11 مرکز داده در کشور ایجاد میشود
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: ایجاد مراکز داده ملی و مراکز داده استانی در 11 استان قرارداد بسته شده و برای اینکه بتوانیم میزبانیها را به داخل کشور منتقل کنیم باید این مراکز با ما همکاری کنند.
به گزارش فارس رضا تقیپور در همایش تخصصی، فنی و ارتباطی تجارت و ستاد الکترونیکی، اظهار داشت: ترکیب این همایش تا اندازهای با کنفرانسهای علمی متفاوت است.
وی ادامه داد: امیدوارم خروجی این همایش نقشه راه اصلی و بزرگی باشد که باید در زمینه تجارت الکترونیک در کشور دنبال کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه حوزه اقتصاد از دیرباز با فناوری اطلاعات همراه بوده و گردش مالی در این حوزه یک نیاز اساسی محسوب میشود، گفت: حوزه اقتصاد یکی از پیشرانان حوزه فناوری اطلاعات بوده است؛ مفهوم اقتصاد فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات در اقتصاد، نشان از تأثیر متقابل این دو حوزه در یکدیگر دارد.
تقیپور ادامه داد: در این همایش سعی شده که بیشتر به زیرساختهای فنی و ارتباطی تجارت و اقتصاد الکترونیکی پرداخته شود، زیرا در برنامه پنجم، تلاش داریم به صورت یکپارچه زیرساختهای فنی و ارتباطی را ایجاد کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: اگر در یک جمله بخواهیم بگوییم که هدف شبکه ملی اطلاعات چیست، میگویم که شبکه ملی اطلاعات باید زیرساختهای توسعهای را به سرعت آماده کند.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم به اهداف کمی برنامه پنجم دست یابیم باید با سرعت بیشتری حرکت کنیم.
تقیپور در ادامه سخنان خود دستیابی به دو هدف کلی را در برگزاری این همایش نام برد و گفت: براساس اهداف برنامه پنجم، باید تا پایان دوره پنج ساله 80 درصد پرداختهای پولی و شبهپولی کشور به صورت الکترونیکی انجام شود.
وی توضیح داد: طی چهار سال گذشته شاهد توسعه نسبتاً خوب بانکداری الکترونیک به خصوص در زمینه پرداختها و دریافتها از atm بودهایم که باید در این پنج سال به گونهای برنامهریزی و حرکت کنیم که بتوانیم به هدف الکترونیکی شدن 80 درصد از پرداختها دست یابیم.
تقیپور همچنین ادامه داد: از دیگر اهداف این برنامه میتوان به انجام 30 درصد حجم تجارت الکترونیک خارجی و 50 درصد از حجم تجارت داخلی به صورت الکترونیک اشاره کرد.
وی گفت: همچنین تدوین روشی برای اندازهگیری این شاخصها از دیگر برنامههای وزارت ارتباطات است.
وی در این خصوص توضیح داد: متأسفانه به دلیل عدم اطلاعرسانی درست و عدم انتقال صحیح اطلاعات، شاهد عددهایی در رتبهبندیهای جهانی هستیم و یکی از وظایف سازمان فنآوری اطلاعات این است که این عددها را به صورت درست استخراج کند و در اختیار مجامع جهانی قرار دهد.
وی گفت: بحث شبکههای بیسیم و تلفنهای همراه در توسعه زیرساختها جایگاه خاصی دارد و امروز میبینیم که بحث پرداخت موبایل در دنیا جایگاه ویژهای پیدا کرده است.
وی در این خصوص توضیح داد: امروزه کشورهای آفریقایی و کشورهایی که زیرساخت پولی و بانکی عظیمی ندارند، بحث پرداخت موبایل را برای افرادی که تحت پوشش بانکها نیستند، توسعه دادهاند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: بحث پهنای باند یکی از بحثهای جدی در شبکه ملی اطلاعات است که با اجرای این شبکه این بحث به صورت کامل رفع خواهد شد.
وی به شبکه دسترسی فیبر نوری اشاره کرد و گفت: امیدواریم که بخش اعظمی از آن در برنامه پنجم انجام شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: از آنجا که همیشه بحث امنیت یکی از بحثهای مهم مالی بوده که در کشور ما کمتر به آن پرداخته شده است، امروز شاهد عقبماندگی بزرگی در این زمینه هستیم، از این رو توسعه شبکههای ارتباطی و امنیت در همایش آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت، همچنین باید روشی را اتخاذ کنیم که مردم بتوانند به شبکههای الکترونیکی اعتماد کنند.
وی گفت: در این زمینه نخستین گام صدور گواهی الکترونیکی است که این اعتماد را به مردم میدهد و در گام دوم باید شبکهها به حدی امن باشند که مردم بتوانند به شبکهها اعتماد کنند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: ایجاد مراکز داده ملی و مراکز داده استانی در 11 استان قرارداد بسته شده و برای اینکه بتوانیم میزبانیها را به داخل کشور منتقل کنیم باید این مراکز با ما همکاری کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر لزوم تدوین مدل کسب و کار در کشور، گفت: امروزه باید مدلها و الگوهای کسب و کار از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات تدوین شود.
تقیپور گفت: در گذشته همه مردم علاقه داشتند که در نهادهای دولتی استخدام شوند اما امروز باید این نگرش تغییر کند تا بتوان الگوهای مناسب توسعه برای بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی را با بهرهگیری از فناوری اطلاعات به جامعه عرضه کنیم.
تقیپور گفت: از این رو، یکی از اهداف این همایش پرداختن به الگوی کسب و کار از طریق فناوری اطلاعات و با هدف توسعه فضای کسب و کار در کشور است.
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی از تدوین الگوی کسب و کار با استفاده از فناوری اطلاعات دستیابی به هوش تجاری است، گفت: ایجاد پایگاههای اطلاعاتی و دادهها در سطح کشور تکلیفی است که در برنامه پنجم پیشبینی شده و یکی از مباحث جدی این همایش ایجاد پایگاههای داده ملی در حوزه های تخصصی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر اطلاعات مورد نیاز کسب و کار حوزههای مختلف را در پایگاه داده ملی تجارت تدوین کنیم برای ایجاد کسب و کار برای کارآفرینان و بنگاههای اقتصادی کوچک بسیار راهگشا خواهد بود.
- ۹۰/۰۷/۲۵