.

  • ۸۹/۰۶/۲۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">