گمرک الکترونیکی شفاف سازی کند
وزیر دادگستری گفت: از سامانه جامع گمرک (گمرک الکترونیکی) انتظار داریم در مسیر سادهسازی، شفافسازی، مدیریت زمان و کاهش هزینهها گام بردارد.
سید مرتضی بختیاری در گفتوگو با خبرنگار قضایی فارس درباره علت سفر وی به استان بوشهر گفت: در اجرای مأموریت دولت به استان بوشهر سفر کردیم و پس از شرکت در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در آن استان به همراه نمایندگان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از طرح جامع گمرک الکترونیکی بازدید شد.
وی ادامه داد: در این بازدید دستاوردهای خوبی درباره الکترونیکی کردن و سیستمی کردن همه امور و فرآیندهای صادرات، واردات و ترانزیت به چشم خورد که بسیاری از مشکلات کنترلی و نظارتی را برطرف کرده و در راستای کوتاه کردن فرایندهای امور و جلوگیری از قاچاق کالا از مبادی رسمی انجام شده است.
بختیاری افزود: قاچاق کالا، پدیده ناپسندی است که بسیاری از فرصتهای شغلی را از بین میبرد و عاملی بازدارنده برای تولید و به طور کلی عاملی مخرب برای اقتصاد کشور است که نهایتاً بیبرکتی را به همراه خواهد داشت.
وی گفت: در اجرای برنامههای جامع دولت برای مبارزه با قاچاق، در ستاد نظارت گمرکات استان بوشهر، کارگروهی تخصصی برای شناسایی ضعفها و بسترهای تخلفات و همچنین شناسایی ظرفیتها و نقاط قوت تشکیل شده که با بهرهگیری از دانش و فنآوریهای اطلاعاتی و اصلاح فرآیندها، گامهای موثری برای تحقق گمرک الکترونیکی و مکانیزه با قابلیتهای نظارتی دقیقتر برداشته شده است.
وزیر دادگستری تصریح کرد: در این راستا با تلاش ستاد نظارت گمرکات استان بوشهر و اعضاء این کارگروه سامانه جامع گمرک طرحریزی و به صورت پایلوت در گمرک بوشهر عملیاتی شده که خشبختانه شاهد اثرات مطلوب و اقدامات مثبتی در گامهای اولیه برای کوتاه کردن فرآیند امور و پاسخگویی به مراجعان و جلوگیری و مبارزه با قاچاق و افزایش ضریب امنیت در همه مراحل اجرای کارها بودهایم.
وی گفت: قطع مسلم بهرهگیری از فنآوریهای اطلاعاتی و هوشمندسازی سیستمهای گمرکی از ضرورتهای حائز اهمیت است که شایسته است کارشناسان متخصص در حوزههای دیگر هم پیادهسازی کنند.
بختیاری با اشاره به این مطلب که همه ما آگاهی داریم شیوههای سنتی و فیزیکی که با کاغذ انجام میشود باعث بروز مشکلات عدیده و بالا رفتن هزینهها و پایین آوردن بهرهوری و بروز برخی تخلفات شده است، گفت: حذف آن به کاهش این مشکلات کمک خواهد کرد و در مقابل مزایا و فواید هوشمندسازی سیستمها و الکترونیکی کردن سیستمهای نظارتی و گمرکی که با اصلاح فرآیندها و استفاده از دانشهای نوین حاصل میشود که بسیاری از مسائل و مشکلات مطروحه را مرتفع میسازد.
وزیر دادگستری با اشاره به این مطلب که انتظاراتی از سامانه جامع گمرک (گمرک الکترونی) وجود دارد گفت: ساده سازی، شفافسازی، مدیریت زمان (افزایش سرعت کار و کاهش زمان پاسخگویی)، کاهش هزینهها، تأمین امنیت لازم، افزایش بهرهوری، کاهش ضریب خطاهای احتمالی، به حداقل رساندن نیاز مراجعه حضوری افراد از این دسته انتظارات است.
وی تصریح کرد: اگر این موارد که مصداق صیانت از امانت است مورد بیتوجهی قرار گیرد مسلماً اثرات نامطلوبی در جامعه و اقتصاد خواهد داشت.
بختیاری گفت: درخواست داریم به سرعت نسبی به پیادهسازی سیستمهای الکترونیکی و بهرهبرداری آن با در نظر گرفتن تمام جوانب امنیتی و نظارتی اقدام کنند تا انشاءالله شاهد افزایش بهرهوری و کاهش پدیده ناپسند قاچاق و بالا رفتن هزینههای جرم باشیم.
وزیر دادگستری گفت: امیدواریم با مساعدت همه دستاندرکاران و بهرهگیری مطلوبتر از ظرفیتها و امکانات نرمافزاری و سختافزاری شاهد تحولات موثر و مثبت باشیم که قطعاً اثرات مثبت این حرکت پسندیده به جامعه و مردم معطوف خواهد شد.
- ۹۰/۰۳/۲۹